INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Scrisoare răvăşitoare a unui star din Premier League care admite că este homosexual: „Dezvăluind tot adevărul, lucrurile nu ar face decât să se agraveze”

Scrisoare răvăşitoare a unui star din Premier care admite că este homosexual
Scrisoare răvăşitoare a unui star din Premier care admite că este homosexual

Articol de - Publicat sambata, 11 iulie 2020 17:25 / Actualizat sambata, 11 iulie 2020 17:35

Un jucător care nu şi-a dezvăluit identitatea a trimis la The Sun o mărturie a poverii secrete de a fi gay: "Este simplu de scris, dar deja un pas foarte greu. Sper ca într-o zi s-o pot admite în public".

Un jucător din Premier League, dintr-un procent important se bănuieşte, a trimis o scrisoare deschisă către tabloidul The Sun în care mărturisește că este gay. E primul care face un "coming out", păstrându-şi anonimă identitatea, pentru că s-ar teme de consecinţe. 

Mesajul emoţionant, sub titlul "De ce-aş risca să pierd totul?" poate fi un prim pas către o mai mare toleranţă faţă de homosexualitate, un tabu în sport şi, mai ales, fotbal.

"Inima mă împinge, mintea mă opreşte"

"Sunt gay. Simplu de scris, dar deja o etapă importantă pentru mine. Dar numai unii membri ai familiei şi un grup mic de prieteni cunosc asta. Nu mă simt pregătit să împărtăşesc secretul cu echipa sau cu antrenorul meu. Este foarte dur. Mă gândesc la cea mai mare parte a vieţii petrecute cu colegii cu care intru pe teren şi că suntem o echipă. 

Dar există ceva în mine ce mă pune în imposibilitatea de a-mi deschide sufletul cu voi, în privinţa a ceea ce mă apasă. Sper, sincer, că într-o zi voi fi capabil... De la o zi la alta, devine fi un coşmar teribil. Mă simt copleşit şi mi-e teamă că, dezvăluind tot adevărul, lucrurile nu ar face decât să se agraveze. Deşi inima îmi spune deseori că am nevoie să o fac, mintea mă opreşte şi repetă aceeaşi propoziţie «De ce să risc să pierd totul?». Adevărul e că eu cred că lumea fotbalului nu e încă pregătită să accepte momentul în care un fotbalist va face un coming out. Planul meu este să-mi termin cariera şi apoi să recunosc. Aş da cu piciorul unor ani frumoşi ai viitorului meu profesionist. Dar pacea interioară, asta nu se poate cumpăra!".

Al doilea fotbalist englez din istorie care mărturisește că e gay: „E momentul să vă spun ceva foarte personal”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează