INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BORUSSIA DORTMUND

Youssoufa Moukoko, marea speranță de la Borussia Dortmund, schimbă echipa » A bătut palma cu noul club

Youssoufa Moukoko, atacantul lui Borussia Dortmund / foto: Imago Images
Youssoufa Moukoko, atacantul lui Borussia Dortmund / foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 15:10 / Actualizat sambata, 03 august 2024 15:44

Youssoufa Moukoko (19 ani), atacantul celor de la Borussia Dortmund, urmează să semneze cu Olympique Marseille.

Borussia Dortmund și Olympique Marseille au bătut palma pentru împrumutul lui Youssoufa Moukoko pe un sezon, după cum a anunțat jurnalistul italian Fabrizio Romano. La finalul acestui sezon, clubul francez va putea activa clauza de cumpărare definitivă a fotbalistului german. Suma încă nu a fost anunțată.

Youssoufa Moukoko și-a dat acordul să semneze cu Olympique Marseille

Chiar dacă a fost dorit de mai multe cluburi europene, Moukoko a fost atras de proiectul celor de la Marseille și a ales să le spună „pas” celorlalte candidate. Astfel, mutarea a intrat în linie dreaptă și urmează să devină oficială în perioada imediat următoare.

Tânărul fotbalist a jucat până acum doar pentru Borussia Dortmund, club pentru care a debutat în noiembrie 2020. De atunci, a strâns 99 de meciuri, 18 goluri și 8 pase decisive în tricoul finalistei Ligii Campionilor.

După plecarea lui Moukoko, Dortmund nu va rămâne descoperită în atac. Îi are în lot pe Niclas Fulkrug și pe Sebastien Haller. Pe lista atacanților se adaugă și nou-venitul Serhou Guirassy, golgheterul celor de la Stuttgart din sezonul trecut.

Pentru a-l aduce pe Guirassy, Dortmund a achitat clauza de reziliere a atacantului în valoare de 17,5 milioane de euro.

Serhou Guirassy: „Am venit la Dortmund să câștig titluri”

„Când Borussia Dortmund se interesează de tine este ceva special. Oricine în lumea asta care este interesat de fotbal cunoaște acest club, cunoaște tricourile negre și galbene, cunoaște zidul galben.

Sunt foarte încântat de toate acestea, de noii mei coechipieri. Și este important pentru mine să spun: am venit aici să câștig titluri. Aceasta este pretenția mea, aceasta este motivația mea. Clubul a arătat ce poate sezonul trecut, când a ajuns în finala Ligii Campionilor”, a declarat Serhou Guirassy la prezentare.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc »  Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro
Superliga
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc » Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează