INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

VIDEO Dan Petrescu propune un jucător la naționala României: „Pot să-i dau un sfat lui Mircea Lucescu”

Dan Petrescu, foto: captură de ecran YouTube CFR 1907 Cluj
Dan Petrescu, foto: captură de ecran YouTube CFR 1907 Cluj

Articol de - Publicat miercuri, 21 august 2024 23:12 / Actualizat joi, 22 august 2024 04:28

Dan Petrescu (56 de ani), tehnicianul celor de la CFR Cluj, a susținut conferința de presă premergătoare duelului cu Pafos, din turul play-off-ului Europa League. Antrenorul vicecampioanei a ținut să-l evidențieze pe Vlad Dragomir (25 de ani), mijlocașul român al formației din Cipru, pentru care a făcut lobby să fie convocat la naționala României.

Dragomir nu a apucat să evolueze pentru naționala României până în acest moment. Evoluează de 3 ani pentru Pafos, iar Dan Petrescu l-a lăudat pentru evoluțiile sale și i-a transmis un mesaj clar selecționerului Mircea Lucescu (79 de ani).

Dragomir ar putea fi luat în calcul pentru o eventuală convocare datorită evoluțiilor sale solide din Cipru.

VIDEO. Dan Petrescu, cuvinte de laudă la adresa lui Vlad Dragomir: „Mi se pare un jucător foarte bun pentru echipa națională”

„Eu cred că ar trebui selecționat la ce am văzut în cele șase meciuri. E singurul jucător care nu e schimbat. Jairo, numărul 10, atacantul care e o legendă la ei, a mai fost schimbat, dar Vlad Dragomir în niciun meci!

Joacă și mijlocaș central, și dreapta, și stânga, consistent, dă cu stângul, cu dreptul, cu capul. Mi se pare un jucător foarte bun pentru echipa națională. Nu sunt eu selecționer, dar pot să-i dau un sfat lui Mircea Lucescu.

Sper să joace prost cu noi în ambele meciuri și să nu-l selecționeze, dar mie mi-a plăcut ce am văzut la el. Chiar am vorbit cu Cristi Dragotă (n.r. - preparator fizic la CFR Cluj și la naționala României) și i-am zis: «Eu cred că ar trebui să-ți aduci aminte de acest jucător». Arată foarte bine. Parcă și el e tot brazilian, nu român, are o frizură așa mai... dar e un jucător foarte bun”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Dan Petrescu propune un jucător la naționala României: „Pot să-i dau un sfat lui Mircea Lucescu”
Vlad Dragomir (fotbalistul cu mingea la picior), foto: Imago Images

Vlad Dragomir a fost crescut de ACS Poli Timișoara, iar în 2015 a ajuns la academia lui Arsenal, acolo unde a petrecut 3 sezoane. A mai evoluat pentru Perugia și Virtus Entella (formații din Italia), iar din 2021 joacă pentru Pafos.

1,2 milioane de euroe cota lui Vlad Dragomir, potrivit Transfermarkt

Dan Petrescu se teme de Pafos: „Ne dau fiori!”

„Bursucul” este extrem de precaut înaintea duelului cu Pafos, din play-off-ul Conference League. În stilu-i caracteristic, Petrescu i-a ridicat în slăvi pe ciprioți și a vorbit despre jucătorii lor, care sunt extrem de valoroși în viziunea lui.

„Aceşti brazilieni, pe care băieţii i-au văzut acum, ne dau fiori. Sunt jucători de clasă în opinia mea. E normal dacă ai bani mulţi, buget. Patronul este foarte bogat. Au luat un director sportiv din Italia. Se vede că au achiziţionat jucători foarte buni. Şi salarii de 600.000-700.000-800.000. Normal că ai pretenţii. Noi, în România, suntem doar cu vorba. Vrem să batem pe toată lumea.

Se spune că mă plâng. Nu mă plâng. Asta e realitatea. Cu tot respectul pentru campionatul din România, noi nu avem jucători în România precum cei de la Pafos. Eu aş vrea să nu îi vedeţi, să fie slabi. Aş vrea să greşesc. Dar o să vedeţi cu ochii voştri jucătorii brazilieni din Cipru ce valoare au”, a adăugat Dan Petrescu.

Au câştigat Cupa cu 3-0 cu Omonia, care e o echipă foarte valoroasă în Cipru. Campionatul din Cipru e, în opinia mea, cam la fel ca în România, poate chiar peste, pentru că se investeşte mult. Trebuie să facem un joc perfect.
Nu trebuie să cedăm, să nu ne gândim că nu avem şanse. Au mai fost meciuri cu mine antrenor în cupele europene când nu aveam şanse şi am ieşit învingători

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Match Quiz Dinamo - Universitatea Craiova

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (9)
MaxiP
MaxiP  •  23 August 2024, 08:42
Postat de Hcm27 pe 22 August 2024, 12:19

Anti Ianis Hagi suntem.Iordanescu Anhel a avut băiat, a jucat fotbal și nu l-a împins în fata, Mircea Lucescu, la fel și câți nu au, dintre foștii fotbaliști de valoare, băieți, care au jucat sau joaca și nu sunt împinși în fata.Si nu știu ce meci de valoare a făcut Ianis la Euro, de neuitat, sa atragă atât de mult atentia asupra lui.Turcii ii pun covorul rosu, datorita numelui, dar, după 4-5 meciuri se vor căii ca l-au luat.Baiatul, raportând la valoarea altor fotbaliști actuali din România, nu este nici prea, prea, nici foarte, foarte, nu este un lider cum vrea sa-l facă taica-sau, nici decar, nici căpitan.E un jucător de fotbal, bun în România și atat, bun pentru Rapid, FCSB, Craiolguta, CFR, chiar și U'Cluj sau Farul.Asta nu înțelege Gica!Și o spun din nou:fereasca@ne Dumnezeu sa procreieze încă un băiat, ca nația asta nu mai scăpa de Hagi, nici peste 30 de ani.In schimb și Lucescu și Iordănescu au reușit sa facă din odraslele lor antrenori cât de cât reson, mai ales Mircea.Poate reușește și Gica, cine știe., eu îi doresc succes.Si sa mai știi ca nu e o regula ca un fotbalist bun, sa aibă un urmaș la fel de bun

Pai sincer, Ianis a ajuns mult mai sus ca si copiii lui Mircea si Anghel, de care sincer nu am auzit ca jucatori. Si nu presa l-a facut mai bun, obiectiv, a jucat la niste echipe. Pe cine sa traga in fata ei? Plus ca sunt mai in varsta, nici n-au avut mijloacele de mediatizare de acum. N-a zis nimeni ca a facut meciuri de neuitat la Euro, am zis ca a jucat bine. Eu ma leg de contestarea convocarilor sale la echipa nationala, n-am zis ca e vreun capitan suprem al nationalei. Dar chiar de neconvocat... cand vad variantele date de public in locul sau, imi creste parul din nas. Sunt fantastice, adica Hagi e bun doar de Romania, dar Mitrita, care a fost pe-afara si n-a jucat la nivelul sau, e de titular in nationala. Sau Birligea. Sau Chitu. Care a incercat si el pe-afara si s-a intors repede. Pai Hagi are meciuri in La Liga, unde chiar a fost rezerva, cate nu prind astia daca se mai nasc o data in total intr-un campionat cat de cat tare. Nu mai vorbesc la Rangers, unde chiar are meciuri multe jucate. Si da, asta e diferenta. La turci, poate n-ar tine mult, dar ar fi apreciat pentru nume. Aici e complet desfiintat pentru nume. La fel ca taica-sau. Eu repet, nu inteleg ce mai cauta ei in Romania, mai e si nascut in Turcia. E masochism ce fac ei. In locul lui, dupa valul de reactii, as renunta in secunda 2 la nationala, iar daca este posibil, da, as opta rapid pentru nationala Turciei. Nu stiu daca ar prinde-o, dar ce i se face aici e pur debilism.

MaxiP
MaxiP  •  23 August 2024, 08:36
Postat de Ubi_Mortus pe 22 August 2024, 11:50

A jucat bine?! Tu ai vazut meciurile?! La cat de laudat si impins in fata este printul, ar fi trebuit sa traga echipa dupa el ca trenul, nu sa joace doar cand are chef, ca asa a fost.

Da, a jucat bine. Presa nu-l trage nici in fata, nici in spate, isi face rating pe numele lui, atat. Si obtine reactiile, presa e fana reactiilor negative la adresa lui. Ca daca presa punea un articol sa-l traga in fata, in momentul in care vedea valul de critici se oprea. Ea nu se opreste, din contra, cauta motiv dupa motiv sa scrie despre el, pentru ca vede ca obtine reactii, nu conteaza de care. Presa e meschina, n-are nicio treaba cu promovarea jucatorului, cauta doar rating. Cum a facut si inca face cu Halep, cu David Popovici. Au astia nevoie sa fie trasi in fata de presa? Sa fim seriosi, n-au nevoie de absolut nimic, presa are nevoie de ei. Da' de cazul din gimnastica ce zici? Atatea pareri despre nimic, dupa ani de zile in care vedeai niciun sfert din cat au scris acum despre acest sport. Daca lua fata medalie din prima, fara niciun scandal, nu se scria atat. Hagi a jucat bine, nu trebuie sa traga nimic dupa el, nu e taica-sau, o stim toti, nici nu putem avea pretentii sa fie, ca nimeni nu e. Are doar numele, iar presa profita pe seama lui, n-are nicio legatura nici cu promovarea nici cu trasul echipei dupa el, discutia noastra de acum e zambetul celui care a scris acest articol. Care nici macar nu e despre el.

Hcm27
Hcm27  •  22 August 2024, 17:32
Postat de magic4ever pe 22 August 2024, 12:59

Ianis Hagi a jucat slab pentru Romania? Conform statisticilor a fost fotbalistul roman cel mai decisiv in ultimii 2 ani pentru nationala Romaniei(goluri si pase de gol)...Coman ce statistica are la nationala Romaniei,ce meci mare a facut? Mitrita are 3 clase peste Coman la orice ora!

Ma faci sa rad!Mitrita poate juca cel mult Piticot!Când o sa înțelegeți oare ca jucătorii gen Mitrita nu mai au ce cauta în fotbal, decât, poate la futsal.Da, sunt de acord cu tine, ca Florinel Coman putea da mai mult, însă, cu faptul ca, în conformitate cu statisticile, Ianis Hagi a fost cel mai bun fotbalist roman în ultimii doi ani, când el a stat un an accidentat, iar apoi juca din doi în doi, asta chiar nu cred

Vezi toate comentariile (9)
Comentează