INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  TRAGERE LA SORȚI

SIMULARE FCSB, în urna a 4-a! Cu ce adversari ar putea juca, dacă intră în grupa-mamut din Europa League + CFR Cluj speră la prima urnă în Conference

FCSB, misiune infernală în Europa League // FOTO: Cristi Preda (FCSB)
FCSB, misiune infernală în Europa League // FOTO: Cristi Preda (FCSB)

Articol de - Publicat sambata, 17 august 2024 14:00 / Actualizat sambata, 17 august 2024 15:59

FCSB și CFR Cluj sunt cu gândul la grupele cupelor europene ♦ Campioana poate juca în Europa League dacă trece de LASK Linz (22 și 29 august), iar dacă pierde merge în Conference League ♦ Trupa lui Dan Petrescu se califică dacă o elimină pe Pafos (22 și 29 august) ♦ Cele două reprezentate ale României vor avea situații diferite dacă ajung în grupe ♦ FCSB ar fi cea mai slabă în Europa League sau la jumătatea topului în Conference League, în timp ce CFR Cluj speră să fie în primele 6 (urna 1) la tragerea din a treia competiție intercluburi. Tragerea are loc pe 30 august.

După ce a fost eliminată de Sparta Praga din preliminariile Champions League, FCSB se vede nevoită să se mulțumească și cu grupa Europa League. Dar că să ajungă acolo, roș-albaștrii au o misiune complicată: trebuie să treacă de Lask Linz, austriecii fiind văzuți favoriți la calificare.

Iar dacă trece de LASK, pe FCSB o vor aștepta vremuri grele în grupa Europa League.

FCSB, misiune infernală în Europa League

S-au dus vremurile în care echipa lui Gigi Becali era printre capii de serie în competițiile europene. Seria proastă de rezultate din ultimii ani a făcut ca FCSB să se afle la coada clasamentului coeficienților. Iar asta se traduce prin plasarea în ultima urnă europeană.

Dacă va prinde un loc în grupa Europa League, FCSB va fi în urna a 4-a la tragerea la sorți, cu un coeficient de 10.500! Ceea ce înseamnă că va avea șanse infime să prindă un loc în primăvara europeană.

În acest moment, în Europa League mai sunt 8 echipe cu un coeficient mai slab decât FCSB: Borac Banja Luka, Shamrock Rovers, Dinamo Minsk, Petrocub Hîncești, RFS Riga, Hearts, Backa Topola și Jagiellonia.

Un nou format în Europa League

  • La fel ca Champions League, și Europa League are un nou format. Vor fi 36 de echipe care vor juca într-o singură grupă. Formațiile vor fi împărțite în 4 urne, iar fiecare echipă va juca cu câte două din fiecare urnă, într-o singură manșă
  • În principiu, o echipă nu poate întâlni mai mult de două cluburi din aceeași țară. Adversarele vor fi stabilite de un calculator.
  • Vor fi 8 meciuri, 4 acasă și 4 în deplasare. Locurile 1-8 merg în „optimi”, locurile 9-24 merg în „16-imi”.

Pe o actuală simulare, FCSB s-ar afla în urma a 4-a, cu cel mai mic coeficient. Iar dacă norocul nu-i surâde la tragerea la sorți, ar prinde adversari împotriva cărora cu greu ar aduna puncte. Tragerea are loc pe 30 august.

Adversarele dificile pentru FCSB: Manchester United, Porto, AZ Alkmaar, Braga, Galatasaray, Qarabag, Malmo, Bilbao
Adversare facile pentru FCSB: Lazio, Rangers, Maccabi Tel Aviv, Ferencvaros, Union Saint-Gilloise, Ludogoreț, Apoel Nicosia, Twente

Pare imposibil ca FCSB să prindă unul dintre primele 8 locuri, care vor asigura prezența în „optimi”. Iar ca să prindă unul dintre locurile care duc în „16-imi” (9-24), FCSB trebuie să bage sub ea măcar 12 echipe (locurile 25-36 sunt eliminate din cupele europene).

Cum arată acum urnele Europa League*

  • URNA 1: Roma, Manchester United, Porto, Ajax, Glasgow, Eintracht, Lazio, Tottenham, Real Sociedad
  • URNA 2: AZ Alkmaar, Braga, Olympiacos, Lille, Lyon, PAOK, Fenerbahce, Maccabi Tel Aviv, Ferencvaros
  • URNA 3: Qarabag, Galatasaray, Molde, Viktoria Plzen, Bodo/Glimt, Union Saint-Gilloise, Dinamo Kiev, Ludogoreț, Midtjylland
  • URNA 4: Malmo, Bilbao, Hoffenheim, Nice, APOEL Nicosia, Anderlecht, Twente, Beșiktaș, FCSB

 *Simularea se bazează pe faptul că echipele mai bine cotate din play-off-ul Europa League câștigă dubla, iar echipele mai slab cotate din play-off-ul UCL vor pierde și vor coborî în EL

FCSB în urna a 4-a și în Conference League. Dar din 6 urne în total

  • În Conference, vor fi 36 de echipe care vor juca într-o singură grupă. Formațiile vor fi împărțite în 6 urne, iar fiecare echipă va evolua cu câte una din fiecare urnă, într-o singură manșă
  • În principiu, o echipă nu poate întâlni mai mult de două cluburi din aceeași țară. Adversarele vor fi stabilite de un calculator.
  • Vor fi 6 meciuri, 3 acasă și 3 în deplasare. Locurile 1-8 merg în „optimi”, locurile 9-24 merg în „16-imi”. Restul echipelor sunt eliminate

Dacă nu trece de LASK, FCSB va merge în grupa Conference League, dar nici acolo nu va fi printre capii de serie. Se va afla în urna a 4-a, din 6 însă!

Pe simularea actuală, FCSB ar fi prima din urna a 4-a, astfel că o serie de rezultate favorabile în ultima rundă a preliminariilor ar ajuta-o să avanseze în urna a 3-a. Și pare că are șanse mai mari să prindă unul dintre locurile care duc în primăvara europeană.

Adversari dificili pentru FCSB: Chelsea, Legia Varșovia, NK Rijeka, Cercle Brugge, Pyunik, Borac Banja Luka
Adversari facili pentru FCSB: Istanbul Bașakșehir, Rapid Viena, Astana, The New Saints, Backa Topola, MFK Ruzomberok

 CFR Cluj e în urna doi și speră la prima urnă

În acest moment, CFR Cluj este în urna a doua, cu un coeficient de 26.500. Trupa lui Dan Petrescu e echipa cel mai bine cotată din urna a doua și poate urca în prima urnă dacă una dintre Chelsea, Copenhaga, Gent, Fiorentina, Betis sau Istanbul Bașakșehir e eliminată în play-off.

Cum arată acum urnele Conference League

  • URNA 1: Chelsea, Copenhaga, Gent, Fiorentina, Betis sau Istanbul Bașakșehir
  • URNA 2: CFR Cluj, Legia Varșovia, 1.FC Heidenheim, Djurgardens, Rapid Viena, Lens
  • URNA 3: NK Rijeka, Omonia Nicosia, HJK Helsinki, Trabzonspor, Vitoria Guimaraes, Astana
  • URNA 4: FCSB, Cercle Brugge, Shamrock Rovers, Lincoln Red Imps, The New Saints, Lugano
  • URNA 5: Pyunik, RFS Riga, Hearts FC, Mlada Boleslav, Petrocub, Backa Topola
  • URNA 6: Borac Banja Luka, Jagiellonia, Dinamo Minsk, Elfsborg, Vikingur, Ruzomberok

* Simularea se bazează pe faptul că echipele mai bine cotate din play-off-ul Conference League câștigă dubla, iar echipele mai slab cotate din play-off-ul Europa League vor pierde și vor coborî în Conference

Match Quiz Rapid - Dinamo

Ce așteptări ai de la derby-ul bucureștean? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă premiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Superliga
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB
Superliga
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (53)
fcsb_clar_e_steaua
fcsb_clar_e_steaua  •  17 August 2024, 21:59

Bun, acum că ați citit articolul, scoateți o foaie de hârtie, lucrare de control! :)))

Catalynn_23
Catalynn_23  •  17 August 2024, 21:37
Postat de rav410wrc pe 17 August 2024, 16:33

Mai trist e ca tu n-ai mai sarbatorit ca Marti, de vreo 5 ani de cand UM CSA se scufunda-n anonimatu' diviziei B !! :((( Adica singura ta bucurie a ramas eliminarea FeCeSeBelei in turul 3 preliminar UCL, chiar daca aceeasi FeCeSeBea va juca-n grupele Europene, in timp ce UM CSA, in continuare doar amicale !! :)))

Mai trist decât să îți dea gol Sadiku, out of all people!!!, in ultimul minut și să îți îngroape echipa NU există! :-)))))) Cum era cu Karma aia!? :-))))) AȘA CEVA!?!?!? :-)))))

dobrin
dobrin  •  17 August 2024, 21:18

Cu ce adversari ar putea juca, dacă și cu parcă se plimbau în barcă...

Vezi toate comentariile (53)
Comentează