INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

GALERIE FOTO Polonia - Portugalia 1-3 » Cristiano Ronaldo a marcat din nou, iar lusitanii își consolidează poziția de lideri

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2024 20:46 / Actualizat duminica, 13 octombrie 2024 00:46

Portugalia a învins Polonia la Varșovia, scor 3-1, într-o partidă extrem de spectaculoasă din etapa cu numărul 3 al noului sezon de UEFA Nations League.

Rezultatele etapei a 3-a din Liga Națiunilor (Liga A)

Prima ocazie a partidei a venit în minutul 9 și le-a aparținut oaspeților, atunci când Diogo Dalot a trimis un șut din afara careului, însă Skorupski a reușit sa respingă.

Un minut mai târziu, Cristiano Ronaldo a ratat o șansă uriașă de a-i aduce în avantaj pe lusitani. Balonul a ajuns la superstarul portughez după o deviere nefericită a lui Bednarek, dar execuția atacantului celor de la Al-Nassr a lovit transversala.

Portughezii au deschis scorul în urma unei faze colective de toată frumusețea

Trupa lui Roberto Martinez a preluat conducerea în minutul 26, după o acțiune superbă la care au participat Rafael Leao, Bruno Fernandes și Bernardo Silva.

Jucătorul lui AC Milan l-a angajat pe Bruno Fernandes în careul advers, acesta a reușit să surprindă defensiva poloneză întorcând din prima balonul la Bernardo Silva, iar jucătorul lui Manchester City l-a executat fără emoții pe Skorupski.

CR7, o nouă reușită în tricoul lusitanilor

Oaspeții și-au dublat avantajul în minutul 37, prin inevitabilul Cristiano Ronaldo.

Rafael Leao a avut o cursă individuală extrem de spectaculoasă în care și-a depășit câțiva adversari, după care a trimis mingea în bară, aceasta a ricoșat la Cristiano, care se afla în poziție regulamentară și a reușit să împingă balonul în plasa porții polonezilor.

Chiar înainte de pauză, portughezii se puteau distanța la 3-0, însă lovitura liberă executată de Bruno Fernandes a ocolit poarta gazdelor.

Astfel, elevii lui Roberto Martinez au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri.

+3 FOTO

La începutul actului secund, tot portughezii au fost mai periculoși.

În minutul 54, Cristiano Ronaldo a primit balonul în careul advers, acesta a pasat mai departe către Bruno Fernandes, care a trimis imprecis din câțiva metri.

Replica polonezilor a venit un minut mai târziu și l-a avut în prim-plan pe Robert Lewandowski, însă lovitura de cap a atacantului Barcelonei nu a prins cadrul porții lui Diogo Costa.

Rafael Leao a avut o nouă cursă impresionantă în minutul 59, la finalul căreia i-a pasat în fața porții lui Bruno Fernandes, dar mijlocașul lui Manchester United a trimis direct în Skorupski.

Polonezii au reușit să reducă din diferență în minutul 78, prin Piotr Zielinski, care l-a învins pe Diogo Costa cu un șut din interiorul careului.

Scorul final al partidei a fost stabilit cu 2 minute înainte de expirarea timpului regulamentar, în urma autogolului lui Jan Bednarek.

În urma acestui rezultat, Portugalia face 9 puncte și își păstrează fotoliul de lider al grupei A1 din Liga Națiunilor, în timp ce Polonia rămâne pe poziția a 3-a, cu 3 puncte.

În etapa viitoare, Polonia va primi vizita Croației, în timp ce Portugalia va merge la Glasgow pentru disputa cu Scoția.

Clasament UEFA Nations League (Liga A):

FINAL » Polonia - Portugalia 1-3

Polonia - Portugalia » Echipele de start:

Polonia (3-5-2): Skorupski - Dawidowicz, Bednarek, Walukiewicz - Frankowski, Szymanski, Zielinski, Oyedele, Zalewski - Swiderski, Lewandowski
Rezerve: Mrozek, Bulka - Ameyaw, Bereszynski, Kaminski, Kapustka, Kiwior, Moder, Piatek, Piatkowski, Piotrowski, Urbanski
Selecționer: Michal Probierz

Portugalia (4-3-3): Costa - Dalot, Dias, Veiga, Mendes - B. Silva, R. Neves, Fernandes - Neto, Ronaldo, Leao
Rezerve: Velho, R. Silva - Cancelo, Diogo Jota, Felix, J. Neves, Otavio, Samu Costa, Semedo, A. Silva, Trincao, Vitinha
Selecționer: Roberto Martinez

Stadion: Stadion Narodowy (Varșovia)
Arbitru: Ivan Kruzliak (Slovacia)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Iosefini” Marcel Răducanu numește „tricolorul” care nu trebuie să lipsească de la națională: „Ca el nu mai ai!”
Nationala
„Iosefini” Marcel Răducanu numește „tricolorul” care nu trebuie să lipsească de la națională: „Ca el nu mai ai!”
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Superliga
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Sărbătoarea centenarului la Ploiești: au „aprins” stadionul, la fix 58 de ani de la victoria cu Liverpool! Cum s-a încheiat amicalul cu Vitesse
Superliga
Sărbătoarea centenarului la Ploiești: au „aprins” stadionul, la fix 58 de ani de la victoria cu Liverpool! Cum s-a încheiat amicalul cu Vitesse

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (3)
andy_mihailescu86
andy_mihailescu86  •  13 Octombrie 2024, 00:32

Cristiano poate sa mai joace lejer inca 5 ani la nivel inalt. Eu inca sper sa se intoarca in Europa, macar pentru un sezon. Serile de Champions League nu sunt la fel fara el...

_Van_Basten
_Van_Basten  •  12 Octombrie 2024, 23:09

N-o sa vezi niciodata un editorial scris de Ioanitoaia in care CR7 sa primeasca un laudatio.

mariusghideu79
mariusghideu79  •  12 Octombrie 2024, 15:01

Orice s-ar spune, pentru mine omul asta ramane numarul unu din istoria fotbalului. Nu doar ca marcator, ci overall. A batut recorduri pe la toate cluburile la care a fost, la nationala nu mai spun. A muncit din greu ca sa ajunga unde este astazi. Sa speram ca prind si ai nostri ceva de la el, la mentalitate ma refer. Jos palaria in fata lui.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează