INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

LIVE ORA 21:45 Polonia - Portugalia, duel din primul eșalon în Liga Națiunilor » Echipe probabile + cotele bookmakerilor

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2024, 11:34 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2024 11:34

Polonia și Portugalia, selecționatele pregătite de Michal Probierz și Roberto Martinez, se vor întâlni în această seară, de la ora 21:45 pe Stadion Narodowy din Varșovia, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 3 al noului sezon de UEFA Nations League. Partida va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV pe PrimaSport 2 și DigiSport 2.

Rezultatele etapei a 3-a din Liga Națiunilor (Liga A)

Polonia - Portugalia » LIVE de la ora 21:45

Polonia - Portugalia » Echipe probabile:

Polonia (3-5-2): Skorupski - Dawidowicz, Bednarek, Walukiewicz - Frankowski, Szymanski, Zielinski, Urbanski, Zalewski - Swiderski, Lewandowski
Selecționer: Michal Probierz

Portugalia (4-3-3): Costa - Dalot, Dias, A. Silva, Mendes - B. Silva, Vitinha, Fernandes - Neto, Ronaldo, Leao
Selecționer: Roberto Martinez

Stadion: Stadion Narodowy (Varșovia)
Arbitru: Ivan Kruzliak (Slovacia)

Bornă istorică atinsă de CR7 la debutul în noul sezon de Nations League

Portugalia s-a impus în ambele partide pe care le-a disputat în luna septembrie (2-1 cu Croația și Scoția la Lisabona), iar astfel lusitanii sunt liderii grupei A1, având număr maxim de puncte.

Cristiano Ronaldo a fost decisiv în cele două victorii înregistrate de naționala Portugaliei, marcând 2 goluri care au cântărit extrem de mult în economia celor 6 puncte obținute de elevii lui Roberto Martinez.

Evenimentul principal a avut loc în partida din prima etapă, pe care portughezii au disputat-o împotriva Croației. În minutul 34, atacantul lui Al-Nassr a finalizat cu succes o centrare venită din partea lui Nuno Mendes, iar astfel și-a trecut în cont cel de-al 900-lea gol din carieră.

Intrat pe teren în repriza secundă a duelului cu Scoția, superstarul lusitan a reușit să înscrie din nou, de această dată în minutul 88, când scorul pe tabelă era 1-1.

Astfel, Cristiano Ronaldo a bifat reușita cu numărul 901 și a adus cele 3 puncte la Lisabona.

De atunci, veteranul portughez în vârstă de 39 de ani a mai evoluat în 5 partide pentru Al-Nassr, reușind să înscrie încă 4 goluri pentru echipa din Riyadh.

Așadar, înaintea partidei din această seară, Cristiano Ronaldo a ajuns la borna cu numărul 905 în ceea ce privește golurile înscrise de-a lungul întregii sale cariere, fiind astfel cel mai bun marcator din istoria fotbalului.

Polonia, una dintre marile dezamăgiri de la Euro 2024

Trupa lui Robert Lewandowski a obținut doar un punct la turneul final din Germania, după un 1-1 cu Franța. De asemenea, polonezii au pierdut duelurile cu Austria (1-3) și Olanda (1-2), terminând astfel pe ultimul loc al grupei D.

Cu toate acestea, selecționerul Michal Probierz a fost păstrat la cârma naționalei „vulturilor” și, la fel ca Luciano Spalletti, tehnicianul polonez încearcă să reconstruiască echipa pentru Campionatul Mondial din 2026.

Totuși, partidele disputate până acum în Liga Națiunilor nu au arătat o echipă cu mult diferită față de cea de la Euro. Polonia ocupă poziția a 3-a în grupa A1, cu 3 puncte după primele două jocuri, datorită victoriei obținute în Scoția, scor 3-2.

A fost o confruntare în care polonezii au avut 2-0 la pauză, dar s-au văzut egalați cu un sfert de oră înainte de final. Golul victoriei a fost marcat de către Zalewski în prelungirile partidei, din penalty.

În cea de-a doua partidă, băieții lui Probierz au pierdut în Croația, 0-1, după un gol splendid marcat de Luka Modric din lovitură liberă.

Polonia n-a mai învins Portugalia de 18 ani

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în 2018, în prima ediție a Ligii Națiunilor, care a fost câștigată chiar de lusitani. Portugalia s-a impus în Polonia cu 3-2, iar returul s-a încheiat la egalitate, 1-1.

Mai mult decât atât, portughezii sunt neînvinși în ultimele 5 meciuri disputate împotriva Poloniei, dar 4 dintre aceste întâlniri s-au încheiat la egalitate.

Cel mai recent succes al Poloniei în fața Portugaliei datează din anul 2006, atunci când „vulturii” s-au impus cu 2-1 în preliminariile Campionatului European din 2008.

Clasament UEFA Nations League (Liga A):

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Superliga
Așa ceva?! Cât s-a terminat amicalul Rapid - Voluntari, cu „greii” N'Jie și Boupendza titulari la debut » „Sunteți top, domnule Șumudică!”
Imaginea care a „aprins” Instagramul internaționalilor români aflați în Cipru: „Nu mai încapi în poză, frate!”. Reacția lui Alibec
Nationala
Imaginea care a „aprins” Instagramul internaționalilor români aflați în Cipru: „Nu mai încapi în poză, frate!”. Reacția lui Alibec
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”
Tenis
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”

A jucat pentru România la un Mondial, apoi a ajuns la Campionatul de la Canal! » Povestea celei mai infame competiții din România: fotbal, muncă silnică și torturi aplicate de criminali de drept comun!

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează