INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Nico Williams a luat decizia mult așteptată după Euro. Ce urmează pentru starul campioanei Europei!

Nico Williams vede tot mai aproape o plecare de la Bilbao / Foto: Imago
Nico Williams vede tot mai aproape o plecare de la Bilbao / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2024 18:23 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 14:29

Nico Williams (21 de ani), extrema stângă spaniolă, va reveni peste două săptămâni la pregătirile lui Bilbao, cu care va continua și-n sezonul viitor. Familia jucătorului de origine ghaneză l-a convins să nu dea curs ofertei de la Barcelona, dispusă să achite clauza de reziliere a contractului scadent în 2027 de 58 de milioane de euro.

Pe măsură ce se scurg zilele rămase până la revenirea din binemeritata vacanță post Euro 2024, situația lui Nico Williams pare să se lămurească. Unul dintre starurile Spaniei de la turneul final din Germania a atras atenția mai multor cluburi mari europene, mai ales că clauza de reziliere a contractului semnat în noiembrie trecut și valabil până în 2027 nu este inaccesibilă, 58 de milioane de euro.

FC Barcelona s-a arătat cea mai interesată de transferul extremei stânga de la Athletic Bilbao, chiar dacă nu stă deloc bine cu finanțele și ar fi trebuit să se împrumute pentru a plăti suma respectivă. Și PSG îl curtează pe fratele mai mic al lui Inaki Williams, ba chiar îi oferă un salariu mai mare decât posibilitățile catalanilor.

Nico Williams, două goluri și un assist la Euro 2024

Nico se va întoarce la pregătirile echipe basce peste două săptămâni, însă de pe-acum se cam știe ce decizie ar fi luat deja. Cotidianul Sport scrie că familia Williams s-a sfătuit cu el și l-ar fi convins să nu dea curs niciunei oferte, nici să discute despre sume, bonusuri sau alte avantaje economice, promise de echipele care-l doresc în această vară.

Astfel că, aproape sigur, susține sursa menționată, internaționalul cu două goluri și un assist în cele șase meciuri disputate la Euro 2024 va continua la echipa pregătită de Ernesto Valverde.

20de goluri și 26 de pase decisive are Nico Williams în 122 de meciuri pentru Bilbao, care a reușit 4 goluri în 20 de selecții. Cota sa pe Transfermarkt.de este de 70 de milioane de euro

Sport: „Premiu pentru Nico Williams. Salariu mărit!"

„Nico i-a dat cuvântul lui Inaki că nu va pleca de la Athletic pentru cel puțin încă un an. Williams jr. și-a pus în gând să joace cu Bilbao în ediția viitoare a Conference League și să ajungă cât mai departe la întâiul să sezon într-o competiție continentală intercluburi", a explicat jurnalul Sport situația fotbalistului cu 8 goluri și 19 assisturi în 37 de partide jucate în tricoul bascilor în stagiunea trecută.

Pentru a-i răsplăti fidelitatea, conducătorii celor de la Athletic intenționează să-i mărească salariul, care în prezent e de 6 milioane de euro net anual. "Premiu pentru Nico", scriu catalanii, anunțând că jucătorul originar din Ghana ar putea primi mai mult decât încasează Inaki, 6,6 milioane, devenind lider în topul câștigurilor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Tenis
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Viorel Moldovan a anunțat lovitura dată de Rapid rivalei din play-off: „Am rezolvat, a semnat pe 3 ani!”
Superliga
Viorel Moldovan a anunțat lovitura dată de Rapid rivalei din play-off: „Am rezolvat, a semnat pe 3 ani!”
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi
Nationala
„Să ne faceți statuie!” » 26 de ani mai târziu, dorința lui Gică Hagi a fost îndeplinită! Monumentul a fost inaugurat astăzi

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
alexh
alexh  •  29 Iulie 2024, 22:39

"Nico Williams (21 de ani), extrema stângă spaniolă"... ne spune Daniel Scorpie. Daniel Scorpie ne mai spune: "FC Barcelona s-a arătat cea mai interesată de transferul extremei drepte de la Athletic Bilbao,"... La final, e extremă dreaptă sau stângă?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează