INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA

OUT! Anglia a rămas oficial fără selecționer după EURO 2024! Southgate: „A fost onoarea vieții mele” » Cine îl poate înlocui

Gareth Southgate/ foto Guliver/gettyimages
Gareth Southgate/ foto Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 13:10 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 13:33

Gareth Southgate a anunțat că nu mai e selecționerul Angliei, la două zile după finala EURO 2024 pierdută în fața Spaniei, scor 1-2.

După 8 ani, Southgate pleacă de la naționala Angliei. E a ajuns cu echipa Albionului în două finale de EURO, în semifinale și sferturi la Mondial.

Gareth Southgate a anunțat că nu mai e selecționerul Angliei

„Sunt mândru să fiu englez și a fost onoarea vieții mele să joc pentru Anglia și să conduc Anglia de pe bancă. A însemnat totul pentru mine și am dat totul din mine.

Dar este timpul pentru schimbare și pentru un nou capitol. Finala de duminică de la Berlin împotriva Spaniei a fost ultimul meu meci ca manager al Angliei.

M-am alăturat FA în 2011, hotărât să îmbunătățesc fotbalul englez. În acest timp, inclusiv opt ani ca manager al Angliei , am fost sprijinit de niște oameni străluciți care au mulțumirile mele sincere.

Am avut privilegiul de a conduce un grup de jucători mari în 102 meciuri. Fiecare dintre ei a fost mândru să poarte cei trei lei pe tricou și au fost o mândrie pentru țara lor în multe feluri. Echipa pe care am dus-o în Germania este plină de tinere talente interesante și poate câștiga trofeul la care visăm cu toții.

Mulțumirile mele speciale se îndreaptă către personalul din spate, care ne-a oferit jucătorilor și mie un sprijin neobosit în ultimii opt ani. Munca lor grea și angajamentul m-au inspirat în fiecare zi și le sunt foarte recunoscător - geniala «echipă din spatele echipei»”

Avem cei mai buni fani din lume, iar sprijinul lor a însemnat enorm pentru mine. Sunt un fan al Angliei și voi fi întotdeauna. Aștept cu nerăbdare să privesc și să sărbătoresc pe măsură ce jucătorii continuă să creeze amintiri mai speciale și să unească și să inspire națiunea așa cum știm că pot.

Mulțumesc, Anglia - pentru tot”, a fost mesajul transmis de Gareth Southgate, potrivit The Sun.

OUT! Anglia a rămas oficial fără selecționer după EURO 2024! Southgate: „A fost onoarea vieții mele” » Cine îl poate înlocui
Gareth Southgate (53 de ani)

Cine e favorit să îi ia locul pe banca Angliei

Favorit să îi ia locul lui Gareth Southgate e Graham Potter, fostul antrenor de la Chelsea și Brighton. El e liber din aprilie 2023, când a fost dat afară de la echipa londoneză.

El e pe o listă de 7 potențiali în înlocuitori ai lui Southgate, pe care se mai regăsesc Eddie Howe, Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Mauricio Pochettino, Lee Carsley și Frank Lampard.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cea mai neașteptată reacție după victoria giuleștenilor de la Iași: „Rapid să îi facă statuie lui Lennon!”
Superliga
Cea mai neașteptată reacție după victoria giuleștenilor de la Iași: „Rapid să îi facă statuie lui Lennon!”
Florinel Coman, decisiv pentru Al Gharafa » „Dublă” într-un meci de vis în Qatar
Stranieri
Florinel Coman, decisiv pentru Al Gharafa » „Dublă” într-un meci de vis în Qatar
Ofertă de ultimă oră din Serie A pentru jucătorul lui CFR Cluj » Ar putea fi coleg cu nume importante la cel mai bogat club italian!
Campionate
Ofertă de ultimă oră din Serie A pentru jucătorul lui CFR Cluj » Ar putea fi coleg cu nume importante la cel mai bogat club italian!

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (12)
1ianuarie
1ianuarie  •  16 Iulie 2024, 18:13
Postat de Catalynn_21 pe 16 Iulie 2024, 13:49

Ăsta pt ca a pierdut finala la mustața e dat afară, Edi care a fost efectiv umilit de Belgia și Olanda e implorat să rămână …

Ne putem folosi imaginația cu un antrenor care duce România în două finale europene, un sfert și o semifinală mondială, și după aceste "ratări" monumentale, românașul nostru își dă demisia! Întrebarea ar fi: cum să lingușești generația care a atins aceste target-uri? De aur, de suflet,sau cum, noi fiind generoși cu "titlurile"?!? Antrenorul sigur că va emigra în Burkina Faso!!!

Tibisor
Tibisor  •  16 Iulie 2024, 16:43

Stiu ca pare exagerat , dar mi-ar place sa-i preia Klopp ... chiar daca vrea o pauza , a fi selectioner nu este la fel de solicitant ca si cum ai antrena o echipa de club ! Practic se poate si odihni , si poate si antrena ! Simplu ! Garantat echipa ar juca altceva !!!

parpalache
parpalache  •  16 Iulie 2024, 16:35
Postat de gazistu pe 16 Iulie 2024, 13:47

nu era vorba ca INDIFERENT DE REZULTATUL DIN FINALA, i se va prelungi intelegerea? parca asta era vedrea ce a mare toata saptamana trecuta !! se minte si la ei ca la noi: azi esti confirmat, maine esi PA?

Da bre,dar n-ai citit ca a fost decizia LUI?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează