INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Portarul lui Lazio Roma a primit convocare și de la naționala Rusiei! Ce răspuns a dat

Ivan Provedel, dreapta
Ivan Provedel, dreapta

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 14:16 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 14:16

Ivan Provedel (29 de ani) a intrat în atenția federației de la Moscova, care l-a apelat în 22 septembrie 2022 pentru a veni la lot. Goalkeeperul italian, a cărui mamă e rusoaică, a refuzat, preferând să aștepte convovarea în squadra azzurra.

Poate juca pentru două echipe naționale, având tată italian și mamă rusoaică. Ivan Provedel a ales deja pentru ce reprezentativă să apere, fiind convocat deja la squadra azzurra pe 17 septembrie 2022, pentru meciurile cu Anglia și Ungaria. Nu a debutat încă, dar este în circuitul campioanei Europei și Luciano Spalletti îl are în vedere. 

Goalkeeperul nu a acceptat chemarea făcută de federația de la Moscova, care încerca să speculeze faptul că mama portarului este rusoaică, Elena Kalinina, taăl său fiind italian, Venanzio Provedel.

Joacă la Real Madrid și a refuzat naționala Spaniei pentru a reprezenta România: „Fericit să fiu aici”
ROMÂNIA
Joacă la Real Madrid și a refuzat naționala Spaniei pentru a reprezenta România: „Fericit să fiu aici”

Vitaly Kafanov: „Nici nu vrea să discute cu noi!”

Informația a fost confirmată și de Vitaly Kafanov, antrenorul cu portarii de la reprezentativa rusă, care a declarat că Provedel a refuzat invitația: „Am urmărit constant progresul lui Vanya și știm că a și marcat chiar un gol. Din nefericire, Vanya a declinat și propunerea de a comunica. 

Am cerut federației (RFU) să ia legătura cu el, dar Vanya ne-a transmis că nici nu are de gând să discute cu nimeni din Rusia! L-am fi putut convoca la lot ca măcar să vină să se antreneze cu noi, de aceea am tot insistat și am făcut presiuni asupra lui".

Mama sa a primit telefoane din partea fanilor ruși

Și mama sa ar fi vrut să accepte inviația: „M-au sunat foarte multe persoane din Rusia, sunt fani care-l așteaptă, spun despre el că e un rus ce joacă în Italia. Când a fost operat la Empoli, l-a sunat Buffon. Ivan credea că este o glumă și acum a ajuns la squadra azzurra. Pentru el e un mit absolut". 

Pe 17 septembrie 2022, la câteva zile doar după ce rușii au încercat să-l contacteze, Provedel a fost selecționat de Roberto Mancini, pentru "dubla" cu Anglia și Ungaria din preliminariile pentru Euro 2024. Dar nu a fost folosit, amânându-și debutul.

Autorul golului egalizator din prelungirile partidei cu Atletico (1-1) din grupele Liga Campionilor a fost chemat la lot și de noul selecționer Luciano Spalletti, alături de Donnarumma, Meret și Vicario, pentru "dubla" cu Malta și Anglia. Numai că, din cauza unor probleme fizice, Provedel a părăsit cantonamentul squadrei azzurra și Spalletti nu a mai luat pe nimeni în locul său.

Match Preview România - Andorra:

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Ladislau Boloni și-a lăudat fostul elev de la Sporting: „A fost Mustangul meu”

Germania vrea să-l naturalizeze pe atacantul de 18 ani al lui Bayern, dorit și de Franța

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează