INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Viaţa după Real Madrid » Jucătorii cedaţi de madrileni în vară, ca Mesut Ozil, Albiol sau Gonzalo Higuain strălucesc la noile echipe

FOTO: marca.com
FOTO: marca.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 noiembrie 2013 18:36

Real Madrid a renunţat în vară la mai mulţi jucători, precum Mesut Ozil, Gonzalo Higuain, Ricardo Kaka etc. Destinaţiile lor au fost foarte diferite, de la Napoli la AS Monaco, dar toţi au reuşit să se remarce la noile cluburi.

Mesut Ozil era un om de bază şi în angrenajul lui Mourinho, dar conform presei spaniole despărţirea de madrileni a fost alimentată de insistenţele jucătorului pentru o mărire a salariului.

Mijlocaşul şi-a găsit însă liniştea la Arsenal. Londonezii sînt pe primul loc în Premier League, iar Ozil are trei goluri şi şase assist-uri pentru ”tunari”. Şi ca un bonus, tricourile cu numele cu Mesut sînt cel mai bine vîndute din Anglia.

Tripleta Callejon - Albiol - Higuain a ales Napoli şi a reuşit să impresioneze în Italia. Dacă la Real nu prindeau mereu primul 11, la noua echipă au devenit piese importante. Gonzalo Higuain a scăpat de rotaţia pe care o făcea mereu cu Benzema la Madrid şi a marcat de opt ori în cele 14 meciuri jucate pentru Napoli. Şi Jose Callejon are cifre la fel de bune, înscriind de şapte ori în 16 partide. Mutarea a fost benefică şi pentru Raul Albiol, care a bifat 14 meciuri ca titular şi a reuşit să-şi păstreze locul la naţionala Spaniei.

Ricardo Kaka se simte bine la Milan, măcar din punct de vedere al minutelor jucate, pentru că italienii nu sînt într-o situaţie prea bună în clasament, iar Ricardo Carvalho nu lipseşte din echipa celor de la Monaco. Fundaşul portughez de 35 de ani a bifat toate partidele din acest an.

Singurul jucător care face excepţie de la regulă este Michael Essien. Jucătorul a fost împrumutat însă de Real în sezonul trecut şi în vară s-a întors la clubul său, Chelsea. Mijlocaşul a jucat doar două meciuri din Cupa Ligii în tricoul ”albaştrilor”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Superliga
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"
Scor incredibil în Ligue 1 » La pauză era 6-0. Cât s-a terminat
Campionate
Scor incredibil în Ligue 1 » La pauză era 6-0. Cât s-a terminat

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (5)
milton
milton  •  14 Noiembrie 2013, 07:00

In ciuda faptului ca tin cu Barca, trebuie sa recunosc ca mi-au placut multi jucatori de la Real. Predrag Mijatovic, Redondo, Makelele, Roberto Carlos, Raul sau Casillas sunt doar cativa dintre ei. Foarte mult imi placea si Ozil, iar eu unul n-am inteles cum Real s-a debarasat atat de usor de el. Evident, nu-i problema mea, Ancelotti stie, cu siguranta, mai bine decat mine ce vrea de la un jucator, dar Ozil avea o stiinta a jocului fantastica. Ma bucur ca-i merge bine la Arsenal.

alexandru_p
alexandru_p  •  14 Noiembrie 2013, 02:39

essien a fost un jucator bunicel dar i s'a cam dus vremea. ar trebui sa se orienteze catre echipe mai slabe din anglia: norwich, fulham, stoke, crystal palace, sunderland, hull, wba, west ham, sau chiar galeze: cardiff, swansea.

detoatepttoti
detoatepttoti  •  13 Noiembrie 2013, 23:06
Postat de xstream pe 13 Noiembrie 2013, 18:23

si normal, doar brandul a ramas de real, ca de titluri nici nu se pune problema, cel putin la ora actuala :) poate pe viitor

pai si daca trec 10 ani si barca nu mai castiga un ucl ,tot doar brandu' ramane de ea? vorbeti si tu cateodata sa nu te plictisesti , mai bagi un coment fara numar :)) cat despre articol am si eu o intrebare, ca oricum poate si sterg astia comentu' : faceti si voi macar cinste cu o bere la adevaratii jurnalisti de la as sau marca, sau alte ziare europene de sport la care dati copy si paste ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează