INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

„S-ar omorî unul pentru celălalt!” » Înainte de semifinala Copa America dintre Columbia și Uruguay, cei doi selecționeri fac declarații războinice

Nestor Lorenzo, îmbrățișându-l pe James Rodrigues. Sursă foto: Imago
Nestor Lorenzo, îmbrățișându-l pe James Rodrigues. Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 20:03 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 21:24

Nestor Lorenzo (58 ani), selecționerul Columbiei, a avut o nouă serie de declarații tari, chiar înaintea semifinalei de Copa America, pe care „La tricolor” o va disputa în fața Uruguay-ului (joi, ora 03:00, Bank of America Stadium). După ce a câștigat contra Canadei, Argentina așteaptă în finală.

Nestor Lorenzo este selecționer din data de 9 iulie 2022, iar din acel moment, Columbia nu a mai pierdut nici măcar o partidă oficială (18 victorii și 6 remize). La Copa America, Columbia a terminat pe primul loc în grupă cu Brazilia, Costa Rica și Paraguay, apoi a eliminat Panama (5-0). Unul dintre remarcații turneului este James Rodriguez (un gol și cinci pase decisive).

„El Loco” a preluat frâiele selecționatei sud-americane pe 15 mai 2023. Din acel moment, Uruguay a pierdut o singură partidă oficială, 1-2 contra Ecuadorului în grupa de calificări pentru Campionatul Mondial din 2026.

La ediția de Copa America din acest an, Uruguay și-a câștigat toate partidele din Grupa C (3-1 cu Panama, 5-0 cu Bolivia și 1-0 cu Statele Unite ale Americii), apoi a trecut și de Brazilia în sferturile de finală (0-0, 4-2 în urma loviturilor de departajare).

Nestor Lorenzo, declarații războinice înaintea semifinalei cu Uruguay

Argentinian, la fel ca Bielsa, Lorenzo nu avea o vastă experiență înainte de a fi numit selecționer al Columbiei, însă s-a dovedit a fi un pariu extrem de reușit.

Să avem o Copa America reușită ar însemna să câștigăm trofeul. Nu este un concept abstract. Obiectivul este să câștigăm fiecare partidă pe care o disputăm, iar băieții știu asta. Vrem să dăm importanță tricoului echipei naționale. Jucătorii trebuie să simtă o mândrie extraordinară purtându-l. Asta simt eu pentru fotbal.

În echipa asta, jucătorii s-ar omorî unul pentru celălalt. Am lucrat enorm la asta.”

Marcelo Bielsa: „Fotbalul columbian a trecut printr-o transformare totală”

„Columbia dispune de mulți atacanți, fapt ce nu este des întâlnit în ziua de azi. Au opțiuni pe toate posturile, toate de valoare apropiată. Fotbalul columbian a trecut printr-o transformare totală.

2011este anul ultimului triumf al celor din Uruguay la Copa America. În total, „Los Charruas” au 15 trofee de Copa America, record, la egalitate cu Argentina.

Au o echipă creativă, dominantă și competitivă, lucruri esențiale pentru a supraviețui în fotbalul modern. Columbia este una dintre echipele de top ale Americii de Sud”, a declarat argentinianul, conform straitstimes.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
Superliga
Lovitură pentru Mario Iorgulescu » Decizia luată azi de judecători
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Superliga
SEISM la clubul din Superliga » Acționarul a decis: „Plec, renunț! Nu vreau să mai aud de echipă”
Mitriță și-a luat ghetele în mâini și a ieșit mai devreme din antrenament » Ce s-a întâmplat în cantonamentul naționalei
Nationala
Mitriță și-a luat ghetele în mâini și a ieșit mai devreme din antrenament » Ce s-a întâmplat în cantonamentul naționalei

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează