INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

EXCLUSIV A semnat! Superlovitură dată de Man: cel mai mare salariu oferit de club în ultimii 10 de ani » Dennis devine și cel mai bine plătit român din Serie A!

Dennis Man, motivat să facă un sezon și mai bun în Serie A cu Parma / Foto: Imago +11   FOTO
Dennis Man, motivat să facă un sezon și mai bun în Serie A cu Parma / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2024 20:10 / Actualizat joi, 25 iulie 2024 20:47

Dennis Man (25 de ani), extrema dreaptă de la Parma, a semnat prelungirea contractului până pe 30 iunie 2027 și a obținut o mărire substanțială de salariu. De la 1,1 milioane cât avea, internaționalul român va încasa astfel, cu tot cu bonusurile de performanță, 2,2 milioane net! Este cel mai mare acord financiar plătit de „cruciați” de la falimentul Parmalat din 2003!

După ce a achitat a doua cea mai mare sumă de transfer pentru un jucător din 2004 încoace, 11 milioane de euro pe 29 ianuarie 2021, plătite lui FCSB (Roberto Inglese fusese adus chiar în același sezon cu 21,8 milioane de la Napoli), Parma l-a făcut astăzi pe Dennis Man cel mai bine remunerat fotbalist din lot.

Dennis Man a semnat prelungirea cu Parma

Și nu doar atât, extrema dreaptă română a devenit și fotbalistul cu salariul cel mai mare din ultimul deceniu de la clubul gialloblu! De la faimoșii Buffon, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram și Crespo, din anii 2000, la Cassano, Gervinho sau Amauri, mai recent, ca să dăm doar câteva exemple, nu s-a întâlnit la Parma o astfel de înțelegere financiară!

De la colosalul faliment miliardar din 2003 al Parmalat (cea mai mare fraudă din istoria UE), fostul proprietar al clubului, nu a existat un jucător care să câștige anual (chiar și cu tot cu primele de obiectiv și cele pentru performanțe personale) suma de 2,2 milioane de euro net (circa 4,4 milioane brut), salariul de bază fiind de 2 milioane! Chiar mai mult și decât Buffon la revenirea sa în gialloblu în 2021, la 43 de ani, de la Juventus!

A semnat! Superlovitură dată de Man: cel mai mare salariu oferit de club în ultimii 10 de ani » Dennis devine și cel mai bine plătit român din Serie A!
Dennis Man, prezentat oficial

Dennis Man a oferit și o primă reacție, imediat după semnarea contractului: „Le sunt recunoscător tuturor oamenilor care lucrează la club, în special președintelui Krause, pentru încrederea pe care mi-au acordat-o până acum. E o bucurie imensă să pot continua în tricoul Parmei. Sunt fericit să fiu aici și am multe de oferit!”.

Faptul că am ajuns la un acord are o însemnătate specială. Parma și Dennis și-au dorit cu ardoare acest lucru. Dennis e un campion, cunoaște clubul, iar coechipierii îl respectă. Își cunoaște potențialul, continuă să se dezvolte și să crească în valoare. Avem așteptări mari de la el, la fel ca din partea colegilor lui. Creativitatea și talentul lui pot fi decisive în Serie A. Sunt fericit că e alături de noi, foarte fericit! Și abia aștept să îl văd la treabă într-o ligă pe care o merită

- Mauro Pederzoli, director sportiv Parma

Dennis Man l-a egalat pe Ionul Radu (Inter)

A semnat! Superlovitură dată de Man: cel mai mare salariu oferit de club în ultimii 10 de ani » Dennis devine și cel mai bine plătit român din Serie A!
Dennis Man va continue la Parma până în iunie 2028 / Foto: Parma Calcio

Dennis Man își poate dubla, practic, veniturile în noul sezon din Serie A și l-a dat jos pe fostul lider, brazilianul Hernani, care câștigă 2,4 milioane brut (1,2 milioane net), trecând și peste argentinianul Cristian Ansaldi (plecat la final de angajament), ce lua 1,1 milioane net, la fel ca Roberto Inglese, pus pe liber tot în această vară.

Nici măcar Adrian Mutu în stagiunea 2002-'03 n-a încasat atâția bani (avea 900.000), fostul FCSB-ist reușind să atingă nivelul celui mai bine plătit stranier român din Serie A, Ionuț Andrei Radu (Inter).

Dacă ar mai marca 12-13 goluri, ca în Serie B, Man ar putea valora 30-40 de milioane de euro. Dar în Serie A e altceva. O astfel de investiție în el ar fi nimic pentru echipele mari
- Giovanni Becali, agent Dennis Man

Numai Drăgușin și Stanciu mai sunt peste Man!

Cristi Chivu a rămas un reper neegalat la acest capitol financiar, fostul căpitan al „tricolorilor" primind 4 milioane de euro (unele surse vorbeau atunci de 6,5 milioane), bani în mână, la Inter timp de șapte sezoane (2007-2014).

Chiar și așa, Man a făcut saltul fomidabil până în Top 3 salarii ale internaționalilor români după Radu Drăgușin, 3 milioane anual la Tottenham, și Nicolae Stanciu (Damac, 2,6 milioane)!

Trecând peste Florin Tănase (Al-Okhdood, 1,8 milioane), Ciprian Tătărușanu (Abha, 1,8 milioane) și Andrei Burcă (Al-Okhdood, 1,35 milioane). Dennis are ocazia să ajungă la 2,2 milioane în stagiunea viitoare cu condiția de salvării de la retrogradare cu echipa lui Fabio Pecchia, de a bifa un număr minim de meciuri și în funcție de goluri și assisturi.

Valentin Mihăilă, jumătate din salariul lui Man

A semnat! Superlovitură dată de Man: cel mai mare salariu oferit de club în ultimii 10 de ani » Dennis devine și cel mai bine plătit român din Serie A!
Dennis Man și Valentin Mihăilă, după ce Parma a revenit în Serie A / Foto: Imago

Când a semnat prima oară cu Parma, Dennis Man nu încasa decât 900.000 de euro anual, dublul sumei pe care o primea Valentin Mihăilă, venit pe Ennio Tardini cu 6 luni mai târziu și ce va avea un milion net, potrivit înțelegerii de prelungire a colaborării cu Parma până la 30 iunie 2027 (la fel ca Man) convenită încă din cantonamentul "tricolorilor" de la EURO 2024.

Salariul de bază al jucătorului cu 28 de selecții și 7 goluri în tricoul României și care a oferit două pase decisive la competiția din Germania (ambele în partida cu Ucraina, 3-0) va fi 1,8 milioane de euro, la care se pot adăuga prime de 300-400.000.

„Vrem să ne blindăm jucătorii foarte importanți"

„Reînnoirile acordurilor reprezintă parte importantă în campania noastră de transferuri în această vară. Dorința noastră este să confirmăm o mare parte din echipa din stagiunea trecută și de aceea ne dorim să continuăm prelungirile acordurilor jucătorilor importanți. E adevărat că spunem asta de ceva timp, dar nici geografia nu ne-a ajutat, iar participarea la EURO 2024 a amânat concluzia finală a negocierilor", declara directorul sportiv Mauro Pederzoli.

Dennis Man mai are un an de contract și nu se pune problema să nu se antreneze, să nu joace, fiindcă el poate prelungi și în septembrie, octombrie. Aș fi putut să zic «OK, stăm aici, ne antrenăm și mai vedem», dar nu fac eu așa ceva!
Ioan Becali, agent Dennis Man

Man a influențat 20 de goluri în 35 de meciuri!

În ediția 2023-2024, Man a făcut cel mai bun campionat al său în fotbalul italian. Dennis a reușit 13 goluri și 7 assisturi în 35 de meciuri disputate în Serie B și Coppa Italia, fiind cel mai bun marcator al echipei pregătite de Fabio Pecchia.

Statistici care l-au adus pe radarul Borussiei Dortmund, nedispusă, totuși, să plătească 14 millioane clubului condus de americanul Kyle Krause. Sumă despre care Ioan Becali spune că e chiar și acum cea cerută de gruparea emiliană pentru a-l vinde pe golgheterul fostei duble câștigătoare a Cupei UEFA, Cupei Cupelor și Supercupei Italiei!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul: „I-am dat hârtie să plece liber” » Cine ar fi intrat pe fir
Superliga
OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul: „I-am dat hârtie să plece liber” » Cine ar fi intrat pe fir
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (13)
Hcm27
Hcm27  •  26 Iulie 2024, 10:48

Zău, ca americanii ăștia, sunt chiar prosti!După ce dai 11 milioane de coco pe jucător, nu joaca mai nimic 3-4 ani în Serie B din Italia și face un an mai bun, apoi, ii mai dai și salar de 2,2 milioane anual la negociere.Cat de prosti puteți fi!Nimeni, dar absolut nimenidin Europa nu-i mai dădeau banii aștia

valentindragobete
valentindragobete  •  25 Iulie 2024, 23:43
Postat de dobrin pe 25 Iulie 2024, 21:13

Supertzeapa data de clanul Becali.

Plângi "dobrine", plângi !

anonim91
anonim91  •  25 Iulie 2024, 23:32

Sa vedem daca o sa și justifice investiția.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează