INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONFERINȚĂ

VIDEO Imagini curioase din Moldova » Ovidiu Burcă și Dan Alexa, la conferința lui Zimbru Chișinău, alături de un grup de investitori români condus de „amicul Liviu”

Dan Alexa și Ovidiu Burcă, prezenți la conferința de presă a celor de la Zimbrul / foto:  Zimbru Chișinău facebook
Dan Alexa și Ovidiu Burcă, prezenți la conferința de presă a celor de la Zimbrul / foto: Zimbru Chișinău facebook

Articol de - Publicat marti, 13 august 2024 21:46 / Actualizat marti, 13 august 2024 23:09

În cursul zilei de astăzi, Zimbru Chișinău a susținut o conferință de presă la care au participat și Dan Alexa, antrenor la CS Tunari, și Ovidiu Burcă, fost antrenor la Dinamo. Rolul acestora este de consilieri sportivi pentru posibilii noi sponsori de la echipa din capitala Moldovei, care se confruntă cu grave probleme de ordin financiar.

Conferința de presă a fost condusă de Vasile Tarlev, prim-ministru al Republicii Moldova între 2001 și 2008. Acesta și-a anunțat recent candidatura la funcția de președinte al Moldovei, la alegerile care vor avea loc în toamna anului în curs.

Conform ofițerului de presă de la Zimbru, Ion Jalbă, Tarlev este cel care i-a cooptat pe investitorii români. La conferința de presă a mai fost prezent și Nicolae Ciornîi, președintele trupei cu opt titluri de campioană în palmares, care a comunicat că fostul premier va ocupa un loc în consiliul clubului, notează agora.md.

VIDEO. Dan Alexa și Ovidiu Burcă, consilieri sportivi pentru potențialii sponsori de la Zimbru Chișinău

Dan Alexa și Ovidiu Burcă și-au explicat prezența, susținând că servesc drept consilieri pentru Liviu, un prieten apropiat al acestora și delegat al unor oameni de afaceri din România.

„Mă leagă ceva de Chișinău, am făcut licența PRO aici. Am locuit chiar în apropiere. Am venit consilier pe teme sportive, Liviu este prietenul nostru foarte bun. Este o dorință și un proiect în care Liviu crede foarte mult. Mă bucur că pot ajuta. Zimbru este cea mai iubită din Chișinău, așa mi s-a prezentat.

Este o echipă care a trecut prin foarte multe lucruri, am venit să îl susținem pe Liviu, este prietenul meu și un investitor foarte serios. Nu vreau să se facă vreo speculație, nu caut loc de muncă. Antrenez, am venit strict pentru a ajuta, nu am niciun fel de interes. Am fost solicitat și o fac cu foarte mare drag.

Zimbru este un club important, iar menirea noastră, a oamenilor de sport, este să ajutăm sportul. Despre asta e vorba, simbolurile trebuie să rămână, iar oamenii să aibă cu ce să se bucure”, a declarat Dan Alexa, actualul antrenor al celor de la CS Tunari, în cadrul conferinței de presă.

Ovidiu Burcă: „Am înțeles ce înseamnă această echipă pentru comunitate, dar și pentru Moldova”

„Am răspuns afirmativ la solicitarea lui Liviu, am trecut și eu pe aici, chiar am jucat împotriva Zimbrului. Am înțeles ce înseamnă această echipă pentru comunitate, dar și pentru Moldova. Ar fi păcat ca acest club să nu performeze la cel mai înalt nivel.

Mi-ar face deosebită plăcere să îmi pun amprenta pe un asemenea proiect”, a spus și Ovidiu Burcă. Totodată, antrenorul care a readus-o pe Dinamo în elita fotbalului românesc a transmis că postul actualului antrenor de la Zimbru nu este în pericol, neluând parte la proiect pentru a ajunge „principal” la Chișinău.

Burcă și Alexa nu au lămurit cine este de fapt amicul Liviu, în timp ce în comunicatul oficial al clubului din Chișinău nici măcar nu este pomenit numele misteriosului afacerist din România.

Întâlnire promițătoare pentru viitorul Clubului de Fotbal Zimbru Chișinău. Astăzi, 13 august 2024, conducerea F.C. Zimbru Chișinău a avut o întâlnire semnificativă cu un grup de investitori din România, deschizând astfel noi oportunități promițătoare pentru o colaborare de viitor. 

La această ședință a participat și domnul Vasile Tarlev, membru al Consiliului de Administrație. În urma acestei prime discuții, părțile au convenit asupra continuării negocierilor în runde ulterioare, ceea ce reflectă angajamentul nostru de a construi un club puternic și competitiv.

Aceasta reprezintă o oportunitate vitală pentru dezvoltarea infrastructurii sportive, a Academiei „Zimbru” și, nu în ultimul rând, a echipei de seniori.

Totodată, clubul „Galben-Verde” și-a reafirmat dorința de crește nu doar pe teren, ci și în comunitatea noastră, implicându-se activ în proiecte care să aducă beneficii societății.

De asemenea, astăzi, F.C. Zimbru a anunțat modificări importante și în structura de conducere. Domnul Nicolae Ciornîi s-a retras din funcția de președinte al clubului, preluând titulatura de președinte de onoare, noul președinte devenind domnul Andrei Semenchuk, un lider dedicat și pasionat, care are viziunea și determinarea necesare pentru a duce clubul nostru către noi culmi.

Noul președinte, domnul Andrei Semenchuk, va oferi declarații suplimentare în zilele următoare, prin care ne va împărtăși planurile ambițioase pentru viitor. Vă invităm să rămâneți alături de noi pentru a fi la curent cu cele mai recente noutăți și evoluții din cadrul clubului F.C. Zimbru Chișinău.

- Comunicat Zimbru Chișinău

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Superliga
S-a stabilit! Pe ce stadion se joacă FCSB - Petrolul: „Ce să facem dacă bucureștenii sunt disperați”
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Campionate
Rezultat șocant în preliminarii! A fost 0-5 la pauză, ce a urmat în repriza secundă
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”
Nationala
Firma care se ocupă de mentenanța stadionului Steaua a rupt tăcerea: „Problemele sunt complexe”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (10)
gido
gido  •  14 August 2024, 11:15

prodanca si-a schimbat genul si ...numele?daca rapidul si-a luat teapa de la molldoveni, merita si zimbrul una de la romani!!!

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  14 August 2024, 10:07

Alexa ... acest hipster piz...ficat al fotbalului romanesc ... ce mai e de spus ?! Consiglier pe probleme de investitii?!))) ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

o_bic
o_bic  •  14 August 2024, 02:59

2 ,,antrenori" in căutare de servici.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează