INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

De ce a refuzat-o Nico Williams pe Barcelona. Dezvăluiri bombă din culise

Nico Williams a fost enervat dee ofensiva mediatică a Barcelonei / Foto: Imago
Nico Williams a fost enervat dee ofensiva mediatică a Barcelonei / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2024 18:06 / Actualizat vineri, 23 august 2024 18:23

Nico Williams (22 ani), una dintre vedetele Spaniei la Euro 2024, a decis să rămână și sezonul viitor la Athletic Bilbao.

La începutul lunii iulie, într-un moment în care Nico Williams strălucea la Euro 2024, Joan Laporta a ieșit cu o declarație de impact. „În momentul de față ne putem permite financiar să-l achiziționăm”, afirma, sigur pe el, președintele Barcelonei.

Barcelona trebuia să achite o clauză de 55-58 de milioane de euro pentru a-l lua pe Nico Williams de la Athletic Bilbao

Extrema în vârstă de 22 de ani avea o clauză de 55-58 de milioane de euro în contractul cu Athletic Bilbao, dar, după cum se știe, Williams a preferat în cele din urmă să rămână la clubul care l-a lansat în fotbalul mare.

O decizie pe care șefii grupării blaugrana n-au primit-o bine, dar care, potrivit cotidianului AS, își are o explicație tocmai în atitudinea lor pe parcursul negocierilor.

Barcelona a lăsat să „transpire” în presă detalii de la negocieri și lui Nico Williams nu i-a picat bine

AS susține că dinspre Barcelona au „transpirat” în presa catalană multe detalii de la tratative, ceea ce pe Williams și pe cei care-l reprezintă i-ar fi deranjat foarte tare. Inclusiv oficialii lui Athletic au acuzat la un moment dat atitudinea arogantă a grupării blaugrana.

Respectul între toți actorii din fotbal trebuie să fie o bază fundamentală de cooperare. Așa vedem noi lucrurile la Athletic Club. Nu poți supune jucătorii cu contracte la alte cluburi la presiuni publice pentru a încerca să-i încorporezi
Jon Uriarte, președinte Athletic Bilbao

Problemele financiare ale Barcelonei au fost un alt motiv pentru care Nico Williams a spus „pas”

Iar faptul că clubul are mari probleme financiare și trebuie să facă o adevărată echilibristică pentru a înscrie la Ligă noile achiziții, dovadă că pe Dani Olmo n-a reușit să-l înregistreze nici acum, a fost de asemenea un aspect determinant în luarea deciziei.

Nu doar impresarii, ci și părinții l-ar fi sfătuit pe Nico să stea deocamdată departe de Barcelona - dezvăluie același AS. Ceea ce jucătorul a și făcut, în așteptarea unor perspective mai bune, la anul.

Până atunci, rămân întâlnirile din LaLiga. Prima, chiar sâmbătă seară, când FC Barcelona și Athletic Bilbao se întâlnesc pe „Montjuic”, în a doua etapă din sezonul 2024-2025.

Match Quiz Dinamo - Universitatea Craiova

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (2)
Jnb23
Jnb23  •  23 August 2024, 19:46

Chelsea cumpara 40 de fotbaliști pe sume enorme, arunca cu bani de câteva sezoane fără probleme iar Barca vinde și împrumuta ca sa poată semna contract Gavi iar acum telenovela Olmo.. interesant. Regulile sunt făcute tot pentru cei cu bani

1ianuarie
1ianuarie  •  23 August 2024, 19:15

Barça își concediază 6 jucători pe lângă come-backul lui Gundogan la City și asta doar pt a-l încorpora pe Dani Olmo. Clubul e financiar în genunchi, numai vorbim de arogantele lui Laporta care visează încă la echipa din anul 2010. Și ar fi vrut să vină Nico la ei? Păi înainte de Euro ei se gândeau să-l ia pe fratele mai mare, Iñaki! Asta e Barça din ziua de azi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează