INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Schalke 04, prima echipă retrogradată din Bundesliga » Bielefeld a „îngropat-o”

Schalke 04 a retrogradat din Bundesliga // foto: Guliver/gettyimages
Schalke 04 a retrogradat din Bundesliga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 08:31 / Actualizat miercuri, 21 aprilie 2021 10:14

Schalke 04 este prima echipă care retrogradeză matematic din Bundesliga în acest sezon. Înfrângerea de la Bielefeld, 0-1, le-a fost fatală „minerilor”.

Cu doar 13 puncte acumulate în 30 de etape, Schalke 04 este prima echipă care retrogradeză matematic în al doilea eșalon din Germania. Pentru a continua să spere la salvare, „minerii” aveau nevoie de o victorie la Bielefeld, dar au cedat la limită, 0-1. Putea fi mai rău, dar gazdele au ratat un penalty în minutul 80, prin Fabian Klos, iar imediat după au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid. Singura reușită a meciului i-a aparținut aceluiași Klos și a venit în minutul 50, din pasa lui Pieper.

Schalke 04, retrogradată matematic

Sezonul celor de la Schalke 04 a fost de coșmar. „Minerii” au obținut doar două victorii în 30 de etape și au înscris doar 18 goluri. Iar apărarea este, de departe, cea mai slabă din campionat, cu 76 de goluri primite, 22 peste următoarea cea mai slabă echipă în defensivă, Koln.

Augsburg (1-0) și Hoffenheim (4-0) sunt singurele victorii ale lui Schalke în acest sezon. Parcurs dezastruos pentru un club cu un lot cotat la 108 milioane de euro, care conține nume precum Mustafi, Kolasinac, Mascarell (ex-Real Madrid), Stambouli (ex-PSG), Amine Harit, Paciencia sau Klaas-Jan Huntelaar.

Schalke a jucat ultima dată în Zweite Bundesliga, al doilea eșalon din Germania, acum 33 de ani.

Clasament Bundesliga: Schalke 04, retrogradată

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Începe furtuna! Super Liga Europei produce victime » Primul conducător care a DEMISIONAT

Super Liga Europei merge mai departe » Florentino Perez, împotriva curentului: „Bayern și PSG ni se vor alătura”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează