INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Propunere radicală a lui Vinicius: „Să nu se mai joace Campionatul Mondial în Spania!”

Vinicius / Foto: Imago Images
Vinicius / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2024 10:05 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 02:39

Vinicius (24 de ani), starul lui Real Madrid, a reclamat în ultimii ani că a devenit o țintă constantă a suporterilor rasiști din Spania, iar acum a transmis un mesaj ferm în această privință. Brazilianul a susținut că dacă mentalitatea unor iberici nu se va schimba până în 2030, atunci locația Campionatului Mondial va trebui să fie schimbată.

  • Campionatul Mondial de Fotbal din 2030 va debuta în America de Sud, respectiv în Uruguay, Paraguay și Argentina. Ediția centenară se va muta ulterior în Europa și Africa de Nord, și anume în Maroc, Portugalia și Spania. Stadionul Santiago Bernabeu, casa celor de la Real Madrid, va găzdui marea finală.

Vinicius: „Dacă nu se schimbă nimic în Spania, să se mute locația Campionatului Mondial!”

„Astăzi văd și simt deja diferența în Spania. Și cu asta vom reduce rasismul, încetul cu încetul. Desigur, nu vom putea pune capăt, dar deja sunt fericit că pot schimba mentalitatea Spaniei. Astăzi, poate unii fani sunt încă rasiști, dar în zilele noastre le este frică să se exprime pe terenul de fotbal și în locurile în care sunt multe camere.

În ultimele luni, au fost trei oameni care au fost închiși pentru că m-au insultat într-unul dintre meciuri și asta va fi mereu ștampilat în istorie. Pentru că a fost prima dată și de fiecare dată când o alții o vor face, va fi posibil ca aceștia să plătească pentru că au făcut oamenii de culoare să sufere.

Sper că Spania poate evolua și înțelege cât de grav este să insulți pe cineva din cauza culorii pielii. Până în 2030 este suficient timp ca lucrurile să se schimbe. Dacă până atunci nu se schimbă nimic, va trebui să se mute locația Campionatului Mondial, să nu se mai joace în Spania.

Dacă jucătorul nu se simte confortabil și în siguranță într-o țară, atunci lucrurile devin complicate. Îmi place să joc la Real Madrid, îmi place Spania. Am cele mai bune condiții pentru a trăi cu familia mea. Sper ca lucrurile să evolueze, dar pot evolua și mai mult până în 2030”, a declarat Vincius, conform CNN.

Real Madrid intenționează să iasă de pe teren din cauza rasismului

Ulterior, starul „Los Blancos” a afirmat că în vestiarul campioanei Europei se ia în calcul ca trupa pregătită de Carlo Ancelotti să părăsească terenul, dacă momentele rasiste vor reveni.

„În club, vorbim mai des despre asta. Nu doar eu, ci toți jucătorii au spus că, dacă se întâmplă asta, data viitoare toți trebuie să părăsim terenul, astfel încât toți cei care ne-au insultat să plătească o penalizare mult mai mare.

În cazul a ceea ce s-a întâmplat la Valencia, după meci, după ce ne-am gândit la asta, toată lumea a spus că ceea ce trebuia făcut era să părăsim terenul, dar pentru că suntem acolo să reprezentăm o echipă, știm că nu toată lumea din stadion este rasistă.

Întotdeauna este foarte dificil să închei un joc, dar cu tot ce s-a întâmplat, care de fiecare dată se înrăutățește, trebuie să părăsim terenul pentru ca lucrurile să se poată schimba cât mai curând posibil”, a mai spus Vinicius.

Să vorbesc despre rasism este întotdeauna foarte dificil pentru că în ultimul sezon aici, la Madrid, mi s-au întâmplat foarte multe – și nici măcar nu este aproape de ceea ce suferă oamenii obișnuiți pe stradă. Și mereu mă gândesc la asta.

În fiecare zi, am mai multă putere și mai multă înțelepciune să pot vorbi despre asta și să pot fi – nu un scut –, ci cineva care să-i apere, de fiecare dată când voi putea vorbi despre rasism, pe toți acei oameni care suferă mult peste tot în lume.

- Vinicius

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Superliga
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
Campionate
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
cirus11
cirus11  •  04 Septembrie 2024, 11:45
Postat de Nyamtzov pe 04 Septembrie 2024, 10:41

Taci dreaq* Te plangi la 24 milioane pe an?

Daca are salariu mare inseamna ca nu se mai aplica drepturile omului sau ce?? Sa se lase si batut si scuipat pe strada sau cum?? Foarte bine ca omul lupta impotriva rasismului... altfel cum sa se schimbe lucrurile?

Nyamtzov
Nyamtzov  •  04 Septembrie 2024, 10:41

Taci dreaq* Te plangi la 24 milioane pe an?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează