INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERLIGA

EXCLUSIV Veste ȘOC în Superliga! Rapid și Rangers s-au înțeles pentru transferul lui Ianis Hagi » Compromisul pe care îl fac scoțienii și singurul impediment în calea mutării

Nici la Alaves, Ianis Hagi nu a fost în stare să-l impresioneze pe antrenorul Luis Garcis, echipa din Vitoria nedorind să-l transfere definitiv pe român / Foto: Imago
Nici la Alaves, Ianis Hagi nu a fost în stare să-l impresioneze pe antrenorul Luis Garcis, echipa din Vitoria nedorind să-l transfere definitiv pe român / Foto: Imago

Articol de , - Publicat luni, 26 august 2024 18:45 / Actualizat luni, 26 august 2024 19:21

Ianis Hagi (25 de ani), extrema dreaptă a lui Rangers, care a fost trimisă de managerul Philippe Clement la echipa B, s-ar afla tot mai aproape de un transfer la Rapid ♦ Potrivit presei scoțiene, „tricolorul”, cu contract la clubul din Glasgow valabil până pe 31 mai 2026, ar urma să fie plătit „la comun” de gruparea din Giulești și de vicecampioana din Scoția ♦ Rangers ar urma să-i suporte 40% din obligația salarială, în timp ce noua trupă pregătită de Marius Șumudică, restul de 60 de procente.

Resemnat cu destinul, care i-a închis definitiv poarta către o revenire în prima echipă a lui Rangers (din cauza clauzei stipulate în acordul scadent pe 31 mai 2026), Ianis Hagi se îndreaptă cu pași apăsați către un come-back în Superligă.

Neavând nicio altă ofertă mai convenabilă, „tricolorul” luat de gruparea din Glasgow de la Genk în iulie 2020 s-ar fi lăsat convins să accepte unica variantă concretă de a nu rămâne, practic, pe bară, până la iarnă.

Agenția Football Insider a aflat, din surse apropiate „The Gers”, că „alb-vișiniii” ar accepta ultima condiție pusă de scoțieni, pentru ca tranzacția să se poată perfecta până pe 31 august, data la care se închide fereastra estivală de mercato:

„Rapid București este în discuții avansate pentru a-l semna pe atacantul lui Rangers, Ianis Hagi. Jucătorul de 25 de ani a fost informat că poate părăsi Rangers pentru o sumă «semnificativă» în cursul acestei săptămâni. Un obstacol însă este salariul său actual, pe care românul ar trebui să și-l reducă dacă vrea să-și găsească echipă.

643de zile mai are Ianis Hagi până la expirarea contractului, ceea ce ar însemna circa 92 de săptămâni de plată a noii sume crescute cu 6.000 de lire sterline! Adică, 552.000 pounds, sporul pentru toată perioada rămasă. Circa 651.000 de euro (încă o jumătate de salariu anual actual!).

Ianis Hagi are salariu de titular la Rangers, dar e out din lot!

Hagi vrea ca orice nou club să egaleze înțelegerea sa cu formația de pe Ibrox Park, ceea ce ar putea fi o piedică în calea unui transfer. Fotbalistul a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut la Deportivo Alaves și acum a fost considerat excedentar de către managerul Philippe Clement.

Ianis nu a jucat în niciunul dintre primele patru meciuri ale lui Rangers din acest sezon și nu prinde minute decât la echipa B, dar are contract până în 2026”.

Veste ȘOC în Superliga! Rapid și Rangers s-au înțeles pentru transferul lui Ianis Hagi » Compromisul pe care îl fac scoțienii și singurul impediment în calea mutării
Meciul cu Morton (2-1), din turul 2 al Cupei Ligii Scoției, este ultimul pentru Ianis Hagi în tricoul lui Rangers / Foto: Imago

Superdiscount Rangers, Rapid are 10 zile în plus de mercato!

Tot pe surse, dar din anturajul „feroviarilor” bucureșteni, Rangers s-a înțeles cu șefii lui Rapid pentru a-l ceda pentru o sumă considerată a fi modică, 350.000 de euro plus bonusuri de performanță.

După ce, chiar înaintea Euro 2024, vicecampioana Scoției avea pretenții de 3,5 milioane, fix banii pe care i-a plătit lui Genk pentru a-l cumpăra acum patru ani!

Înțelegerea ar fi valabilă pentru sezonul în curs, urmând ca, în cazul în care Rapid și Ianis se declară mulțumiți de colaborare, românul să continue în Giulești până la expirarea angajamentului cu scoțienii (mai are 21 de luni).

Iar „The Gers” ar fi obligați să-i vireze 2,15 milioane de euro dacă acesta nu își găsește echipă și se pregătește și joacă doar la formația B.

16goluri și 21 de assisturi a reușit Ianis Hagi în 99 de partide bifate la Rangers (total 5.762 de minute) în cele trei sezoane și jumătate scurse după mutarea de la Genk. Cota sa de piață a scăzut la două milioane de euro, conform Transfermarkt.de

Ar mai putea să joace în Golf, Turcia, Țările de Jos ori Belgia

Tranzacția este oarecum în „stand-by”, pentru că, susțin aceleași surse ale GSP.ro, Rapid n-ar reprezenta prima opțiune a lui Hagi jr. pe finalul acestui mercato. Totuși, giuleștenii beneficiază de un as în mânecă și de timpul care lucrează în favoarea lor.

Fereastra estivală de transferuri se închide pe 30 august (vineri, cel mai târziu la miezul nopții) în majoritatea campionatelor din vestul Europei.

Asta în timp ce în Superligă se mai pot realiza achiziții până la 9 septembrie! Spre comparație, în luna viitoare nu mai rămân variante disponibile decât în Portugalia, Țările de Jos, Belgia, Turcia, Grecia, Rusia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite sau Qatar.

De ce Ianis a fost exilat la „rezerve” pe termen nelimitat

Recent s-a dezlegat și misterul pentru care Phlippe Clement l-a exclus din planurile de viitor pe Ianis. Dacă ar mai bifa o partidă la prima echipă, „tricolorul” ar beneficia de o mărire a salariului lunar net la 31.000 de euro.

Suma totală pe care vicecampioana Scoției ar fi obligată să i-o achite, potrivit clauzei de 100 de meciuri jucate din acordul scadent pe 31 mai 2026, va fi de 1,07 milioane de euro brut.

Cum managerul belgian nu mai are deloc nevoie de serviciile lui Ianis, Rangers nu vrea să piardă banii de pomană! „Nu voi intra în detalii despre Ianis Hagi. Pot numai să spun că nu este decizia mea de a nu mai conta pe el.

Vă rog, nu vreau să vorbim decât despre jucătorii implicați acum la Rangers! Putem discuta despre transferuri doar de la 1-2 septembrie, după ce se închide mercato", a anunțat vineri seara, iritat, Philippe Clement.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Superliga
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
Campionate
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile
Europa League
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (48)
grigs1981
grigs1981  •  27 August 2024, 00:38

Uf!Bine ca am scapat!Bravo,Gica,ia-l la faru...Ianis,Andrei Ivan...ce damblale are si Sucu...

pernobil
pernobil  •  27 August 2024, 00:21
Postat de Gratian68 pe 26 August 2024, 21:56

Amice, lucrurile sunt mai simple...fi convins ca, scotienii si-au facut calcule cand l-au laut pe ianis...dar el nu a confirmat, NU a convins nici un antrenor ca are loc...nici la Genk, nici la Rangers, unde au fost deja vreo 3..nici la Alavfes...te intreb eu, ai baga bani intro masina pe care vrei sao duci la casat, sa scapi de ea ? ca nu ti-o cumpara nimeni se pare...Motivul nu e salarul, in primul rand..e valoarea demonstrata pe teren. Clar si banii joaca un rol f important, dar primeaza valoarea...ok, RAnger nu-si eprmite asa un jucator scump ? Ok, daca avfea valoare,. se bateau echipele pe el sa-l ia, 350.000 euro suma de transfer acceptata de rangers..si 31.000 euro/luna nu sunt sume mari pt fotbalul mare..dar Ianis nu are valoare de fotbalul mare///salar mare vrea...nu prea se potrivesc astrele aici. S accepte reducerea de salar..sa-si gaseasca o echipa pe valoarea lui, unde sa joace constant, si inca mai paote creste in valoare...nu va fi m jucator de Barca nicviodata..nici de Bayern...dar p[t noi, e bunicel.

Eu ma uit pe echipa ce apare pe transfermarkt la Rangers. Si acolo vad majoritatea jucatorilor ca sunt imprumutati de la altii, reveniti din imprumuturi sau transferuri gratuite. Deci e vorba si de bani, nu doar de cat si ce poate ianis. Eu habar nu aveam de clauza asta de 100 de meciuri. Si habar nu am cum au ajuns ziaristii astia la 99 meciuri cand tot pe site-ul ala pare ca a jucat, cumulat, 54 meciuri. Nu putem sti de fapt care sunt clauzele si ce manarii se intampla acolo si pe cati bani aia sunt dispusi de fapt sa il lase sa plece.

Diogenes
Diogenes  •  26 August 2024, 23:48

Cica "pe surse" ***! O fi vorba de surse de energie regenerabila ori conventionale?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează