INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

EXCLUSIV Se face ASTĂZI! Încă un portar român în Serie A » Anunțul italienilor despre transferul lui Răzvan Sava

Răzvan Sava (5 selecții la naționala U21), portarul celor de la CFR Cluj, e gata de mutarea carierei în Serie A / Foto: Imago
Răzvan Sava (5 selecții la naționala U21), portarul celor de la CFR Cluj, e gata de mutarea carierei în Serie A / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 11:59 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 13:23

Răzvan Sava (22 de ani), portarul lui CFR Cluj, e ca și vândut în Italia ♦ Sky Italia anunță, în această dimineață, că CFR Cluj și Udinese au ajuns la un acord pentru transferul goalkeeperului trecut pe la Juventus și Torino ♦ Urmează să se pună la punct ultimele detalii și, dacă totul e în regulă, vineri va efectua vizita medicală ♦ Contract până în 2028, cu opțiune pentru un alt an ♦ Suma de achiziție, 2 milioane de euro, și posibilul răgaz acordat lui CFR pentru Conference League vor fi dezvăluite oficial în curând.

Colonia de portari români din Serie A mai primește astăzi un reprezentant. După Andrei Ionuț Radu (Inter), Daniel Popa (Torino) și Alexandru Borbei (Lecce), se pregătește de transfer Răzvan Sava.

Goalkeeperul lui CFR Cluj, care a crescut în Italia între 2018 și 2022, la Juventus, Lecce și Torino, înainte ca echipa din Gruia să-l cumpere cu 250.000 de euro acum un an și jumătate, va reveni în fotbalul peninsular. Sky Italia a anunțat în această dimineață că internaționalul cu 5 selecții la U21 va fi achiziționat de Udinese.

CFR Cluj ar vrea să-l păstreze și pentru Conference

Potrivit jurnalistului specialist în mercato, Gianluca Di Marzio, există deja un acord „de principiu" între fosta campioană a României și gruparea friulană: „O nouă actualizare e așteptată în cursul zilei de astăzi pentru a rezolva ultimele detalii. Care ar cuprinde și confirmare sumei de transfer de DOUĂ milioane de euro!

Se face ASTĂZI! Încă un portar român în Serie A » Anunțul italienilor despre transferul lui Răzvan Sava
Răzvan Sava, în poarta lui CFR Cluj, la meciul din play-off-ul Superligii 2023-2024 cu FCSB, de la București / Foto: Imago

Clujenii i-au cerut însă lui Udinese permisiunea de a-l putea folosi pe Sava în preliminariile Conference League, unde se vor confrunta cu Neman Grodno joi, în manșa retur a turului al doilea preliminar, și, eventual, și la dubla confruntare din faza următoare a competiției continentale".

2milioane de euro este cota de piață fixată de Transfermarkt.de lui Răzvan Sava, de zece ori mai mare decât acum doar un an

Sava, al doilea portar vândut în Serie A în ultimul an!

Dacă totul decurge bine, portarul va ajunge vineri la Udine, pentru a efectua examenele medicale și a semna și contractul. Negocierile au avansat în baza unui contract pe 4 ani. Se discută despre această formulă, adică un acord sec, ori dacă se ajunge la înțelegere pe patru sezoane plus una ca opțiune.

În ultimul sezon la CFR, Sava a bifat 45 de partide, încasând 51 de goluri, iar în cel în curs, goalkeeperul ce i-a luat locul de titular italianului Simone Scuffet, cedat la Cagliari cu 2 milioane de euro, are 360 de minute bifate.

Sava s-ar lupta la titularizare cu Okoye și Silvestri

Ziariștii italieni urmează să anunțe în decursul orelor următoare și care e suma exactă de achiziționare, circa două milioane de euro, cât au oferit alb-negrii, și nu 2,5 milioane, cât solicitau ardelenii, și care vor fi cifrele bonusurilor de performanță ale lui Sava.

Răzvan ar trebui să lupte pentru a fi numărul 1 între buturile lui Udinese, cel puțin momentan, cu doi rivali în sezonul viitor. Asta întrucât Marco Silvestri (33 de ani), ce începuse titular stagiunea trecută în tricoul bianconerilor și și-a pierdut postul după ce s-a accidentat, a ratat mutarea la Monza (acolo a venit Keylor Navas!).

Titularul actual dat de presa italiană este nigerianul Maduka Okoye. Africanul de 1,97m înălțime, internațional cu 16 selecții la 24 de ani, are contract cu friulanii scadent abia în iunie 2027.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  30 Iulie 2024, 13:39

Corect era mai probabil "Inca un portar rezerva in Serie A."

Vezi toate comentariile (1)
Comentează