INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  REPORTAJ DIN FAN ZONE

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Nemți îndurerați, nemți nepăsători! Nu toți au pus eșecul la suflet, unii au făcut fiesta cu spaniolii: „Cu voi”

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2024 09:24 / Actualizat sambata, 06 iulie 2024 09:24

Zeci de mii de nemți au stat împreună și au urmărit meciul și eșecul Die Mannschaft cu Spania (1-2 după prelungiri), la Stuttgart, în fan zone. Nu toți au fost supărați de înfrângerea naționalei, unii au fraternizat cu ibericii

Germania pleacă acasă! De fapt, este acasă, turneul final se joacă în această țară, dar Die Mannschaft a părăsit competiția încă din sferturi.

În ciuda cuvintelor mari spuse de Toni Kroos la ultimul său mare meci din carieră și a acuzelor în cascadă la adresa arbitrajului, țara gazdă iese prematur din competiție. Încă un eșec usturător pentru națională - rușinos?! -, după ce în urmă cu un deceniu se încorona drept regina lumii.

Mulți, cu tricouri, dar apatici. Românii le pot da lecții oricând!

Am asistat la partida Spania - Germania (1-1, 1-2 după prelungiri) din fan zone-ul de la Stuttgart. O experiență incredibilă, în Schlossplatz, în inima orașului, acolo unde au fost 30.000 de oameni. Plus cel puțin încă pe atât în zonele „limitrofe" fan zone-ului, doar din dorința de a fi aproape de emulația creată în jurul partidei din sferturi. Una la care prețul biletelor la bișnițari a ajuns la sume incredibile.

Românii pot face o atmosferă mai frumoasă pentru fotbal. Un detaliu a frapat, având în vedere că vorbim de Die Mannschaft, una dintre cele mai bune formații naționale din lume, un brand, de o țară gazdă.

În ciuda tricourilor purtate cu steagul național, foarte multe din generația 2024, de 100 de euro/bucata, replică a celor purtate de Kroos și Musiala (de departe cel mai prezent nume pe echipamentul fanilor), în ciuda și celor de culoarea mov-magenta, care sunt în trend, nu am sesizat la nemți o simbioză între ei, ca și suporteri, și naționala țării lor.

Mulți, dar nu s-a simțit deloc că sunt mulți! OK, nu ar fi putut influența în bine soarta echipei naționale. Dar în afara unor apostrofări la adresa arbitrului, a spaniolilor, a unor aplauze la intrările lui Andrych (brusc, i-a crescut cota în ochii fanilor după ce s-a vopsit roz!), Fullkrug și Muller, a delirului ce i-a cuprins pe oameni la golul egalizator al lui Wirtz, foarte puține momente de sensibilitate, de efervescență, de microbist la fanii strânși în Schlossplatz. Mai dinamici au fost în momentele disco din pauze.

Bărbatul înfășurat în steagul național, chircit de supărare, pe lângă care a trecut mulțimea

În prelungiri au mai avut un zvâc, mai ales după hențul ne-henț al lui Cucurella, la ratarea uriașă a lui Havertz și la fazele două din final. S-a fluierat sfârșitul meciului, eliminare, jumătate din fan zone s-a eliberat în câteva minute. Restul au mai rămas la o bere și că urma Portugalia - Franța. Sau nu deciseseră unde să-și petreacă vineri seara.

+9 FOTO

Un singur om, tumefiat de supărare, s-a pus în genunchi la final, apoi a rămas minute bune pironit la pământ, cu mii de oameni trecând pe lângă el! O imagine incredibilă! Îmbrăcat în steagul național, bărbatului nu i-a păsat de mulțimea care trecea în valuri pe lângă el. Unii l-au mai îmbărbătat în treacăt, majoritatea fie se uitau ciudat la el, fie treceau fără să-l observe.

De-abia după vreun sfert de ceas s-a ridicat de pe piatra cubică, pentru a merge lângă soția lui, îmbrăcată și ea într-un tricou al naționalei, dar a rămas lângă ea cu o privire pierdută. Nu putea îngăima două vorbe.

A fost un meci în care am dat tot ce am avut. Am fost aproape. Asta face înfrângerea și mai amară. În acest moment, ieșirea din turneu este cea mai mare îngrijorare. Aveam un obiectiv mare împreună. Acum, visul nostru s-a spulberat, chiar dacă vom realiza că am avut un turneu bun. Putem fi mândri
Toni Kroos, mijlocaș Germania, imediat după finalul partidei

Viața merge înainte, imediat! „Sunt trist că a pierdut Germania, dar de acum țin cu Spania”

La nici 20 de minute după finalul meciului, un grup de 50 de spanioli s-au pus pe fiesta la câțiva pași de fan zone. Un tip cu chitara a dat tonul, ibericii au cântat și dansat de mama focului. Practic, în timpul meciului, spaniolii nici nu s-au simțit în zonă, fiind absorbiți de oceanul german.

Câțiva tineri germani au asistat la moment. La începutul, unul dintre ei le-a arătat ibericilor degetul mijlociu. În câteva secunde, apoi, a fost în mijlocul lor și au început să cânte. Împreună! S-au pus și pe dans, a venit și amicul respectivului, în timp ce alți nemți treceau și-i priveau cu simpatie pe petrecăreți.

„Germanul este spaniol", au cântat ibericii, până când un echipaj de poliție a sosit și le-a transmis petrecăreților că se pot expune, pot instiga, astfel că trebuie să-și mute fiesta în sectorul lor.

Nemții respectivi au rămas cu noii amici spanioli, au mai venit și alții, iar unul declara unui jurnalist iberic, ulterior: "Sunt trist că a pierdut Germania, dar de acum înainte țin cu Spania. Sunt fan Barcelona, visca Catalunya (n.red Trăiască Catalonia)!".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Superliga
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Superliga
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare
Europa League
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (1)
demostene1
demostene1  •  06 Iulie 2024, 14:36

Aici putem vedea de ce eșuează vestul. Atitudinea asta de nepăsare se vede in toate instituțiile. De la imigrații ilegali la modul cum fanii devin apatici

Vezi toate comentariile (1)
Comentează