Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BELGIA

VIDEO De la ce supernațională se inspiră Belgia înainte de Euro: „Indiferent că vorbim despre X sau Y” + Avantajul cu care se laudă golgheterul belgian din Bundesliga

Lois Openda, al doilea de la dreapta la stânga // foto: Guliver/gettyimages
Lois Openda, al doilea de la dreapta la stânga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2024 22:18 / Actualizat joi, 13 iunie 2024 22:44

Koen Casteels (31 de ani), cel mai probabil portarul titular al Belgiei la Campionatul European, și Luis Openda (24), atacantul-golgheter al celor de la RB Leipzig, au oferit declarații astăzi, cu 4 zile înainte de primul meci al „dracilor roșii” la turneul final, contra Slovaciei, pe 17 iunie.

Luis Openda este al doilea cel mai valoros fotbalist belgian al momentului, evaluat la 60 de milioane de euro, o cotă de piață inferioară doar lui Jeremy Doku (65). Koen Casteels, goalkeeperul lui Wolfsburg, este de așteptat să fie titularul dintre buturile belgienilor în meciurile din grupă.

După antrenorul Terzic, a fost dat afară și Hummels: cauzele cutremurului de la Dortmund! Cine vine pe bancă
BORUSSIA DORTMUND
După antrenorul Terzic, a fost dat afară și Hummels: cauzele cutremurului de la Dortmund! Cine vine pe bancă

Cei 2 au apărut astăzi la pupitru, pentru una dintre primele conferințe de presă ale belgienilor în așteptarea meciurilor de la turneul final.

VIDEO. Koen Casteels, portarul titular al Belgiei: „Ar trebui să ne adaptăm puțin la stilul Germaniei”

Koen Casteels, portarul integralist al Belgiei în cele două amicale din această lună, 2-0 cu Muntenegru, 3-0 cu Luxemburg, și-a pus colegii în gardă, atenționându-i despre nevoia de a juca „puțin pe stilul nemților”.

„Am folosit formații diferite la antrenamente și în meciurile amicale. Simt că am dezvoltat conexiuni solide. I-am spus deja unui jurnalist neamț, ar trebui să ne adaptăm puțin pe stilul Germaniei, ca toți să ne achităm de sarcini și să o facem constant, indiferent că vorbim despre fundașul X sau fundașul Y.

Jucătorii trebuie să joace așa cum ne-am antrenat, iar asta cu siguranță ne-ar face treaba mult mai ușoară mie, ca portar, și celorlalți, știind ce are fiecare de gând să facă”, a opinat Casteels.

De la ce supernațională se inspiră Belgia înainte de Euro: „Indiferent că vorbim despre X sau Y” + Avantajul cu care se laudă golgheterul belgian din Bundesliga
Koen Casteels evoluează din 2015 la Wolfsburg. După Euro va trece la Al Qadsiah, în Arabia Saudită // foto: Guliver/gettyimages

Lois Openda și avantajul de a juca „acasă”

Luis Openda, autor a 28 de goluri în cele 45 de meciuri pe care le-a jucat la RB Leipzig în acest sezon, simte că are un avantaj. Cu un sezon de Bundesliga la activ, atacantul care a costat-o pe Leipzig 40 de milioane de euro cunoaște stadioanele pe care Belgia are să joace la Euro.

„Sunt foarte fericit că sunt aici, la Euro, ca al doilea atacant. Antrenorul îmi insuflă multă încredere, nu simt niciun fel de presiune acum. Romelu își face treaba, iar atunci când va fi rândul meu să intru pe teren și să rezolv treaba, o voi face.

Cunosc toate stadioanele de aici, toate arenele pe care vom juca. E un sentiment plăcut să te întorci acasă. Când spun acasă, mă refer la locul unde trăiesc. Cu siguranță asta mă va ajuta, să joc într-o țară pe care o cunosc foarte bine. Vom vedea cum va decurge turneul.

Nu pun presiune pe mine să înscriu 5, 10 sau chiar un singur gol pe durata turneului. Sunt aici să ajut echipa, și dacă voi înscrie o voi face. Dar mai presus de asta sunt aici să-mi ajut echipa și să-mi reprezint țara, să mergem cât mai departe posibil în turneu, să realizăm ceva ce toată lumea visează.

Golurile vor veni, nu există presiune în acest sens”, a afirmat Openda, autor a două goluri până acum pentru „dracii roșii”.

Programul Belgiei la Euro 2024:

  • versus Slovacia (17 iunie, ora 19:00, Frankfurt)
  • versus România (22 iunie, ora 22:00, Koln)
  • versus Ucraina (26 iunie, ora 19:00, Stuttgart)

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează