INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  GRUPA D

VIDEO Italia - Spania în ”optimi”! Campioana Europei a fost învinsă de Croația și va întâlni squadra azzura

Perisici (în albastru) lansează racheta spre o victorie // FOTO Reuters
Perisici (în albastru) lansează racheta spre o victorie // FOTO Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2016 00:00

Campioana Europei a ratat un penalty la 1-1 și a primit golul decisiv în final. Victorie mare a Croației, care are traseu bun spre finală!

Spaniolii făcuseră toate calculele. Știau că, dacă nu pierd fața croaților și termină pe locul 1 în grupa D, au un traseu ideal spre finală. Până în ultimul act, ar fi scăpat de marile rivale Germania, Franța, Italia și Anglia. Nu le-a ieșit planul! Nu profită ei!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Selecționerul Del Bosque n-a vrut să riște nimic. A folosit aceeași echipă, ca și la precedentele două meciuri. Exact așa procedase marchizul și la CM 2010: nicio modificare în primul "11" 3 partide la rând.

În acest timp, croații nu-i aveau oricum pe Modrici și Mandzukici, accidentați. Așa că au făcut 5 schimbări. Simțeau că, fără două piese grele, au șanse mici să câștige. Și jocul, și seria. Până la urmă, aveau să dea o imensă lovitură Furiei Roja.

Triunghi iberic

După doar 7 minute, ibericii au deschis scorul. Inteligentă combinație, David Silva, pasă printre fundașii adverși pentru Fabregas, scăriță peste portar și Morata a împins mingea în plasă. 1-0. Puțin mai târziu, s-a înscris și în cealaltă partidă: 1-0 Turcia, gol Yilmaz (10) la centrarea lui Mor. Ienicerii lui Terim sperau. Aveau în acea clipă 3 puncte și 1-4 golaveraj.

Înapoi la Bordeaux. Unde Croația, fără jumătate dintre titulari (își mai crease o mare posibilitate de gol la gafa lui De Gea; Rakitici, bară-bară), a egalat înaintea pauzei. Centrare Perisici și călcâi de efect al lui Kalinici, din careul mic. 1-1 (45). Să piardă Furia Roja ocazia unui drum mai accesibil spre finală?

Au ratat penalty și au luat gol

În repriza a doua, albaștrii au rămas periculoși. Și au cerut penalty (65), dar Pjaca a plonjat, lovindu-se de Ramos. Nu s-a mai înscris în derbyul grupei, s-a punctat iar la Lens. Tot Turcia, 2-0 Tufan (65). Depășise deja Albania!

Piruetă spre Bordeaux. 11 metri Spania, destul de ușor primit. A ratat însă Ramos. Sau a apărat Subasici. Iar în final, bombă! N-au punctat decisiv ibericii, au făcut-o adversarii.

Pe contraatac, Perisici l-a surprins pe De Gea cu un șut la colțul scurt. 2-1, Croația are ea culoar bun. Și Spania întâlnește Italia în "optimi". Turcia așteaptă ultimele rezultate de azi.

735de minute a durat invincibilitatea Spaniei la Euro; Kalinici i-a oprit Furiei Roja această serie

croatia spania 2 1

cehia turcia 0 2

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu l-a recunoscut pe Gigi Becali și i-a cerut 50 de lei » Reacția patronului FCSB
Superliga
Nu l-a recunoscut pe Gigi Becali și i-a cerut 50 de lei » Reacția patronului FCSB
FCSB - Gloria Buzău, în etapa 12 din Superliga » Echipele de start + Imagini de la stadion
Superliga
FCSB - Gloria Buzău, în etapa 12 din Superliga » Echipele de start + Imagini de la stadion
Parma a rezistat eroic în 10 oameni. Cum s-au descurcat Dennis Man și Valentin Mihăilă
Stranieri
Parma a rezistat eroic în 10 oameni. Cum s-au descurcat Dennis Man și Valentin Mihăilă

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”


Comentarii (2)
betman99
betman99  •  22 Iunie 2016, 11:49

Total nedrept pt squadra.

lapusneanul
lapusneanul  •  22 Iunie 2016, 09:30

bateti campii, nu fabregas a dat scarita la golul ibericilor, nolito a fost.....cand sunt in teren iniesta, silva sau fabregas si executa 11 m penibilul de ramos, care a gresit la golul egalizator, nu ai cum sa emiti pretentii....s-ar putea ca acest c.e sa fie castigat de o echipa surpriza, ma gandesc la tara galilor sau croatia...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează