INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

PSG - Lyon 0-1 » Neymar ar putea avea ruptură de ligamente! Tatăl protestează: „Până când victima va fi cea vinovată?”

Neymar, accidentat de Thiago Mendes
foto: Imago
Neymar, accidentat de Thiago Mendes foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2020 11:32 / Actualizat luni, 14 decembrie 2020 14:07

Neymar, atacat agresiv de Thiago Mendes în prelungirile meciului PSG - Lyon 0-1, riscă să rateze restul sezonului. Ar fi a patra accidentare gravă suferită în ultimii trei ani.

Nu înfrângerea i-a îngrijorat cel mai mult pe parizieni, chiar dacă au căzut pe locul 3 după acest 0-1 în „Parc des Princes” cu Lyon. Accidentarea lui Neymar îi sperie. Ieșit pe targă, în lacrimi, după ce compatriotul său Thiago Mendes l-a atacat agresiv în al 6-lea minut de prelungire (mijlocașul lui OL a fost eliminat cu ajutorul VAR de arbitrul Benoît Bastien, același „central” de la Young Boys - CFR), brazilianul a suferit probabil încă o leziune gravă.

Accidentările lui Neymar: fracturi de metatarsian și ruptură de ligamente

Mendes i-a prins glezna stângă sub piciorul său în momentul tackingului. Primul diagnostic, înaintea RMN-ului, este entorsă puternică, dar medicii roș-albaștri se tem de o ruptură de ligamente, care i-ar putea pune capăt sezonului. Exact când PSG avea mai mare nevoie de el, mai ales în Champions League.

4 înfrângeria suferit PSG în 14 etape de Ligue 1, pentru prima oară din sezonul 2009-2010 (au terminat pe locul 13)

Dacă se va confirma, ar fi a patra accidentare gravă suferită de Neymar în ultimii trei ani.

  • 25 februarie 2018 (3-0 cu Marseille): fractură de metatarsian la piciorul drept; trei luni out, 16 meciuri pierdute.
  • 23 ianuarie 2019 (2-0 cu Strasbourg): altă fractură de metatarsian, o recidivă; trei luni afară, 18 partide ratate.
  • 6 iunie 2019, la naționala Braziliei (2-0 în amicalul cu Qatar): ruptură de ligamente la glezna dreaptă; două luni și jumătate pe tușă!
    Aceasta ar fi prima leziune serioasă suferită la piciorul stâng.

1 singur șut pe poartăau avut parizienii duminică, împotriva lui OL, cea mai slabă cifră în meciuri jucate acasă în campionat din 2011-2012)

Tatăl lui Neymar, furios: „De ce așteptăm al 9-lea fault?”

Tatăl jucătorului, Neymar Santos Sr., a postat un mesaj furibund pe rețelele de socializare. „La naiba, până când? Am vorbit atât de mult despre acest lucru, am subliniat violența extremă! De ce nu oprim totul de la început, de la primul fault, de ce îl așteptăm pe al 7-lea, al 8-lea, al 9-lea? Nu s-au luat măsurile necesare în timpul meciului, când Neymar a suferit atacurile obișnuite, 12 faulturi, toate agresive. Un stil de arbitraj ce încurajează acest gen de jucători și de atitudine. Până când victima va fi cea vinovată? Depinde de cel care controlează partida, de cel care are posibilitatea de a proteja fotbaliștii... Ce am mai putea face?", a protestat brazilianul. 

PSG - Lyon 0-1 » Neymar ar putea avea ruptură de ligamente! Tatăl protestează: „Până când victima va fi cea vinovată?”

1este numărul victoriilor roș-albastre în ultimele 4 etape (3-1 la Montpellier): are două eșecuri (2-3 cu Monaco și 0-1 cu OL, plus 2-2 cu Bordeaux)

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Bașakșehir - Gaziantep 1-2 » Marius Șumudică are cel mai bun start cu Gaziantep și atacă Europa!

Genoa - Juventus 1-3 » Cristiano Ronaldo, primul jucător din elita Europei care a adunat 400 de victorii!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dorinel Munteanu: „Am gândit cu inima, dar acum a venit momentul să iau decizia corectă!” + Iureș la Cluj: „Dacă spun mai multe, voi fi chemat la Comisii”
Superliga
Dorinel Munteanu: „Am gândit cu inima, dar acum a venit momentul să iau decizia corectă!” + Iureș la Cluj: „Dacă spun mai multe, voi fi chemat la Comisii”
Vedeta Rapidului a strălucit pe covorul roșu într-o ținută neobișnuită: „Mă dor toate!” » A ratat premiul de „prezentatoarea TV a anului”
Handbal
Vedeta Rapidului a strălucit pe covorul roșu într-o ținută neobișnuită: „Mă dor toate!” » A ratat premiul de „prezentatoarea TV a anului”
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul
Superliga
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (14)
1893269640940104
Lunca Andrei  •  14 Decembrie 2020, 20:37

E tragica orice accidentare, atat pentru sportivi si oameni obisnuiti, cat si pentru animale.Bine ca cel care l-a accidentat nu a fost roman! Cel putin pentru o perioada, Neymar nu va mai juca jocul acela patetic, cu pusul genunchiului pe pamant.Pumnii poate sa ii ridice, dar mai bine si-ar folosi mainile sa rasfoiasca niste carti in perioada de convalescenta, fie ele si doar cu poze.

raul1985
raul1985  •  14 Decembrie 2020, 16:43

Neymar simuleaza mereu. Normal ca nu-l crede niciun arbitru. La CM a doborat toate recordurile de stat intins pe gazon. Sa se uite ce intrari aveau Ramos si Pepe la Messi in trecut, sau cum intra fundasii din premier league la adversari. Nu o sa pupe in veci balonul de aur , asa cum isi doreste. Iar faptul ca l-a accidentat un conational spune multe despre caracterul sau.

bazinga
bazinga  •  14 Decembrie 2020, 15:50

Ar fi pacat !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează