INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCENOGRAFIE

FOTO Scenografia care a scandalizat Europa » Ce au putut afișa ultrașii celor de la Legia Varșovia: „Atrocități! Trebuie să existe consecințe!”

Derapaj morbid în Polonia! Scenografia șocantă pregătită de suporterii Legiei Varșovia la meciul cu Zaglebie Lubin +19   FOTO
Derapaj morbid în Polonia! Scenografia șocantă pregătită de suporterii Legiei Varșovia la meciul cu Zaglebie Lubin

Articol de - Publicat duminica, 21 iulie 2024 15:51 / Actualizat duminica, 21 iulie 2024 16:41

Ultrașii formației poloneze Legia Varșovia au creat o scenografie prin care i-au amenințat pe refugiații musulmani. Imaginea a fost afișată înaintea meciului cu Zaglebie Lubin, câștigat de echipa lor cu scorul de 2-0, în prima etapă din Ekstraklasa.

Scenografia evidențiază doi bărbați înarmați, unul cu o bâtă de baseball, celălalt cu un ciocan. În centru se află o femeie care ține în brațe un cap de porc.

Alegerea animalului decapitat a fost făcută deoarece musulmanilor le este interzis în islam să consume carne de porc, la fel ca în cazul alcoolului și al drogurilor. Derapajul este însoțit de un mesaj ironic: „Refugiații sunt bineveniți”.

FOTO » Derapaj morbid în Polonia! Scenografia șocantă pregătită de suporterii Legiei Varșovia la meciul cu Zaglebie Lubin

+14 FOTO

Ultrașii și-au făcut publică scenografia prin intermediul rețelelor sociale, unde au strâns mii de like-uri și zeci de comentarii.

Derapajul ultrașilor celor de la Legia Varșovia vine în contextul crizei refugiaților pe care o traversează Europa în ultimii ani.

Sondaje efectuate după startul invaziei rusești în Ucraina arată că 94% dintre polonezi sunt de acord cu primirea refugiaților ucraineni. În schimb, reticența este mai mare în ceea ce privește alte popoare.

Conflict politic în Polonia

Dorota Spyrka, membră a Razem, un partid de extremă stânga din Polonia, a reacționat dur. Cere intervenția primarului din Varșovia, Rafal Trzaskowski, și sancționarea ultrașilor din facțiunea Zyleta.

Scenografia care a scandalizat Europa » Ce au putut afișa ultrașii celor de la Legia Varșovia: „Atrocități! Trebuie să existe consecințe!”
Dorota Spyrka

Am rămas fără cuvinte. Va exista vreo reacție din partea lui Rafal Trzaskowski? Dacă oamenii din club nu își pot ține în frâu huliganii și le oferă un spațiu pentru a răspândi ura, atunci trebuie să existe consecințe. Nu concep ca astfel de atrocități să fie finanțate din bugetul statului

- Dorota Spyrka

Nu e prima dată când ultrașii celor de la Legia Varșovia ies în decor. În 2017, nemulțumiți de rezultate, au atacat jucătorii clubului pe care îl susțin. De ani buni duc un război pe față cu UEFA și cu forurile care guvernează fotbalul polonez.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (59)
MaxiP
MaxiP  •  23 Iulie 2024, 01:01
Postat de brera30 pe 22 Iulie 2024, 14:58

Vorbim de lucruri total diferite. Imigrantii din UE, Romania, polonia, Bulgariea, si cei din nordul africii, orient. E vorba de alta cultura, ei cand vin, cer. Trebuie sa ne dati, sa ne oferiti! Suntem obligati sa le "respectam" toate obiceiurile. Daca mergi in tara lor, trebuie sa te supui traditiilor si obiceiurilor. Daca ei vin la tine in tara, la fel, trebuie sa i respecti....In scoli, gradinite, daca este un copil musulman, nu mai ai voie carne de porc. Ca trebuie sa i respecti traditia lui la tine acasa. Lista poate continua.

E adevarat si ce spui tu. Dar faptul ca isi creeaza comunitati si nu respecta ei tara in care ajung, e cu totul alta problema, diferita de a-i primi. Oricum, ideea mea e ca totusi mesajul e dur, nu se adreseaza cui trebuie si nu e afisat de cine trebuie.

moise
moise  •  22 Iulie 2024, 23:34

Cine sunteți voi sa numiți asta derapaj? Și extremiști și toate mizeriile voastre. Toți care vreți să-i primiti luati-i la voi acasă, spalati-le picioarele și stergeti-i la fund. Dati-le ficele, mamele și soțiile voastre. Daca nu le dați voi o sa vi le ia ei. Habar n-aveti cine și de ce orchestrează aceasta mizerie. Uite așa o să rămâneți fara tara și credință. Întrebați-i cine îi plătește sa vina in Europa. Întrebați-i de ce musulmanii lor îi primesc cu suturi in cur. Spalatilor pe creier când o să vă treziți?!!! Bravo Legia, bravo eurodeputaților polonezi cu șira spinării care dau de pământ cu artizanii distrugerii Europei. Apropo de libertatea de expresie și de conștiință. Daca apelam la ele, voi le numiti derapaje și discurs al urii. Nebunilor, nu vă îndoiți: vine ziua platii.

Vali1951
Vali1951  •  22 Iulie 2024, 20:52

De ce nu se duc in tarile musulmane (siite sau sunite)? Sunt si mai aproape geografic decât Europa, mai ales statele bogate din Golful Persic si au culturi apropiate cu ale lor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează