INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ - PAFOS 1-0

FOTO Meriton în grupa Conference League! Pafos n-a fost sperietoarea anunțată de Petrescu, iar CFR Cluj s-a impus în Gruia, deși a jucat în 10 din minutul 40

CFR Cluj - Pafos // FOTO: Imago
CFR Cluj - Pafos // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 22 august 2024 22:30 / Actualizat joi, 22 august 2024 22:57

Deși a jucat o repriză întreagă în 10 oameni, după eliminarea lui Ciprian Deac (40), CFR Cluj s-a impus în meciul cu Pafos, 1-0, în turul play-off-ului Conference League. Și e la un pas de calificarea în grupă.

  • Returul are loc pe 29 august

Avertizați de Dan Petrescu, care a spus că CFR Cluj va întâlni o echipă puternică, clujenii au început precaut meciul. I-au lăsat pe ciprioți să aibă inițiativa în primele minute și au cedat posesia.

Când au văzut că Pafos nu e balaurul descris de Petrescu, ardelenii au prins curaj. Au început să țină mai mult de minge și au reușit să deschidă scorul.

Meriton Korenica, gol demn de grupa Conference

În minutul 17, Meriton Korenica a deblocat tabela. Kosovarul de 27 de ani a reușit al doilea gol al sezonului. Și ce execuție! Extrema stângă a primit o minge la 25 de metri de poarta adversă, a intrat în centru și a profitat de faptul că nu e atacat. Nu a stat pe gânduri și a tras de la 18 metri. Șut violent. Mingea s-a dus lângă bară, iar Ivusic nu a avut ce sa facă! 1-0, iar cei 6.000 de fani din Gruia erau deja cu gândul la grupă.

+3 FOTO

Ciprian Deac, ce prostie!

După gol, Pafos nu a avut forța să treacă de defensiva lui Petrescu. Brazilienii de care se speria Petrescu la conferință nu au ieșit la rampă, iar Popa, la debut, nu a avut emoții.

Cu toate astea, CFR Cluj și-a făcut singură meciul mai complicat. Mai precis, Deac. În minutul 40, experimentatul jucător și-a pierdut cumpătul și și-a lovit peste ceafă un adversar, într-un duel fără minge. (Detalii AICI). Arbitrul, care nu a văzut faza inițial, i-a dat „roșu” după ce a văzut reluarea la marginea terenului.

Arbitrul, inamicul public

Startul reprizei secunde l-a avut în prim-plan pe arbitrul sârb Novak Simovic, care a devenit inamicul fanilor. Mai întâi, clujenii au cerut un penalty (56) după ce Tachtsidis a căzut în careu, lovit în abdomen. Arbitrul a lăsat jocul să continue și nici nu a revăzut faza la VAR.

Două minute mai târziu, „centralul” a oprit un atac al clujenilor, după ce a considerat că Tachtsidis l-a faultat pe Lukcassen.

Fundașul lui Pafos s-a dezechilibrat după un duel umăr la umăr cu mijlocașul lui CFR Cluj și s-a ciocnit de portarul Ivusic, care a scăpat mingea la 14 metri de poartă. Tachtsidis o recuperase și putea marca, dar jocul a fost oprit. Ambele faze au fost criticate vehement de fani, care l-au huiduit pe arbitru.

CFR Cluj rezistă și vede grupa Conference League

Cu trecerea timpului, Pafos a intensificat presiunea. Dar tot n-a fost nici pe departe atât de periculoasă pe cât o anunța Petrescu. Au fost atacuri sterile, multe mingi aruncate spre careu, dar CFR Cluj nu a părut niciodată în pericol. Clujenii au știut să liniștească jocul și au suplinit absența lui Deac. Iar portarul Mihai Popa a trecut fără emoții de primul meci la ardeleni.

S-a terminat 1-0, un scor care, în teorie, poate fi întors de ciprioți la retur. Dar realitatea din teren a arătat azi că CFR Cluj se poate gândi deja la grupa Conference League.

Desfășurarea minut cu minut a meciului CFR Cluj - Pafos 1-0:

  • AICI live + Statistici
  • A marcat: Korenica 17
  • Cartonaș roșu: Deac 40
  • 5.826 de fani (cifră oficială) au fost prezenți la meci

min. 90+5: Final de meci!
min. 90: Se arată 5 minute de prelungire de la margine
min. 79: Nkololo trage din unghi, de la 14 metri, deși avea și varianta unei centrări în careu. Mingea s-a dus mult peste poartă
min. 66: Pafos începe să pună presiune, se apropie de poarta lui Popa, dar încă nu a avut nicio ocazie majoră. Fundașii CFR-ului stau bine în teren și blochează atacurile
min. 56: Tactsidis cade în careu, acuză o lovitură în abdomen. Arbitrul nu dictează penalty, deși mijlocașul lui CFR Cluj a rămas pe gazon
min. 48: Șansă pentru Pafos. Anderson primește o centrare în careu, în fața porții, dar nu se aștepta ca mingea să ajungă la el. Și nu a putut controla balonul, care a ieșit în afara terenului
min. 46: Start în repriza a doua

min. 45: Pauză

Meriton în grupa Conference League! Pafos n-a fost sperietoarea anunțată de Petrescu, iar CFR Cluj s-a impus în Gruia, deși a jucat în 10 din minutul 40

min. 40: ROȘU pentru Ciprian Deac! Decarul lui CFR Cluj a fost eliminat de arbitrul Novak Simovic. Deac a fost eliminat pentru că l-a lovit pe Correia cu mâna peste cap, într-un duel fără minge. Inițial faza i-a scăpat „centralului”, dar acesta a fost chemat la marginea terenului. A revăzut faza și nu a stat pe gânduri: l-a eliminat pe fotbalistul lui Petrescu.

min. 30: CFR Cluj e sigură pe ea în aceste momente. Trupa lui Dan Petrescu se apără compact, iar Pafos nu reușește să-și creeze ocazii
min. 20: Correia trage de la 14 metri. Sava respinge în față, iar Kresic degajează
min. 19: Dragomir trage din voleu, de la 20 de metri. Dar mingea se duce mult pe lângă poarta lui Popa
min. 17: GOOL CFR Cluj! Korenica marchează un supergol, de la 18 metri. Atacantul clujenilor a primit o minge la 25 de metri de poarta ciprioților, a pătruns spre careu și a șutat violent la colțul scurt. Portarul Ivusic nu a avut nicio șansă să respingă
min. 10: Primul șut pe poarta lui Pafos. Deac a executat surprinzător o lovitură liberă de la 23 de metri, pe jos. Mingea a ajuns la Bîrligea, care a șutat din întoarcere. Ivusic a reținut fără probleme
min.5: Pafos începe meciul cu o posesie mai bună, însă nu reușește să treacă de defensiva clujenilor
min. 1: A început meciul

CFR Cluj – Pafos, echipe de start

  • La CFR Cluj, portarul Mihai Popa se află la primul meci. El a fost transferat recent pentru a-l înlocui pe Răzvan Sava, plecat la Udinese. Iar Damjan Djokovic, alt nou-venit, e rezervă

CFR Cluj: Popa – Mogoș, Boben, Kresic, Camora – Artean, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Korenica
Rezerve: Hindrich, Abeid, Bolgrado, Graovac, Kamara, Păun, Rocha, Fica, Djokovic, Nkololo, Munteanu, Michael
Antrenor: Dan Petrescu

Pafos: Ivusic – Correia, Luckassen, Goldar, Pileas – Dragomir, Name – Tankovic, Pepe, Bruno – Jairo
Rezerve: Theodoulou, Michael, Vieira, Jaja, Valakari, Sunjic, Anderson, Dalligna, Pantaleo, Ilia
Antrenor:
Juan Carcedo

Stadion: CFR Cluj (Cluj-Napoca)
Arbitru: Novak Simovic // Asistenți: Nikola Djorovic, Milos Simovic
Arbitru VAR: Aleksandar Zivkovic // Arbitru VAR: Momcilo Markovic (toți din Serbia)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Cred că Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (34)
raspunzel
raspunzel  •  24 August 2024, 07:20
Postat de canad pe 23 August 2024, 22:30

mai sapunzel, 100% pot sa afirm ca nu i de vina CFR pt ca nu te simti bine... si mi e mila de tine zau asa!

ha ha ha Umor a la Cluj :))) Si eu ma gandeam ca ma corecteaza cineva ...ca poate am gresit cu "performantele" cfristilor :))) Salutari din Erevan...si din Luxemburg ...si din Andora ...iar din Hunedoara ...numai de bine !

canad
canad  •  23 August 2024, 22:30
Postat de raspunzel pe 23 August 2024, 09:21

Ai fost modest cu performantele cfrului :))) Ai uitat : 1) prima echipa romaneasca eliminata in primul tur preliminar al UCL ....si prima echipa romaneasca eliminata de o echipa din Armenia ( ca e la pachet) 2) prima echipa romaneasca eliminata de o echipa din Luxemburg ( cred ca e si ultima din ce stiu eu) 3) prima echipa romaneasca care a facut egal cu o echipa din Andora ( bine ...era Inter ....da na ) Performanta cu Corvinul ( acel 0-4 magic) e doar cireasa de pe tort :))

mai sapunzel, 100% pot sa afirm ca nu i de vina CFR pt ca nu te simti bine... si mi e mila de tine zau asa!

misu50
misu50  •  23 August 2024, 11:10

De cate ori ma uit la meciurile CFR-ului imi aduc aminte de povestea cu sarea in bucate a lui Ispirescu...Nu joaca nimic de cand cu Petrescu, ne mai trezeste din atipire cate o nefacuta de-a lui Deac care nu e sanatos la cap pana nu "ciupeste" cate un adversar meci de meci!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează