INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

VIDEO Un fost fotbalist a provocat o bătaie generală în parlamentul Turciei: pumni, sânge pe podea și acuzații de terorism!

Bătaie generală în parlamentul Turciei +23   FOTO
Bătaie generală în parlamentul Turciei

Articol de - Publicat sambata, 17 august 2024 13:16 / Actualizat sambata, 17 august 2024 13:42

O bătaie generală a fost declanșată în parlamentul Turciei, cu zeci de parlamentari implicați. Totul a pornit în momentul în care Alpay Ozalan, 51 de ani, fost fotbalist la Besiktas, Fenerbahce și FC Koln, l-a agresat pe Ahmet Sik, deputat de opoziție.

Vineri, 200 de parlamentari turci s-au întrunit pentru a dezbate situația lui Can Atalay, ales deputat în mai 2023 pe listele TIP, Partidul Muncitorilor Turci, dar deposedat de mandat printr-o decizie a Curții Supreme, deoarece se află în spatele gratiilor.

În februarie, Curtea Constituțională a declarat nulă decizia de revocare a mandatului, astfel că membrii partidului de opoziție solicită reinstalarea mandatului lui Atalay, dar și eliberarea acestuia din închisoare.

+18 FOTO

De la pupitru, în sesiunea parlamentară de vineri, Ahmet Sik, membru TIP, a afirmat că „nu este nicio surpriză că-l numiți terorist pe Atalay, dar toți cetățenii ar trebui să știe că cei mai mari teroriști ai țării sunt cei situați pe acele scaune”, arătând în direcția membrilor partidului de guvernământ, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), formațiunea președintelui Tayyip Erdogan.

Un fost fotbalist a provocat o bătaie generală în parlamentul Turciei: pumni, sânge pe podea și acuzații de terorism!

Vorbele lui Ahmet Sik au provocat o reacție violentă din partea rivalilor politici. Fostul fotbalist Alpay Ozalan, acum membru AKP, i-a băgat mâna în gât lui Ahmet Sik și l-a aruncat la podea. Astfel s-a declanșat o bătaie generală, întinsă pe minute bune, în care politicienii și-au împărțit pumni.

La final, unii parlamentari se străduiau să șteargă de pe jos pete de sânge. Protagoniștii incidentului, Ahmet Sik și Alpay Ozalan, au primit o mustare, conform BBC Turcia.

„Sunt incredibil de rușinat că am fost martor la o astfel de situație. Invit președintele parlamentului să stabilească imediat o întâlnire cu președinții sau liderii de grup ai tuturor partidelor politice”, a reacționat Ozgur Ozel, președintele Partidului Republican al Poporului din Turcia (CHP), principala formațiune de opoziție.

Totul a plecat de la fostul fotbalist Alpay Ozalan

+18 FOTO

Avocat și activist, Can Atalay a fost condamnat la 18 ani de închisoare în 2022, acuzat că a încercat să răstoarne guvernul prin organizarea protestelor Gezi Park din 2013, cu cetățenii împotrivindu-se planului de defrișare a parcului Gezi. El și-a desfășurat campania electorală din spatele gratiilor.

Alpay Ozalan, cel care s-a repezit la parlamentarul aflat la pupitru, este fost fotbalist, ex-internațional cu 90 de meciuri pentru selecționata de seniori a Turciei. Fost fundaș central, Ozalan are câteva echipe redutabile în CV, precum Besiktas, Fenerbahce și FC Koln.

+18 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează