INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CRAIOVA - MARIBOR

„Ei ne-au luat în brațe, noi nu am putut!” » Reproșurile lui Gâlcă după eliminarea Craiovei din cupele europene: „Au lăsat mingea să treacă...”

Constantin Gâlcă, antrenorul Universității Craiova +7   FOTO
Constantin Gâlcă, antrenorul Universității Craiova

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 23:02 / Actualizat joi, 01 august 2024 23:04

Constantin Gâlcă, 52 de ani, antrenorul Universității Craiova, a comentat eliminarea echipei lui din Conference League. Oltenii au câștigat meciul retur cu Maribor, 3-2, dar au cedat la general, 3-4, părăsind astfel cupele europene.

Craiova a condus cu 1-0, apoi cu 2-1, dar s-a văzut egalată de fiecare dată. Reușita lui Elvir Koljic din prelungiri a fost doar de consolare, pentru că rămăseseră doar câteva secunde până la ultimul fluier, insuficient cât să înscrie și golul 4, care să trimită partida în prelungiri.

La conferința de presă de la final, antrenorul Constantin Gâlcă s-a declarat frustrat, dezamăgit de încheierea rapidă a campaniei europene. El simte că greșelile individuale au înclinat balanța în favoarea slovenilor și le-a reproșat jucătorilor lui că nu au făcut fault la fazele în care Maribor a înscris cele două goluri, dar și că la ultima acțiune, încheiată cu șutul lui Bancu pe lângă poartă, nimeni nu a încercat să devieze balonul.

Concluziile lui Constantin Gâlcă după eliminarea Craiovei din Conference League

„O mare parte din calificare s-a jucat la Maribor, unde am făcut greșeli foarte mari. Astăzi am avut o atitudine bună, am reușit să le închidem progresia. Știam că Maribor este o echipă de posesie, cu asocieri foarte bune. Am reușit să facem asta, în a doua repriză am și înscris, dar am primit două goluri din faze care nu anunțau nimic, din două auturi.

Am deschis terenul și la experiența pe care o aveau jucătorii din acele zone puteam face și faulturi tactice. Nu am făcut-o și au înscris două goluri. Jucătorii mei au depus un efort extraordinar, îi felicit pentru asta, păcat că nu am putut să le facem o bucurie suporterilor noștri, tuturor care au venit astăzi la stadion.

Frustrarea personală este mare, eram convins că putem întoarce rezultatul, dar nu a fost așa. Atât am putut face în acest moment. Echipa trebuie să crească de la meci la meci. Suferim mult pe faza defensivă în acest moment”, a afirmat Gâlcă în prima fază.

Constantin Gâlcă: „Dacă eram puțin mai isteți, puteam întoarce rezultatul”

„Golurile au fost luate din auturi. Bineînțeles că te deschizi mai mult, nu mai ai echilibrul defensiv de dinainte. Sunt situații în care fiecare jucător se gândește mai mult să atace și nu mai ai acel echilibru defensiv. Ține puțin de concentrarea fiecăruia.

La ambele goluri se putea face un fault tactic. Am avut și ceva metri distanță, dar nu am putut opri fazele. Ei ați văzut ce au făcut, de multe ori ne-au luat în brațe, au făcut fault tactic. Noi nu am putut. Cred că dacă eram puțin mai isteți, puteam întoarce acest rezultat.

Dacă greșelile vin pe calitatea jocului adversarilor, le înțelegi. OK, admiți că sunt superiori. Dar nu au fost. Am văzut-o pe Maribor și când a jucat la Botev. A fost peste Botev”, a adăugat antrenorul alb-albaștrilor.

Gâlcă, despre finalul de joc: „Au lăsat mingea să treacă la șutul lui Bancu”

După golul de 3-2, înscris de Elvir Koljic, oltenii au mai avut câteva secunde la dispoziție, pentru a înscrie golul care să trimită partida în prelungiri. Ultima acțiune ofensivă s-a încheiat cu un șut al lui Nicușor Bancu, care a trecut pe lângă poartă.

„Golul 3 l-am marcat târziu. Am sperat câteva zeci de secunde că putem crea altă ocazie. Am și șutat la poartă prin Bancu. Erau mulți jucători de-ai noștri în careu, cred că puteau opri acea minge, dar au lăsat-o să treacă. E păcat, jucătorii mei meritau mult mai mult”, a spus antrenorul Craiovei despre acea fază.

Ilicic a jucat doar când a avut mingea. Pe noi ne interesează cum joacă echipa noastră. El este un jucător important, dar nu poți să faci marcaj om la om, nu sunt de acord cu asta în ziua de astăzi.

Dacă aveam mai mult timp, cu siguranță făceam mult mai multe, am fi fost altă echipă, poate cu alt stil de joc. La Maribor eram convins că vom scoate un rezultat pozitiv, dar nu s-a putut. S-au făcut niște greșeli mari. Se vede că au venit jucători noi. Până se integrează, până înțeleg tot e nevoie de timp.

- Constantin Gâlcă, antrenor Universitatea Craiova

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Helmut Duckadam a ajuns azi la spital și a intrat în operație pe cord deschis
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a ajuns azi la spital și a intrat în operație pe cord deschis
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (24)
doritor
doritor  •  02 August 2024, 13:55

Ce a zis Galca dupa cantonament se adevereste pe teren. Au fugit de pregatirea fzica sau au mimat-o. Mitrita in repriza a 2-a sta neputincios inspre tusa, Cretu se tara pe teren, Paradela paradit dea binelea,Ivan e stresat.Si japonezul s-a vazut obosit dupa meciul cu CFR. Au vrut! Atat se poate la ora aceasta. Trageti in campionat si acolo sunt destui care pacalesc marea performanta. Luati exemplul de la canotori mult sacrificiu pentru bani mult mai putini!

Dodeliniho
Dodeliniho  •  02 August 2024, 13:23
Postat de valentindragobete pe 02 August 2024, 09:04

Daca prostia ar durea, te-ai înspăimântă de propriile tale urlete !

***. S-a pierdut calificarea la Maribor unde a fost vândut de Maldonado. Nu ai ce sa faci, doar ca investițiile cu adevărat importante la Craiova nu vin. Ba mai mult pleacă și Mitriță, nu știu ce se va alege anul asta. Dar nici campionatul nu se poate. Dacă anual vinzi cei mai buni jucători, ce dracu vrei Rotare. Bai asta trebuie să plece. Ma uit la Becali ca nu le dă drumul ușor, la Craiova pleacă imediat ca nu a intrat în Europa. Pai este vina lui Mitriță sau a fanilor ca Rotaru nu investește? Băi asta este al 2-lea Mititelu, stau și spun numai prosti, dar investițiile sunt la 0. Gâlcă a tot zis ca este nevoie sa aducem ceva, bai ați văzut ce a făcut Maribor? Cu o vedetă de 36 de ani ne-a arătat că prin ani 3000 o să facem ceva cu acești patroni. Mitriță trebuia ținut și adus altul de teapa lui sa fie ajutat. Iar or sa plece fani, dar nu ai ce face. Cat un *** ca Rotaru conduce la Craiova. Bai rupere și adu cu adevărat jucători buni. Dacă aduci de aceeași valoare, mai bine nu mai băga clubul la datori

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ARCADIEzaporojanu
ARCADIEzaporojanu  •  02 August 2024, 09:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează