INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANZACȚIE

Proprietarul lui Chelsea este noul patron al unui club de tradiție din Ligue 1

Todd Boehly, patron Chelsea. 
Foto: Imago
Todd Boehly, patron Chelsea. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2023 09:08 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 10:27

Patronul celor de la Chelsea, Todd Boehly (49 de ani), a achiziționat, joi, clubul francez Strasbourg, care ar urma să devină un „satelit” al formației londoneze. Trupa din estul Franței a terminat pe 15 sezonul trecut de Ligue 1. 

Omul de afaceri din Statele Unite ale Americii a cumpărat 100 % din acțiunile clubului din Hexagon, anunță cotidianul francez Foot Mercato. 

Final de telenovelă? » Presa spaniolă anunță: Mbappe ajunge în această vară la Real Madrid, în schimbul unei sume astronomice
MERCATO
Final de telenovelă? » Presa spaniolă anunță: Mbappe ajunge în această vară la Real Madrid, în schimbul unei sume astronomice

Todd Boehly, proprietarul lui Chelsea, este noul patron al lui Strasbourg 

Consorțiul BlueCo, care patronează și clubul Chelsea, a emis un comunicat de presă în care se arată încântat de noul proiect pe care îl va începe la Strasbourg. 

Este o onoare pentru noi să facem parte din acest club istoric. Vrem să continuăm istoria acestui club împreună cu Marc Keller (n.r. - președintele lui Strasbourg) și cu echipa lui, cei care au făcut o treabă excelentă.
Această investiție va întări prezența noastră în fotbalul european, pe lângă investițiile pe care le facem la Chelsea. 

-comunicat BlueCo

Strasbourg nu este primul club care s-ar fi aflat pe lista patronilor lui Chelsea. Americanii ar fi vrut să investească la una dintre Olympique Lyon, Sochaux sau Bordeaux, dar aceste echipe nu au vrut să devină „satelitul” lui Chelsea, adică un club unde englezii să-și împrumute jucătorii de perspectivă pentru ca aceștia să crească. 

7 trofeeare în vitrină Strasbourg: un titlu în Ligue 1, 3 Cupe ale Franței și 3 Cupe ale Ligii Franței

Primul sezon cu Todd Boehly patron, dezastruos pentru Chelsea

Todd Boehly a devenit patronul lui Chelsea în mai 2022, după ce Roman Abramovich a fost forțat de autoritățile britanice să vândă clubul, din cauza legăturilor lui cu Vladimir Putin, cel care a comandat invazia Rusiei în Ucraina. 

4,17 miliarde de euroi-a plătit Boehly lui Abramovich ca să cumpere Chelsea

Dar politica americanilor de a administra clubul a fost una dezastruoasă. Au investit enorm în transferuri, peste 600 de milioane de euro, dar nu au oferit continuitate la nivelul băncii tehnice. La începutul sezonului abia încheiat, ei l-au demis pe Thomas Tuchel, cel care adusese Liga Campionilor pe Stamford Bridge în vara lui 2021. 

L-au înlocuit pe Tuchel cu Graham Potter, fostul antrenor de la Brighton. Englezul nu a rezistat decât 31 de meciuri pe banca londonezilor, din septembrie 2022 până în aprilie 2023, când a fost înlocuit de Frank Lampard, cel care a asigurat interimatul până la finalul sezonului. 

Unul în care albaștrii au terminat pe 12 în prima ligă engleză, cea mai slabă clasare din istoria lui Chelsea, de la redenumirea campionatului în Premier League, în 1992.

Citește și: 

Decizie-surpriză luată de Arabia Saudită » Asiaticii nu mai vor să organizeze Campionatul Mondial din 2030

Ce spun bulgarii de la CSKA Sofia 1948 despre duelul cu FCSB: „Puteau fi echipe și mai grele”

Citește și:

Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Euro 2024
Gestul lui Bellingham l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă SUSPENDAREA
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  23 Iunie 2023, 18:43

Foarte bine, chiar imi doresc ca si Strasbourg sa devina o forta, sau macar sa se bata pe locurile de UCL, e o echipa frumoasa dintr-un oras superb din Alsacia, sa nu uitam ca ei l-au dat pe Wenger cu care au luat titlul in '79.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează