INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  ASTANA - CORVINUL

Scandal la Astana înaintea returului cu Corvinul » Dezvăluirile unui jucător forțat să plece au pornit revolta suporterilor

Fabien Ourega (31 de ani) a pornit scandalul la FC Astana
Fabien Ourega (31 de ani) a pornit scandalul la FC Astana

Articol de - Publicat luni, 12 august 2024 15:29 / Actualizat luni, 12 august 2024 15:51

FC Astana se confruntă cu un scandal de proporții înaintea celei de-a doua manșe cu Corvinul Hunedoara, din turul trei preliminar al Conference League. Clubul kazah este acuzat de unul dintre jucători că a încercat să-l înșele financiar în momentul în care i s-a propus rezilierea contractului.

  • FC Astana - Corvinul Hunedoara se joacă miercuri, de la 17:00, în direct la TV pe Digisport 1, Primasport 1 și în format liveTEXT pe GSP.ro. În tur, la Sibiu, formația din capitala Kazahstanului s-a impus cu 2-1

Extrema franceză Fabien Ourega (31 de ani) a făcut publice informațiile, iar suporterii tind să-i dea dreptate, întrucât clubul s-a mai folosit de astfel de practici în negocierile cu fotbaliștii de care s-a despărțit recent.

Probleme la FC Astana înainte de returul cu Corvinul

Ourega a evoluat în sezonul actual în 8 partide din campionatul intern, reușind să ofere doar o pasă de gol, performanță care a nemulțumit clubul, astfel că i-a fost propusă rezilierea contractului, opțiune cu care francezul a fost de acord.

În momentul în care au trecut la negocieri, cele două părți nu au ajuns la un numitor comun, iar Fabien Ourega a venit cu dezvăluiri pe Instagram.

Jucătorul acuză conducerea Astanei de presiuni și încercări de a-l înșela.

„Nu sunt un tip care să vorbească sau să mă exprim în acest mod, dar nu m-ați mai văzut de mult pe teren pentru că sunt nevoit să plec și respect pe deplin decizia clubului. Nu simt invidie sau furie pentru că, în ciuda a tot ceea ce mi se întâmplă, continui să susțin echipa.

Clubul greșește cu mine. De câteva zile, la rezilierea contractului, încearcă să mă înșele, suma nefiind corectă și nu există o dată de plată. Am ajuns la o înțelegere, nu vreau să vorbesc despre toate celelalte probleme pe care le are Astana, pentru că nu mă preocupă”, a fost mesajul transmis de către mijlocașul de bandă în mediul online.

Valul de critici sosit din partea fanilor i-a făcut pe cei de la Astana să emită un comunicat pentru a se apăra.

„Clubul de Fotbal Astana, după declarațiile publice de pe rețelele de socializare ale jucătorului clubului Fabien Ourega, a considerat că este necesar să-și exprime poziția cu privire la rezilierea contractului cu fotbalistul.

Am decis să nu ne mai bazăm pe participarea jucătorului și să începem negocierile pentru rezilierea contractului.

Respectând contribuția pe care Fabien a adus-o la rezultatele clubului din sezonul trecut, clubul de fotbal Astana a făcut concesii cu privire la termenii de reziliere a contractului cu jucătorul, astfel încât acesta să-și găsească o nouă echipă în fereastra de transferuri a verii, fiind de acord cu suma, a compensației oferite până în decembrie 2024, precum și indicarea termenelor de plată.

Cu toate acestea, fotbalistul a început să propună condiții financiare suplimentare care nu erau acceptabile pentru club. Considerăm că declarațiile publice ale fotbalistului nu pot fi privite decât ca fiind o încercare de a specula opiniile fanilor pentru a face presiune”, se arată în comunicatul clubului.

Scandal la Astana înaintea returului cu Corvinul » Dezvăluirile unui jucător forțat să plece au pornit revolta suporterilor
Fabien Ourega (31 de ani) a pornit scandalul la FC Astana.

150.000 de euroa plătit FC Astana celor de la Zalgiris pentru transferul lui Ourega, în februarie 2023

Kazahii sunt siguri de calificare. Astana și-a amânat meciul de weekendul viitor

Kazahii sunt încrezători că ecuația calificării este deja rezolvată. Din acest motiv, FC Astana a solicitat amânarea cu o zi a meciului cu Atyrau, programat sâmbătă, pentru a se putea reface în perspectiva play-off-ului pe care l-ar putea disputa câteva zile mai târziu, cu învingătoarea dintre St. Mirren (Scoția) și Brann (Norvegia).

Returul Astana - Corvinul se va juca pe Almaty Central Stadium, la 1200 de kilometri distanță de capitală, întrucât arena proprie se află în renovare.

Arbitrul turc Atilla Karaoglan se va afla la centru, fiind asistat de Ceyhun Sesiguzel, Abdullah Ezkarasi și Chagdash Altai (al patrulea oficial). În camera VAR, se vor regăsi Erkan Engin și Onur Ozutoprak, de aceeași naționalitate.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (2)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  13 August 2024, 10:21

Au amânat meciul ca să se refacă pentru play off? Trebuia să-l devanseze ca să aiă mai mult timp de refacere între meciul cu Atyrau și turul playoff-ului de săpt. viitoare.

QED777
QED777  •  12 August 2024, 16:17

Super. Nu numai la FCSB sunt arbitrii trimiși cu dedicație văd ca și la meciul Corvinului avem arbitrii din întâmplare din Turcia. Eu eram sigur ca vor fi din Turcia sau Azerbaidjan. Sportul interferează mult cu politicul și istoria deci nimic nou. Cat de visător era regretatul Cristian Topescu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează