INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Omul care a învins cancerul îi oferă titlul lui Dortmund: „Sechelele chimioterapiei vor dispărea într-un an”

Sebastien Haller (primul din stânga), atacantul Borussiei Dortmund. 
Foto: Imago
Sebastien Haller (primul din stânga), atacantul Borussiei Dortmund. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 16:00 / Actualizat joi, 25 mai 2023 16:10

Sebastien Haller, 28 de ani, a stat departe de fotbal șase luni, în care a suportat chimioterapia agresivă și două operații după ce a fost diagnosticat cu cancer testicular. A devenit golgheterul Borussiei Dortmund, formație gata să câștige al 9-lea titlu în Bundesliga. 

După 11 ani, Borussia Dortmund poate cuceri din nou titlul în Bundesliga, al 9-lea, punând capăt incredibilei serii a lui Bayern, zece succese! Are două puncte în fața rivalei bavareze înaintea ultimei etape. Cu o victorie sâmbătă, contra lui Mainz, acasă, e campioana Germaniei.

Viața în deșert: Reportaj în Arabia Saudită, pe urmele antrenorilor români » Progresul de la „antrenează cămile
REPORTAJ GSP
Viața în deșert: Reportaj în Arabia Saudită, pe urmele antrenorilor români » Progresul de la „antrenează cămile" la „are meci cu Ronaldo"

Sebastien Haller, 9 goluri în 18 meciuri pentru Borussia Dortmund, 5 în ultimele 3 etape de Bundesliga

Esențial în finalul acestei campanii a fost Sebastien Haller, atacantul ivorian de origine franceză care a marcat nouă goluri, cinci în ultimele trei runde, două extrem de importante, la 3-0 cu Augsburg în weekend-ul trecut.

E unul dintre cei trei golgheteri ai galben-negrilor în campionat. Diferența e că el a jucat doar 18 meciuri, în timp ce Brandt are 31, iar Malen 25.

Haller a trecut prin cea mai dificilă perioadă a vieții. În iulie 2022, după ce a semnat pe patru sezoane cu Borussia, a fost diagnosticat cu cancer testicular. A stat șase luni în afara terenului, suportând un tratament agresiv de chimioterapie și două intervenții chirurgicale. A revenit în ianuarie și, de atunci, e tot mai bine. Dar încă trebuie să meargă la spital printre antrenamente.

Sebastian Haller, atacant Borussia Dortmund: „De trei ori pe săptămână la tratament”

„O dată, de două sau de trei ori pe săptămână, continui tratamentul", a dezvăluit Seba într-un interviu pentru Sport Bild. Și a mai evidențiat un detaliu important: „Medicii mi-au spus că sechelele chimioterapiei vor dispărea într-un an". Știe că „sunt departe de sută la sută ca formă fizică".

A învățat multe în lupta cu cancerul. „Sunt mult mai destins la antrenament, nu mai pun la suflet greșelile. Înainte, mă enervam și pentru o singură eroare. Nu mai pierd timpul cu gândurile negative, ci pun accentul pe cele pozitive". 

Și încă un lucru: „Mi-e mult mai ușor să iau decizii. Dacă nu funcționează ceva, mă descurc zâmbind". 

VIDEO. Rezumat: Augsburg - Dortmund 0-3, meci în care Sebastian Haller a marcat două goluri

Citește și: 

Guardiola îl poate egala pe Lucescu la trofee » Și o declarație hilară: „Am băut tot alcoolul din Manchester!”

Federaţia a oprit campionatul în urma incidentelor grave de sâmbătă » 12 oameni au murit și peste 100 sunt răniți

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Superliga
„Extraordinară etapă!” » Gigi Becali a anunțat primul transfer al iernii, a încurajat derapajele lui Dorinel și a numit echipa care va ieși din play-off: „Foarte slabă, să mă ierte!”
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Campionate
Atletico Madrid - Real Madrid, întrerupt 20 de minute! Ultrașii gazdelor, gesturi scandaloase. Cadru șocant cu Thibaut Courtois
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion
Superliga
Imagini de la „Arcul de Triumf” după ciclonul Ashley. Ce va urma la stadion

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (1)
contrabas3
contrabas3  •  25 Mai 2023, 18:11

Am un respect imens pentru cei care s-au luptat și încă se luptă cu cancerul de orice fel. Sper să câștige Borussia Dortmund meciul de Sâmbătă și implicit campionatul. Viel glück!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează