INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  PAFOS - CFR CLUJ 3-0

Pafos - CFR Cluj 3-0 » Vicecampioana României, în genunchi! Dezastru în Cipru și eliminare din cupele europene

Pafos - CFR Cluj
Pafos - CFR Cluj

Articol de - Publicat joi, 29 august 2024 22:03 / Actualizat joi, 29 august 2024 22:24

Seară de coșmar pentru vicecampioana României. CFR Cluj a fost învinsă în Cipru, 0-3 cu Pafos, și a ratat astfel calificarea în grupa de Conference League. Final de drum în acest sezon european pentru Dan Petrescu și jucătorii lui.

La adăpostul fragilului avantaj din meciul tur, 1-0, gol Korenica, CFR Cluj trebuia să reziste la Limassol, cu Pafos, pentru o a treia calificare în ultimii 4 ani în grupele Conference League. Și cu handicapul absenței lui Ciprian Deac, principalul furnizor de pase ge gol, suspendat după eliminarea din Gruia. În locul său a apărut Nkololo, în rest aceeași echipă-tip de Europa.

Ciprioții nu impresionaseră în prima manșă, dar te puneau pe gânduri cu isprava din turul precedent, când au întors calificarea în prelungiri, surclasându-i apoi pe bulgarii de la TSKA 1948 Sofia. Stadionul, departe de a fi prea populat, însă atmosfera creată de fanaticii ciprioți era amplificată chiar de tribunele golașe.

Norocul nu te ține la infinit!

Iar meciul a început cu o fază de infarct. Kresic a trimis prea încet o minge "acasă", Jairo a înterceptat, dar a fost blocat senzațional de Popa. Nu trecuseră nici 10 secunde!

Și morișca ofensivă a gazdelor continua să preseze ca o menghină, imposibil de oprit. CFR a încercat să mai tempereze ritmul, dar a reușit rar să iasă în jumătatea adversă. Iar în dueluri, tot ei mai viteziști, mai agresivi, mai prezenți, mai tari.

Un sfert de oră mai târziu, o combinație Jairo-Jaja a făcut iar șah spre mat defensiva ardelenilor, care a scăpat fiindcă ultimul a plasat balonul pe lângă poartă, din numai 6 metri! Uf, am scăpat iar!

A răspuns și CFR cu un șut periculos, al lui Camora, dar fără Deac, din corner n-a ieșit nimic. Ai fi zis că gata, a trecut iureșul. Dar a venit o altă pasă înapoi, aiurea, a lui Keita, Jairo a trecut pe lângă Mogoș precum TGV-ul, a centrat și, singur, Jaja nu mai avea cum să rateze iar din careul mic. Cât să te țină și norocul! Pafos egala la general, dar nici gând să se oprească.

Cine să oprească tăvălugul erorilor?!

După numai câteva minute, Goldar a primit un alt cadou la lovitura liberă a lui Pepe: a fost lăsat singur la 6 metri de o defensivă împietrită, incapabilă să reacționeze, iar Popa n-a avut ce face. După numai o jumătate de oră, tabela arăta că CFR Cluj era out din Europa!

Korenica a avut și el o șansă, un șut din întoarcere, respins greu de Ivusic. Atât. Apoi ne-a salvat un asistent și VAR-ul, la o altă "liberă", la care apărarea lui Petrescu fusese iar învinsă. Incredibil, echipa din Gruia parcă a uitat tot, era rătăcită printre repere, spectatoare la "fixele" ciprioților. Comedia erorilor nu se mai oprea. Noroc că a venit pauza.

Keita, groaznic, a rămas la vestiar. A apărut rezervistul veteran Djokovic. Dar n-a contat, fiindcă, după ceva mai mult de un minut, Jaja l-a ridiculizat pe Mogoș, a intrat în careu, iar Boben a comis-o de penalty. Parcă așa, de ciudă, că nu se mai opresc. Tankovic simplu și 3-0! Și nu era nici minutul 50. Cu Pafos, locul 5 în Cipru, anul trecut!

CFR a reușit să mai apară în joc doar fiindcă, după o oră, gazdele au mai redus strânsoarea. Au intrat Munteanu și Kamara, dar nimic nu s-a schimbat substanțial în jocul băieților lui Dan Petrescu. Din când în când, Pafos mai apăsa accelerația, ca într-un joc al nervilor la curse, risipind situațiile cu nonșalanță.

Dan Petrescu, fără replică

CFR a arătat ca o echipă doar cu numele. Fără un lider, fără idei, fără suflet, n-a reușit să profite deloc de momentele de relaxarea ale lui Pafos, care își securizase deja calificarea. Pe margine, Dan Petrescu pare mai obosit decât cei care au fost pe teren. Nu-și putea nici el explica surclasarea alor lui de o formație anonimă.

Poate de aia nici n-a sesizat că tot meciul Nkololo a bătut aiurea cornere. Fără nicio măsură dinspre banca tehnică. Ce știm noi?! Poate așa era strategia...

Până la final, care a venit ca o izbăvire, CFR n-a reușit să se apropie de careul advers cât să dea ceva emoții măcar. Pafos merge mai departe în grupele Conference, așa, din fente braziliene, care i-au înțepenit pe ardeleni.

CFR a fost aproape de iluzia celor peste trei milioane de euro pentru calificare. Dar măcar a scăpat de-o grijă și acum se poate concentra numai pe Superligă. Dan Petrescu și ai lui o iau de la capăt. Pentru miza mică a campionatului, dar care te face să visezi. Măcar atât, chiar dacă, de cele mai multe ori, te trezești și nu știi de ce te dor toate. Te lovise realitatea.

FINAL » Pafos - CFR Cluj 3-0

  • Final de meci, 3-0 pentru Pafos, 3-1 la general. CFR Cluj este eliminată din Europa.
  • 9 minute de prelungire. Ciprioții conduc în continuare cu 3-0.
  • min. 78: șansă pentru CFR. Kamara își prelungește bine mingea, dar finalizează târziu, permițându-i adversarului direct să-l blocheze.
  • min. 73: schimbările nu au adus vreun plus ofensiv pentru CFR, care nu se regăsește.
  • min. 62: dublă schimbare la CFR Cluj. Au intrat Louis Munteanu și Mohammed Kamara, au ieșit Korenica și Artean.
  • min. 56: jocul CFR-ului nu se leagă, multe inexactități în dreptul jucătorilor lui Dan Petrescu.
  • min. 49: GOL PAFOS. Tankovic înscrie de la punctul cu var, CFR Cluj este KO.
  • min. 47: penalty pentru Pafos, după ce Boben îl doboară în propriul careu pe Jaja. Gazdele au șansa de 3-0. Va executa Tankovic.
  • O singură schimbare la pauză în tabăra CFR-ului, Djokovic în locul lui Kader Keita.
  • Ora 21:08 - Start în partea a doua, posesie pentru Pafos.
  • Ora 20:52 - Pauză, 2-0 pentru Pafos, scor de calificare pentru ciprioți.
  • min. 45+1: Pafos mai introduce o dată balonul în plasă, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.
  • Minute mai bune pentru CFR, aflată la controlul meciului.
  • min. 41: ocazie pentru CFR! Korenica șutează la firul ierbii, dar portarul gazdelor, Ivusic, respinge.
  • min. 34: „galben” pentru Mihai Popa, care și-a împins un adversar în încercarea de a relua jocul cât mai curând posibil.
  • La acest scor, CFR Cluj este eliminată!
  • min. 31: GOL PAFOS, CFR este în corzi! Elevii lui Dan Petrescu au clacat fix la specialitatea casei, fazele fixe. Pêpê a centrat din lovitură liberă, Goldar s-a înălțat în mijlocul careului advers și a finalizat cu capul.
  • min. 28: GOL PAFOS, pe filiera Jairo - Jaja, cu cel din urmă la finalizare. Din nou, bulevard în banda dreaptă a CFR-ului.
  • min. 18: CFR răspunde prin Mario Camora, al cărui șut este respins în corner.
  • min. 16: șansă URIAȘĂ de gol pentru Pafos, noroc că Jaja, servit extraordinar de Jairo, a ratat poarta!
  • min. 10: primă ocazie pentru CFR, la capătul unei lovituri libere pe care a executat-o Korenica. Artean a reluat cu capul, dar nu a reușit să cadreze execuția.
  • min. 1: ocazie după numai 10 secunde! Kresic trimite moale o pasă înapoi și îl lasă pe Jairo 1 la 1 cu Mihai Popa. Portarul CFR-ului iese oportun și blochează, evitând un început de coșmar pentru echipa lui.
  • Ora 20:00 - Start de meci.

Pafos - CFR Cluj, echipe de start:

PAFOS (3-4-3): Ivusic - Luckassen, Goldar, Pontelo - Bruno, Sunjic, Pepe, V. Dragomir - Jaja, Jairo (cpt.), Tankovic
Rezerve: Theodoulou, Michael - Pileas, L. Vieira, Name, Anderson, Dalligna, Ilia, Correia
Antrenor: Juan Carlos Carcedo

CFR CLUJ (4-3-3): M. Popa - Mogoș, Boben, Kresic, Camora (cpt.) - Artean, K. Keita, Tachtsidis - Nkololo, Bîrligea, Korenica
Rezerve: Răcășan, Hindrich - Abeid, Leo Bolgado, Ajeti, Kamara, Păun, Simao Rocha, Fică, Djokovic, L. Munteanu, Michael
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Craig Pawson (Anglia)
Arbitri asistenți: Simon Bennett (Anglia), Daniel Robathan (Anglia)
Arbitru de rezervă: Darren Bond (Anglia)
Arbitru VAR: Andrew Madley (Anglia)
Asistent VAR: Sian Massey (Anglia)

Stadion: Alphamega Stadium

Match Quiz U. Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Egiptenii au năvălit pe pagina Rapidului după transferul lui Boupendza: „Vă vom distruge, ne vedem la FIFA”
Superliga
Egiptenii au năvălit pe pagina Rapidului după transferul lui Boupendza: „Vă vom distruge, ne vedem la FIFA”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (122)
stefanf78
stefanf78  •  30 August 2024, 17:40
Postat de MaxiP pe 30 August 2024, 17:03

Nu ai cum, iti trebuie rezultate. Pentru rezultate trebuie sa avansezi, cu echipe de genul nu avansezi. Ok, prinzi un tur, doua usoare, dar tot iti apar adversari mai seriosi. Cehii au facut niste rezultate in Europa, au avut mai multe echipe ce au prins faze eliminatorii, noi cu greu trecem cu cate 1-2 echipe de calificari. Ba exemplul sezonului trecut cand n-a trecut niciuna. Prima data iti trebuie calitate, de-abia apoi face coeficient, nu merge invers, e ilogic.

Corect! Dar cu puțin noroc echipele ar primi niște bani pe care i’ar investi în jucători mai buni. De asta am scris că e pacat că nu s’a calificat CFRul în grupe.

MaxiP
MaxiP  •  30 August 2024, 17:03
Postat de stefanf78 pe 30 August 2024, 15:03

Anul ăsta am avut noroc, într’adevar. Dar mă gândesc la un coeficient care să trimită echipele noastre direct în playoff sau, de ce nu?, grupe. Cum au cehii 2 echipe în CL am putea avea și noi, nu? Și cu playoff asigurat am avea poate echipe în grupele EL…

Nu ai cum, iti trebuie rezultate. Pentru rezultate trebuie sa avansezi, cu echipe de genul nu avansezi. Ok, prinzi un tur, doua usoare, dar tot iti apar adversari mai seriosi. Cehii au facut niste rezultate in Europa, au avut mai multe echipe ce au prins faze eliminatorii, noi cu greu trecem cu cate 1-2 echipe de calificari. Ba exemplul sezonului trecut cand n-a trecut niciuna. Prima data iti trebuie calitate, de-abia apoi face coeficient, nu merge invers, e ilogic.

stefanf78
stefanf78  •  30 August 2024, 15:03
Postat de MaxiP pe 30 August 2024, 09:48

Am si eu o intrebare: ce meciuri mai usoare? In ciuda coeficientului, daca astea nu au fost meciuri usoare... au fost niste preliminarii in care echipele romanesti efectiv n-au jucat cu niciun nume important. Singura echipa mai sonora, Sparta Praga, atat, care a mers mai departe. Problema nu e coeficientul, problema e nivelul fotbalului intern. De data asta tragerile la sorti ne-au ajutat enorm, e pana la urma singurul motiv pentru care totusi ramanem cu o echipa in Europa. Tarile din care provin echipele de care nu au trecut ai nostri sunt: Cehia, Croatia (astea fiind totusi cele acceptabile), Slovenia, Cipru, Kazakhstan. Cu coeficient sau fara, de aici au venit adversarele noastre. Deci nu coeficientul e problema. Pana nu se rezolva problemele interne, ce asteptari sa ai?! Practic te elimina fiecare echipa care cat de cat joaca ceva. Asta a fost Pafost, o echipa in crestere, modesta, dar capabila de a face 2-3 combinatii si de a se aseza putin in teren. Dincolo sincer, la rezultatele lor in sezoanele trecute prin Europa, Linz mi s-a parut o echipa extrem de modesta, complet incapabila sa tina mingea si fara mari idei de joc, destul de atipic pentru fotbalul austriac. Iar pentru a duce echipa mai departe in Europa, trebuie sa joci, trebuie sa investesti, ai nevoie de echipe potente, cu jucatori buni. Gluma de "Superliga" isi arata limitele, asta vizavi si de marii doritori de jucatori din campionatul intern pe la echipa nationala, pe motiv ca stranierii fac prea mu

Anul ăsta am avut noroc, într’adevar. Dar mă gândesc la un coeficient care să trimită echipele noastre direct în playoff sau, de ce nu?, grupe. Cum au cehii 2 echipe în CL am putea avea și noi, nu? Și cu playoff asigurat am avea poate echipe în grupele EL…

Vezi toate comentariile (122)
Comentează