INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CE MODIFICĂRI VOR FACE ITALIENII ŞI CUM TREBUIE SĂ RĂSPUNDEM NOI

Voiaj prin capul lui Donadoni

Articol de - Publicat joi, 12 iunie 2008 00:00

Cu ajutorul unor ziarişti italieni apropiaţi “naţionalei” am descifrat gîndurile selecţionerului cu cîteva zeci de ore înaintea meciului cu România.

APĂRAREA

Defensiva Italiei fără Canna­va­ro e ca Roma fără Colosseum. Adică fără iden­titate, personalitate şi vigoare. În axul central, Matera­zzi va sări din schemă, locul lui fiind probabil luat de Panucci (35 ani). Presa speculează cu Chiellini, dar cred că Donadoni are nevoie, lîngă Bar­zagli, de experienţa apă­ră­to­rului Romei. Pe dreapta va tre­ce Zambrotta, acolo unde se simte mult mai bine, iar pe stînga Grosso.

CUM NE AFECTEAZĂ. Dacă fundaşii laterali italieni nu vor pu­tea fi ţinuţi ocupaţi, aşa cum au fă­cut Kuyt şi Sneijder, atunci vom su­fe­ri mai mult pe benzi, de­oa­re­ce şi Zambrotta, şi Grosso sînt o­biş­nu­iţi să ajute faza ofensi­vă. Putem specula pe centru, cu min­gi lansate în spatele unei defensive care în meciul cu Olanda a jucat la peste 25 de metri de poarta lui Buffon.

MIJLOCUL

Donadoni se gîndeşte nu numai la modificări de oameni, ci şi de sistem. De Rossi e cerut cel mai ve­he­ment de toată lumea. “Cu el pe teren Pirlo ar avea mai multă libertate pentru zona de atac”, spu­ne edito­ria­listul Gazzettei dello Sport, Fa­bio Caressa. Ambrosini e jucătorul vizat să sară din sche­mă, pentru că Gattuso are o calitate: ră­u­tatea, agresivitatea supe­rioară ce­lei arătate în jocul cu Olanda.

CUM NE AFECTEAZĂ. Tripleta Chivu-Rădoi-Cociş (Codrea) va fi supusă unei presiuni mai mari decît cu Franţa, deoarece, dacă Makelele nu urca aproape de­loc, iar Toulalan era cu un ochi la Mu­tu, acum toţi halfii italieni au con­tact permanent cu careul ad­vers. Putem profita în cazul unei tranziţii pozitive rapide de spaţiul lăsat liber de mijlocaşul care ne atacă.

ATACUL

Aici Donadoni poartă în cîrcă greutatea brandului Del Piero. Cine îl recomandă?, vorba lui Dem Rădu­­lescu. Experienţa, ultimele 30 de mi­nute din meciul cu Olanda (cînd a creat cele 3 ocazii mari ale ita­lie­ni­lor) şi forma fizică. Din sche­mă va sări Di Natale, cel mai per­su­a­siv a­ta­cant italian în primul meci. Şi ar fi nevoie de o schimbare de sis­tem, cu romb în mijlocul terenului şi cu duo ofensiv Alex-Toni.

CUM NE AFECTEAZĂ. Re­nun­ţa­rea la Di Natale ar fi un cîştig pentru noi. Acesta plea­că din stîn­ga şi vine în cen­tru pe piciorul stîng al fundaşului dreap­ta. Aici a­par pro­ble­me pentru că e ajutat de vi­te­ză. În plus, ma­rea noastră grijă ar fi Toni, un vîrf masiv, ca Go­ian şi Ta­maş, dar iute. El caută spa­ţiul din spatele fun­da­şi­lor, de unde a ratat cea mai mare ocazie cu Olanda.

Ce crede Donadoni că schimbăm noi

1. Mutu mai avansat

Tehnicianul italian e de părere că vom risca mai mult în atac. Cum? Doar în zona din stînga, unde Mutu ar fi degrevat de ceva sarcini defensive şi ar juca mai avansat. Ştie că pleacă din bandă spre ax şi se gîndeşte să-i pregătească un baraj uman format din Barzagli, mai avansat, şi fundaşul dreapta, probabil Zambrotta, plasat mai în interior.

2. Chivu regizor de joc

Stafful lui Donadoni opinează că interistul va fi principalul arc de lansare a săgeţilor române. De ace­ea a pregătit un plan de izolare a că­pitanului nostru de restul co­e­chi­pierilor, încă dinaintea mo­men­­tului primirii mingii.

 

Unde va încerca să ne surprindă Donadoni

1. Pe centrul apărării noastre

ATENŢIE RĂDOI-CHIVU-CODREA (COCIŞ)! Luca Calamai, editorialist la Gazzetta dello Sport şi apropiat al “naţionalei”, spune că perechea de fun­daşi centrali, Tamaş-Goian, e prin­ci­pala ţintă a italienilor. “Toni nu va avea dificultăţi să se impună con­tra lor. La fel de puternic fizic, el are o viteză în plus. Dacă mijlocaşii noş­tri reuşesc să separe linia de 3 din faţa apărării, vom pu­ne pro­ble­me mari României”, spu­ne Cala­mai.

2. Pe banda dreaptă a apărării noastre

ATENŢIE CODREA (COCIŞ) - NI­CO­LIŢĂ - CONTRA! Jurnalistul italian speră ca squadra să speculeze şi zona noastră dreaptă. “Contra e un lateral foarte bun pe faza de atac, însă aproape inexistent la aco­perire. Puţinele situaţii de atac ale Franţei au venit tocmai din zona sa. A ataca la Contra poate fi calea corectă pentru desfacerea ro­mâ­nilor”, mai spune editoria­lis­tul Gazzettei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat
Superliga
Dorinel Munteanu: „Nu am fost prieten cu cei din generația mea, doar coechipier” » Replica omului cu care a împărțit vestiarul a venit imediat
La Arad nu e liniște nici când UTA câștigă » Ruptură totală între Rednic și ultrași! Scenele surprinse la finalul victoriei cu CFR
Superliga
La Arad nu e liniște nici când UTA câștigă » Ruptură totală între Rednic și ultrași! Scenele surprinse la finalul victoriei cu CFR
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (20)
 •  13 Iunie 2008, 01:00

Daca avem putin curaj si noroc batem cu 2-1 !! Inscrie Mutu si Daniel Niculae!

 •  12 Iunie 2008, 13:12

frumos articol,felicitari !

 •  12 Iunie 2008, 11:51

Degeaba speculati si intoarceti pe toate partile echipa si schimbarile Italiei. Astea sunt teorii, presupuneri. Ce e in mintea lui Donadoni si a jucatorilor numai ei stiu. Conteaza foarte mult cum se inteleg acesti jucatori intre ei in teren, valoare au fiecare in parte, dar ca echipa e altceva. L-ati vazut pe Ribery in meciul cu noi, pur si simplu nu a avut cu cine, Anelka parca era din alta schema.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează