INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Șoc în lumea ultras » Un lider de galerie de la Inter l-a ucis pe moștenitorul grupării mafiote 'Ndrangheta

Fotbalul italian este zguduit de o crimă cu multe implicații. Foto: Imago
Fotbalul italian este zguduit de o crimă cu multe implicații. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2024 13:49 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 16:03

Fotbalul italian este zguduit de o crimă cu multe implicații. Unul dintre liderii ultrașilor de la Inter, Andrea Beretta, l-a înjunghiat mortal pe Antonio Bellocco, membru al grupării criminale italiene 'Ndrangheta și suporter al aceleiași echipe.

Cei doi erau buni prieteni, iar cu câteva ore înaintea evenimentului tragic au jucat fotbal împreună contra fanilor rivalei AC Milan.

Condamnat deja pentru apartenența la Mafie, Bellocco (36 de ani) a fost ucis, miercuri, 4 septembrie, în interiorul unei mașini parcate în apropierea unei săli de fitness frecventate de mai mulți suporteri din Curva Nord, din Cernusco sul Naviglio, o suburbie a orașului Milano.

Crimă în Italia: liderul ultrașilor de la Inter l-a ucis pe „nepotul” grupării mafiote 'Ndrangheta

Cearta ar fi plecat de la afaceri, iar într-un moment de furie, victima l-a împușcat în picior pe amicul său, astfel că Beretta (49 de ani) a ripostat fatal cu o lovitură de cuțit în zona gâtului.

„M-am apărat, altfel m-ar fi ucis”, i-a transmis ultrasul internat în spital avocatului Mirko Perlino, cel care îl reprezintă.

Antonio Bellocco era nepotul unuia dintre fondatorii 'Ndrangheta, banda mafiotă cu sediul în Rosarno, Reggio Calabria. În ianuarie anul trecut, tatăl său, Giulio, a murit în închisoare.

Procurorul Paolo Storari, specializat în infiltrarea Mafiei în grupurile „ultrașilor” din fotbalul italian, va conduce ancheta.

Șoc în lumea ultras » Un lider de galerie de la Inter l-a ucis pe moștenitorul grupării mafiote 'Ndrangheta
Andrea Beretta, în stânga, și Antonio Bellocco, central, au jucat fotbal cu o zi înaintea crimei

Andrea Beretta era recidivist

Criminalul din peluza lui Inter a fost condamnat de mai multe ori pentru violență și trafic de droguri și a devenit lider după ce Vittorio Boiocchi, fostul „cap” al ultrașilor, a fost asasinat.

Din primele informații, obiectul crimei ar avea la bază dezbinarea din galeria campioanei Italiei. Potrivit Ansa, intrarea lui Andrea Beretta în nucleul de conducere al ultrașilor, în urmă cu câteva luni, a provocat nemulțumiri mari în rândul suporterilor, astfel că au existat mai multe violențe interne.

Afacerile 'Ndrangheta în zona orașului Milano datează de zeci de ani. Recent, Ministerul de Interne, printr-o directivă, a informat că a descoperit infiltrații mafiote în organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă Milano - Cortina 2026.

În momentul de față, Andrea Beretta este operat pentru extragerea glonțului, acesta a suferit și o fractură de bazin. Viața sa nu este în pericol. Așteptăm interogatoriul procurorului, singurul lucru pe care mi l-a spus a fost că s-a apărat. Urmau să meargă să facă acte de caritate împreună cu suporterii, au jucat fotbal.

- Mirko Perlino, avocatul lui Andrea Beretta

Șoc în lumea ultras » Un lider de galerie de la Inter l-a ucis pe moștenitorul grupării mafiote 'Ndrangheta
În stânga, Antonio Bellocco, victima. În spate, cu tricou alb, Andrea Beretta, ultrasul anchetat pentru crimă

Urmașul lui Vittorio Boiocchi, fostul cap al ultrașilor

Crima care a îngrozit Italia a readus în prim-plan cazul lui Vittorio Boiocchi, predecesorul lui Beretta, ucis de doi motocicliști, cu puțin timp înaintea unui meci cu Sampdoria, disputat la Milano.

Boiocchi colabora cu exponenți ai Cosa Nostra și avea la activ 10 condamnări definitive pentru infracțiuni de asociere infracțională care vizau trafic internațional de droguri, primire de bunuri sustrase, port și deținere ilegală de arme, precum și tâlhărie, răpire și furt.

După ce a circulat vestea că Boiocchi a murit, Curva Nord a fost golită și sute de oameni au fost forțați, chiar și prin violență, să părăsească tribunele, la presiunile altor lideri.

Fostul șef de galerie a trăit o viață împărțită între închisoare și stadion. A petrecut peste 26 de ani în spatele gratiilor, din 1992 până în 2018, iar ultima dată a fost arestat în 2021, după incidentele de la finalul meciului Inter-Napoli, din 2018, în urma cărora a decedat Daniele „Dede” Belardinelli, ultras al lui Varese cu implicații în galeria nerazzurra.

Direcția Anticrimă solicitase Daspo

Acțiunile violente din ultima vreme ale lui Beretta erau în atenția autorităților. În luna martie, Direcția Anticrimă a orașului Milano a propus comisarului-șef al Poliției pedepsirea acestuia cu o sancțiune denumită „Daspo”, care interzice accesul pe stadioanele din Italia și în proximitatea evenimentelor sportive, ce se poate transforma în arest în cazul încălcării.

Decizia a survenit după ce bărbatul anchetat acum pentru crimă a fost prezent la confruntările de după partida Inter - Juventus, din 4 februarie. Atunci, peste 100 de ultrași au atacat autobuzele fanilor oaspeți, dar și mașinile poliției.

Mai mult, Comisia Locală Antimafie a descoperit că mai mulți fani interiști cu influență, printre care și Beretta, dețineau concesiunea pentru întreaga zonă din jurul stadionului „Meazza”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (9)
username_2
username_2  •  05 Septembrie 2024, 18:36

ieri fuse blecaut ȘOCANT pe cel mai deontolog site de pe flancu estic, GSP.ro al și mai deontologului Ringier, n-a mai apărut nici un comentariu de ieri de pe la ora șaișpe pînă azi, cu adevărat ȘOCANT...și noi ULTRAȘII n-am primit nici o explicație pt blecautu romglez, din nou ȘOC și groază...la fel de ȘOCANT e că mai reclamai BLECAUTU da reclămăția se pierdu ea prin ȘOCURILE cotidiene gesepiste, da asta e, merem mai departe ca partidu

Dan19861986
Dan19861986  •  05 Septembrie 2024, 18:08

Amuzant ca unii se prezinta cu titlul de ultras ???????????? eu Inca sunt blocat pe chestia asta . Adica cum vine asta sa te indeletnicesti cu a bate din palme cand dau unii cu piciorul in basica. Stai ca nici nu e asta destul ei mai au si grupuri rambo north , nemuritori sud ingerii albastri etc ???????????????? bha ca ei au probleme psihice inteleg ca de traim vremuri grele dar ca noi aia normali ii luam in serios, le ascultam opinile ba pe unii ii vedem ca pe modele ???????? fereasca Domnu Uite simplu sa nu va bateti capu cand viata ta se invarte in jurul unor de trag in besica si cand pentru tine fotbalul naste ura sau iubire sau plangi sau urlii ( si nu ai bani grei la pariuri ) din punct de vedere medical esti bolnav psihic

bigd
bigd  •  05 Septembrie 2024, 17:12

Cum era aia: “Don’t bring a knife to a gunfight”?:))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează