INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  OLYMPIAKOS - FIORENTINA

CORESPONDENȚĂ DIN ATENA Orașul-fantomă » Imagini incredibile cu câteva ore înaintea finalei Olympiakos - Fiorentina! Obloane trase, doar polițiști și militari pe străzi

Nea Filadelfeia, suburbia Atenei care găzduiește astăzi finala Conference League, a fost pustie. Locuitorii au luat în serios avertismentele autorităților. +17   FOTO
Nea Filadelfeia, suburbia Atenei care găzduiește astăzi finala Conference League, a fost pustie. Locuitorii au luat în serios avertismentele autorităților.

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2024 18:25 / Actualizat miercuri, 29 mai 2024 19:03

Nea Filadelfeia, suburbia Atenei care găzduiește astăzi finala Conference League, a fost pustie. Locuitorii au luat în serios avertismentele autorităților. Peste 5.000 de jandarmi, polițiști și militari au fost mobilizați pentru meciul de risc maxim dintre Olympiakos - Fiorentina.

  • Olympiakos - Fiorentina este finala ediției 2023/2024 din Conference League. Meciul este programat miercuri, de la ora 22:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro cu informații direct de pe OPAP Arena din Atena. La televizor poate fi urmărit pe Pro Arena.

UEFA s-a speriat de ultrașii lui Olympiakos. A cerut măsuri de securitate speciale din partea autorităților elene, iar răspunsul a fost pe măsură.

FOTO. Oraș-fantomă: imagini incredibile înainte de Olympiakos - Fiorentina, finala Conference League

+13 FOTO

Locuitorii din zona OPAP Arena au primit notificări cu privire la riscuri. Li s-a înmânat o acreditare pentru a se putea deplasa în perimetru, dar avertismentele le-au tăiat pofta de plimbare.

Pe durata întregii zile, împrejurimile stadionului au arătat ca un tărâm-fantomă. Aproape toate magazinele au fost închise. Doar două-trei terase din preajma stadionului au scăpat de restricții. În rest, obloanele trase.

Nici urmă de localnic. Cu 5 ore înaintea finalei, pe străzi puteai observa doar două categorii de oameni. Jandarmii, polițiștii și militarii patrulau pe fiecare străduță. Iar voluntarii și stewarzii se pregăteau să își ocupe pozițiile în arenă.

Fiecare cetățean care nu deținea un bilet sau o acreditare era legitimat de forțele de ordine.

VIDEO. Dispozitiv impresionant de securitate la Olympiakos - Fiorentina

Dispozitivul de securitate, pregătit pentru galerii

La finală vor asista puțin peste 30.000 de spectatori. Olympiakos și Fiorentina au primit câte o peluză. Galeriile lor oficiale vor fi formate din 9.000 de suporteri.

Traficul în zonă va fi restricționat. Inclusiv transportul în comun va avea un program special. Garniturile care ajung de obicei în zona stadionului vor servi pentru transportul galeriei lui Olympiakos. Punctul de plecare al ultrașilor a fost stabilit chiar în fața propriei arene, „Peace and Friendship”. Au de parcurs 14 kilometri. Ușile nu se vor deschide pe parcurs, nu vor exista stații intermediare.

Suporterii italieni au fost instruiți să se adune în fața Stadionului Olimpic. De acolo vor fi preluați de autobuze. Nu toți au respectat recomandarea. Mulți au apărut la stadion pe cont propriu. Jandarmii i-au sfătuit să nu se îndepărteze.

FOTO. Cum arată stadionul pe care se joacă finala Olympiakos - Fiorentina

+7 FOTO

Citește și:

Marcelo Bielsa, omul care tocmai a eliminat Brazilia de la Copa America, conferință de presă virală: „Ieșiți și spuneți adevărul, este evident ce se întâmplă cu fotbalul!”
Campionate
Marcelo Bielsa, omul care tocmai a eliminat Brazilia de la Copa America, conferință de presă virală: „Ieșiți și spuneți adevărul, este evident ce se întâmplă cu fotbalul!”
I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Euro 2024
I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

O echipă de fotbal poartă un nume inspirat de „opera” lui Stalin, unul dintre cei mai mari criminali ai umanității! Clubul e lider în campionatul țării care a făcut istorie la Euro 2024


Comentarii (2)
Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  30 Mai 2024, 17:19

Conference league

luciann
luciann  •  29 Mai 2024, 20:06

Speriati de bombe...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează