INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Jose Mourinho critică arbitrajul și la 5-0! „Am luptat contra VAR-ului, noroc că echipa a jucat foarte bine!”

Jose Mourinho, pe banca celor de la Fenerbahce / foto: Imago
Jose Mourinho, pe banca celor de la Fenerbahce / foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 26 august 2024 19:38 / Actualizat luni, 26 august 2024 19:38

Jose Mourinho (61 de ani), antrenorul lui Fenerbahce, s-a plâns de prestația asistentului video și la meciul din deplasarea cu Rizespor (5-0), în care Fred a semnat un hattrick. Eliminată din preliminariile Ligii Campionilor de Lille, echipa din Istanbul este pe primul loc în Super Lig (cu 7 puncte), dar campioana și rivala Galatasaray are un meci amânat, pentru că mâine dispută duelul decisiv pentru calificarea în grupa Ligii, cu Young Boys Berna.

Nu mai este demult „The Special One”, dar a rămas același dușman al celor care îi conduc partidele echipelor pe care le antrenează. Jose Mourinho are mai mereu un dintre împotriva arbitrilor, indiferent dacă pierde sau nu.

Așa s-a întâmplat și duminică seară, când Fenerbahce a defilat (5-1) în deplasarea cu Rizespor. Meci în care hattrcikul brazilianului Fred, reușita lui Edin Dzeko și un autogol au făcut o netă diferență în favoarea „galben-albaștrilor”.

Tehnicianul portughez a găsit pete în soare și nu i-a menajat deloc pe arbitrii, referindu-se mai ales la „central” și la cei care au fost în camera VAR. „Am jucat împotriva deciziilor luate cu autorul asistentului video.

Dacă am câștigat această partidă cu Çaykur, o datorăm doar prestației foarte bune a echipei”, s-a revoltat Mourinho, acuzând vehement deciziile luate de Turgut Doman.

1142de meciuri are Jose Mourinho în cariera de antrenor la 10 echipe de club, înregistrând 707 de victorii, 230 de remize și 205 de eșecuri, golaveraj 2218-1052. Antrenorul portughez a cucerit 26 de trofee ca pricpal și 11 ca asistent

A invocat motivul că Fenerbahce va avea un sezon epuizant

Asta întrucât, deși nici nu s-a terminat vara, Fenerbahce a disputat deja șapte meciuri, patru în preliminariile Champions League și alte trei în Super Lig.

„Ne așteaptă în acest sezon aproximativ 50 de meciuri de disputat. Din moment ce există atâtea în calendar, avem nevoie de o echipă și nu doar de 11 jucători. Altfel nu vom putea face față pe toate fronturile. Atunci când echipa e echilibrată, o putem gestiona diferit”, a explicat Jose Mourinho.

Chiar dacă a fost eliminată dramatic de Lille în turul al treilea preliminar al Ligii (2-3 la general), după ce trecuse cu dublă victorie de Lugano (6-4 la total), vicecampioana Turciei a beneficiat de favorul acordat de UEFA, pentru patru echipe cu coeficient mare eliminate înaintea play-off-ului.

Astfel, Fenerbahce nu a mai trebuit să treacă de ultimul baraj ca să ajungă în grupa Europa League, ci s-a calificat direct, la fel (de exemplu) ca Glasgow Rangers-ul lui Ianis Hagi. Dintr-un foc, „galben-albaștrii” au scăpat de efortul fizic și de consumul psihic inerent al unei alte duble manșe.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Superliga
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
Campionate
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile
Europa League
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (1)
Vardy.Party
Vardy.Party  •  26 August 2024, 23:32

Intâi l-a sunat pe Giovanni, s-a mirat că e liber, apoi a purces la interviu. Sleek as the Special One.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează