INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ALBANIA - SPANIA

Spania, victorie cu emoții cu Albania » „Furia Roja” merge în „optimi” cu maximum de puncte

Albania și Spania se întâlnesc de la 22:00, în runda cu numărul #3 a grupelor de la Euro 2024. Întâlnirea va fi liveTEXT pe GSP.ro și la tv pe Pro Arena. / foto: Imago Images +32   FOTO
Albania și Spania se întâlnesc de la 22:00, în runda cu numărul #3 a grupelor de la Euro 2024. Întâlnirea va fi liveTEXT pe GSP.ro și la tv pe Pro Arena. / foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 25 iunie 2024 00:01 / Actualizat marti, 25 iunie 2024 00:20

Albania - Spania, duel în runda cu numărul #3 a grupelor de la Euro 2024, s-a terminat cu victoria ibericilor, cu scorul de 1-0. „Furia Roja” s-a calificat spectaculos, cu 9 puncte, în faza optimilor de finală ale turneului final din Germania.

Cronică de George Nistor după Albania - Spania 0-1: Au două echipe! Ibericii
s-au încordat în „grupa morții”

Pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf, Albania a înfruntat Spania în cea de-a treia etapă a grupei B de la Euro 2024, într-un meci ca un examen de maturitate națională, pentru un pas istoric în „optimi”.

Albania - Spania / Foto: Getty Images
Albania - Spania / Foto: Imago Images
Albania - Spania / Foto: Imago Images
Albania - Spania / Foto: Imago Images
Albania - Spania / Foto: Imago Images
+27 FOTO

De partea cealaltă, după o victorie consistentă cu Italia, ibericii au pus în scenă rezervele, testate de către selecționerul Luis de la Fuente cel plin de opțiuni și cu aură de incontestabil până în acest punct.

S-a pornit sincronizat la secundă cu Croația - Italia, celălalt duel al grupei. Fotbalul cerne: emoțiile din deschidere sunt acum lipite de bagaj, iar să te uiți în urmă nu mai ajută la nimic.

Posesia dă energia

Încă din start, Albania a fost cea atentă și dornică de a rupe ritmul, o rețetă cu care i-a surprins pe italieni în prima rundă. A durat doar câteva minute, pentru că junii Spaniei s-au ridicat la nivelul așteptărilor și au simțit plasa întinsă cu repetiție.

Furia Roja nu a intrat în jocul disruptiv al adversarilor și și-a văzut de posesia din care și-a luat energia, indiferent de numele de pe tricouri. Pentru că au observat că jocul contondent este dus de către albanezi mai ales la sol, dar și conștienți de tehnica din dotare, Zubimendi și Merino s-au încumetat să își caute coechipierii cu pase înalte care au deblocat defensiva.

Au apărut și primele ocazii: Merino și Joselu au trimis amenințător cu capul, din câțiva metri, în aceeași fază, pentru ca, în minutul 13, Ferran Torres să deschidă scorul cu o finalizare de atacant, isteț găsit de către Dani Olmo, la intrarea în careu.

Centrul terenul e cucerit, iar șuturile, chiar și cele de la distanță, sunt amenințările constante și lente care nimicesc orice elan al balcanicilor.

Pe finalul primei reprize, Kristjan Asllani trece pe lângă egalare cu un șut puternic, anihilat cu o paradă superbă de către portarul David Raya.

Albania e demnă

În a doua parte, Albania urcă pe nesimțite spre poarta adversă, în încercarea de a specula erori care nu vin. Laci și Bajrami au forțat cu un-doi-uri și schimbări de direcție, însă ibericii au stat mult prea bine în teren.

Preocupați ulterior și de contraatac, sud-vesticii nu uită de ofensivă. Joselu putea înscrie cel mai frumos gol de până în prezent cu o foarfecă (47') adaptată la centrarea lui Grimaldo.

Pentru energie nouă, Sylvinho a mutat în atac. Arber Hoxha și Armando Broja au fost cei mai periculoși jucători ai albanezilor cărora le-a lipsit forța.

Albania părăsește turneul demnă, a luptat în fiecare duel, deși deficiențele i-au apăsat greu pe umeri, în timp ce Spania se mai încordează o dată și arată tuturor că are două echipe ce pot juca finala oricând.

LIVE » Albania - Spania 0-1

Albania (4-2-3-1): Strakosha - Balliu, Ajeti, Djimsiti, Mitaj - Ramadani, Asllani - Asani, Laci, Bajrami - Manaj
Rezerve: E. Berisha, Kastrati, Abrashi, Aliji, M. Berisha, Broja, Gjasula, Hoxha, Hysaj, Ismajli, Kumbulla, Mihaj, Muci, Seferi
Selecționer: Sylvinho

Spania (4-2-3-1): Raya - Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo - Zubimendi, Merino - Torres, Olmo, Oyarzabal - Joselu
Rezerve: Simon, Remiro, Baena, Carvajal, Cucurella, Le Normand, Lopez, Morata, Pedri, Ruiz, Williams, Yamal
Selecționer: Luis de la Fuente

Clasamentul Grupei B de la Euro 2024

Informații înainte de Albania - Spania:

Cu 6 puncte acumulate în primele două runde, Spania este deja sigură de câștigarea grupei, iar meciul care va avea loc pe Merkur Spiel-Arena, din Dusseldorf, va reprezenta doar un antrenament pentru fazele finale ale competiției. Nu ar fi de mirare ca selecționerul Luis de la Fuente să menajeze o parte din titulari.

De cealaltă parte, întâlnirea are o miză imensă pentru albanezi. Aflată la al doilea Campionat European din istorie, selecționata condusă de brazilianul Sylvinho urmărește să atingă pentru prima dată „optimile”. Pentru asta, Albania are neapărat nevoie de a doua ei victorie la un turneu final.

Prima a fost în 2016, când Armando Sadiku îl învingea pe Tătărușanu cu o lovitură de cap, iar Albania o învingea pe România cu scorul de 1-0. România termina grupa pe ultimul loc, cu 1 punct, în timp ce Albania se clasa pe 3, cu tot atâtea puncte, dar nu reușea să meargă mai departe.

În rundele precedente, Spania le-a învins fără drept de apel pe Croația, scor 3-0, și pe Italia (1-0), care a limitat proporțiile scorului, în ciuda faptului că ibericii au fost net superiori.

Albania are un singur punct, obținut împotriva Croației, scor 2-2, în unul dintre cele mai spectaculoase meciuri de la Euro. A pierdut însă împotriva Italiei, scor 1-2, chiar dacă a deschis scorul în startul partidei.

Match Preview, Albania vs. Spania, Euro 2024 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Handbal
România, bătută zdravăn de Ungaria » Florentin Pera are mult de lucru înaintea Campionatului European de handbal feminin
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant
Campionate
Fostul mare internațional și-a aflat pedeapsa, după ce i-a distrus garajul unui vecin cu o drujbă » Motivul din spatele gestului șocant

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează