INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  VERDICT

Mihai Stoica a dat verdictul în miez de noapte după meciurile echipelor românești din Conference League: „Asta contează enorm! Nu se pune problema”

Corvinul Hunedoara - Astana, foto: Instagram fca.astana
Corvinul Hunedoara - Astana, foto: Instagram fca.astana

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2024 00:17 / Actualizat vineri, 09 august 2024 00:52

Mihai Stoica (59 de ani), președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, a reacționat după meciurile echipelor românești din Conference League. Corvinul a pierdut duelul de pe teren propriu cu Astana, 1-2, iar CFR Cluj a învins-o în deplasare pe Maccabi Petach Tikva, scor 1-0.

Trupa lui Dan Petrescu (56 de ani) este favorită la calificarea în play-off-ul Conference League, în timp ce formația lui Maxim pleacă cu șansa a doua în returul din Kazahstan. Mihai Stoica este de părere că CFR este foarte aproape de accederea în grupe.

În cazul în care va trece de formația din Israel, CFR va evolua împotriva lui CSKA Sofia 1948. Mihai Stoica și-a amintit de meciul FCSB-ului din sezonul trecut cu CSKA, atunci când formația roș-albastră a trecut fără mari emoții.

Oficialul roș-albaștrilor a remarcat parcursul Corvinului, formație din Liga 2 care a avut până acum un parcurs european neașteptat de bun.

Mihai Stoica, despre parcursul echipelor românești în Conference League: „Nu se pune problema”

„Au avut şi israelienii ceva ocazii, dar nu cred că se pune problema să aibă CFR emoţii, cum nu cred că se va pune problema nici în play-off. Noi am făcut anul trecut un meci execrabil şi i-am bătut acolo (n.r. pe CSKA 1948 Sofia).

Corvinul a arătat bine fizic în prima jumătate, nu mai vorbim de primul meci cu Paksi. Rijeka se vedea că nu poate să alerge, acum Astana a putut să alerge. Sunt echipe cu experienţă în cupele europene. Asta contează enorm.

Corvinul a început cum nimeni nu îşi poate explica, victoria aia 4-0 din Ungaria. Au avut ghinion că au ratat acel penalty, puteau continua în Europa League, pentru că cei de la Rijeka erau leşinaţi. Neacşa are 33 de ani, el şi astăzi a avut un meci bun. Joacă ba fundaş stânga, ba număr 10 ... sunt nişte chestii care spun multe despre Florin Maxim”, a declarat Mihai Stoica, la Prima Sport.

Returul dintre CFR Cluj și Maccabi Petach Tikva are loc joi, 15 august, de la 20:00. Vicecampioana României este favorită în fața formației din Israel. Corvinul va juca miercuri în deplasare cu Astana, de la 17:00.

Corvinul Hunedoara va juca împotriva învingătoarei dintre St. Mirren (Scoția) și Brann (Norvegia) dacă va trece de Astana. Cele două formații au remizat în meciul tur, 1-1.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Nationala
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu
Nationala
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (9)
racetrack
racetrack  •  09 August 2024, 10:37

Corvinul au adus un punct si jumatate pentru coeficientul de tara, ceea ce este peste asteptari de la o divizionara B. Dar asta este, intr-un fel fotbalul nostru a avut ghinion ca una dintre echipe sa fie din divizia B, cu limitarile aferente, iar alta sa faca o asemenea gafa cum a facut Maldonado in turul de la Maribor. Astfel inca un an coeficientul de tara va fi destul de slab. CFR, pe de alta parte, nu mai are ghinionul de la tragerea la sorti de anul trecut, cand a primit literalmente cel mai puternic oponent pe care putea sa-l traga (Adanaspor). CSKA 1948, probabil viitoarea adversara a CFRistilor dupa ce trec de Petah-Tikva pentru ca a castigat turul aseara, are si un stil de joc cu care CFR se descurca foarte bine - e o echipa mai degraba defensiva, dar fara sa fie foarte buna pe contraatac. Si-au pierdut cel mai bun jucator al lor, unul Pedrinho, vara asta pentru ca a plecat in Turcia. Principala arma a CSKA 1948 este practicarea unui joc solid defensiv, asezat, cu multa lupta fizica si cu pus accentul pe fazele fixe. Dar si CFR are fundasi cu talie impresionanta si o echipa foarte solida, care face bine fata unui astfel de joc, iar impresia mea este ca CFR are jucatori superiori fata de CSKA 1948. Totusi nu trebuie subestimati, sunt un fel de Sepsi sau Otelul de la noi. Daca castiga cipriotii, mi se pare ca le va fi chiar mai usor CFRistilor, pentru ca acolo nici nu a inceput inca campionatul, nu au meciuri in picioare, dar lotul lor este cat de cat valoros.

ARCADIEzaporojanu
ARCADIEzaporojanu  •  09 August 2024, 08:22

de ce trebuie sa aflam parerea despre fotbalul romanesc A UNUI INFRACTOR-PUSCARIAS ?! AU MURIT OAMENII DE FOTBAL DIN TARA ASTA ?

Romario40
Romario40  •  09 August 2024, 07:12

Corvinul a făcut un meci bun din 5 jucate.In rest s a bazat pe condiția fizică ,superioara ,fata de adversarele sale Nu o mai tot lăudați că nu e cazul.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează