INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Începe nebunia la Madrid! Se pun în vânzare tricourile cu Mbappe » Cât costă unul și ce record poate doborî starul francez

Fanii lui Real Madrid sunt pregătiți să-l întâmpine pe noul star blanco Kylian Mbappe / Foto: Imago
Fanii lui Real Madrid sunt pregătiți să-l întâmpine pe noul star blanco Kylian Mbappe / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2024 11:19 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2024 12:05

Real Madrid scoate pe piață prima tranșă de tricouri cu numele lui Kylian Mbappe (25 de ani) și numărul 9 pe spate, la prețul de 117 euro bucata. Experții spanioli în marketing se așteaptă ca recordul stabilit de PSG în 2021, la transferul lui Leo Messi, 800.000 de tricouri vândute în primele 24 de ore, să fie amenințat de fanii blancos.

Nici nu s-au stins bine ecourile sărbătorii din Plaza de Cibeles, prilejuită de cucerirea La Decimoquinta în finala Ligii Campionilor, de pe Wembley, 2-0 cu Dortmund, că fanii lui Real Madrid se pregătesc să ia cu asalt magazinele clubului pentru a obține un tricou cu noul star al lui Carlo Ancelotti.

La Decimoquinta este în vitrină » Real Madrid a pus trofeul Ligii Campionilor lângă celelalte 14
REAL MADRID
La Decimoquinta este în vitrină » Real Madrid a pus trofeul Ligii Campionilor lângă celelalte 14

Noua regină a Europei scoate azi la vânzare mult râvnitul tricou al lui Kylian Mbappe cu numărul 9 (liber după plecarea lui Karim Benzema) pe spate. Și prețul acestei piese de colecție este unul pe măsura faimei și valorii sale, de 117 euro bucata.

Vineri se lansează noul echipament Adidas al lui Real Madrid

Gruparea din capitala Spaniei a vrut „să fure startul" și să pornească de astăzi comercializarea tricourilor lui Mbappe, cu două zile mai devreme decât va lansa pe piață Real noul echipament produs de Adidas pentru sezonul viitor. Experții în marketing se așteaptă ca recordul stabilit în vara lui 2021 de PSG, după transferul lui Leo Messi de la FC Barcelona, circa 800.000 de tricouri cumpărate în primele 24 de ore de la oficializarea mutării.

De altfel, în următoarele luni până la startul noii stagiuni vor veni valuri de bani către conturile los blancos. Cotidianul AS a făcut o trecere în revistă a sumelor estimate a fi încasate de pe urma lui Kylian și a sponsorilor personali pe care îi va aduce francezul după el, la Madrid.

Minimum 20 de milioane de euro aduce anual Mbappe la Real

Minimum 20 de milioane de euro se vor adăuga încasărilor clubului de la sponsorul tehnic plus Hublot și Oakley. Pe lângă sumele venite după fiecare tweet postat de Kylian, care are în prezent 117 milioane de urmăritori, fiind al nouălea sportiv în topul mondial la acest capitol, în ordine inversă, după Benzema, Beckham, Ronaldinho, LeBron James, Virat Kholi (cricket), Neymar, Messi și Cristiano.

KB are însă din momentul anunțului transferului pe „Santiago Bernabeu" un potențial enorm de creștere, având în vedere că a semnat acordul cu Real până în iunie 2029. Suporterii blancos care-și vor lua acum tricoul cu 9 vor trebui să mai facă o cheluială peste un an, când Mbappe va prelua „decarul" de la Luka Modric.

Mbappe încasează 150 de milioane de euro primă de instalare

O problemă aparte ce a fost reglată după multe negocieri e cea referitoare la drepturile sale de imagine. Regula „galacticilor" aplicată vedetelor transferate de Florentino Perez de-a lungul anilor cu Figo, Beckham, Zidane și ceilalți a fost schimbată după venirea lui Cristiano Ronaldo, căruia i-au rămas integral drepturile.

În cazul lui Kylian s-a ajuns la un acord pentru 80%, în acest fel compensând faptul că la Real salariul anual net al lui Mbappe va fi doar de 15 milioane de euro, de trei ori mai puțin decât încasa la PSG. Aici se adaugă și fabuloasa primă de instalare (datorită statului de transferat la parametru zero) de 150 de milioane, care, eșalonată pe cinci ani, face ca salariul lui KM să ajungă la 40 de milioane.

1miliard de euro este clauza de reziliere a contractului semnat de Kylian Mbappe cu noua campioană a Europei. De peste cinci ori cât este cota sa de piață pe transfermarkt.de

Mbappe vine în Spania și cu mărcile înregistrate la Oficiul de Proprietate Intelectuală din UE (EUIPO), gestul pe care îl face când celebrează goluri, cu brațele încrucișate, dar și propozițiile preferate, „Nu-mi vorbi despre vârsta mea" și „Fotbalul s-a schimbat", pe lângă logoul campaniei caritabile pe care tot el a înființat-o recent, „We care for all".

Cu aceste „trademarks", golgheterul francez poate face publicitate pentru produse cosmetice, pastă de dinți, parfumerie, costume de neopren, bijuterii, umbrele, genți și articole de călătorie.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează