INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SCANDAL

Căpitanul unei naționale de la Euro 2024 a fost acuzat de fraudă! Și-ar fi cumpărat două diplome de master » O fostă profesoară a atacantului confirmă infracțiunea

Robert Lewandowski și Kylian Mbappe au marcat din penalty în remiza din grupă dintre Franța și Polonia (1-1) / Foto: Imago +12   FOTO
Robert Lewandowski și Kylian Mbappe au marcat din penalty în remiza din grupă dintre Franța și Polonia (1-1) / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 iulie 2024 20:44 / Actualizat vineri, 12 iulie 2024 21:52

Robert Lewandowski (35 de ani), căpitanul Poloniei, eliminată în faza grupelor la Euro 2024, e cercetat în țară pentru că ar fi dat bani pentru a-și obține două mastere la Universitatea din Lodz, în domeniul educației fizice. „Când am fost chemată la audieri am aflat cu stupoare că eu l-aș fi examinat!”, a mărturisit Barbara Mrozinska.

Unul dintre starurile ce au părăsit de mai bine de două săptămâni Euro 2024 are necazuri cu legea. Numele lui Robert Lewandowski este implicat într-un caz de fraudă cu diplome în Polonia.

Conform agenției Onet, căpitanul echipei pregătite de Michal Probierz și-ar fi cumpărat două diplome pentru master la o universitate particulară din Lodz. Denunțul a fost făcut de Zbigniew D., un fost director în Ministerul Sportului, dar principala persoană care a confirmat suspiciunile anchetatorilor este una dintre fostele profesoare.

„Robert Lewandowski a «trecut» două examene cu mine!"

Într-o postare publicată duminică seara pe contul personal de X (fost Twitter), Barbara Mrozinska a declarat procurorilor că „Robert Lewandowski și-a plătit diploma la o universitate privată din Łódź. Scriu asta cu toată responsabilitatea, pentru că a «trecut» două examene cu mine. Am aflat totul despre acest caz în momentul care am fost chemată la audieri în calitate de martor în acest dosar dezgustător!".

Căpitanul unei naționale de la Euro 2024 a fost acuzat de fraudă! Și-ar fi cumpărat două diplome de master » O fostă profesoară a atacantului confirmă infracțiunea
Robert Lewandowski nu mai dă autografe fanilor, ci dă cu subsemnatul la Procuratură / Foto: Imago

Mai are o diplomă de licență și un masterat obținute în 13 ani!

„În plus față de aceste două diplome, care fac acum obiectul investigațiilor, «cariera academică» a lui Lewandowski mai include o diplomă de licență și un masterat în educație fizică obținute la Universitatea din Varșovia, procese de învățământ care i-au luat 13 ani pentru a le finaliza!", mai relatează sursa citată, preluată de cotidianul portughez A Bola.

„De fapt, timpul necesar finalizării cursului a fost justificat prin contopirea dintre începutul activității sale profesionale și cariera academică, ceea ce întărește suspiciunile anchetei. Cei care cercetează cazul se întreabă cum de a găsit un fotbalist profesionist timpul necesar să lucreze la două masterate, când avea deja unul în mână?".

„A vrut să aibă certificat de intelectual, dar diploma pute!"

Ecourile acestui scandal n-au întârziat să apară pe rețelele sociale. „Astfel de oameni ar trebui condamnați cu fermitate. Înțeleg că există o persoană cu o mulțime de bani, câștigați cinstit lovind o minge, dar care a vrut să aibă un certificat de intelectual, astfel încât să poată dobândi cunoștințe curat.

Și, ce să vezi, toată această afacere a răspândit o putoare în jurul numelui starului!", a comentat revoltat Czujny Obywatel. Un altul, semnat Brave, a completat ironic: „Avea cineva iluzia că era altfel? Cred că nimeni nu își imagina că Lewy ar participa la cursuri și examene în mod normal!".

„Nu-i adevărat. E de înțeles că i-a luat mult timp să-și termine studiile înalte la universitatea din Varșovia... Și-a cumpărat acest «stâng» la Lodz", l-a luat în derâdere și Piotr Karaszewski pe atacantul de picior drept.

152de meciuri și 83 de goluri are Robert Lewandowski la naționala Poloniei. Atacantul Barcelonei a reușit 568 de goluri și 153 de assisturi în 771 de partide la echipele de club

Presa poloneză a anunțat că avocații jucătorului și-au asumat întreaga disponibilitate de a rezolva problema, după ce în cursul după-amiezii de azi a fost pus oficial sub acuzare.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Reacții incredibile ale lui Dan Șucu la golurile încasate de Rapid cu U Cluj » Patronul giuleștenilor, un car de nervi
Superliga
Reacții incredibile ale lui Dan Șucu la golurile încasate de Rapid cu U Cluj » Patronul giuleștenilor, un car de nervi
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (4)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  13 Iulie 2024, 07:37
Postat de cineva90 pe 12 Iulie 2024, 22:08

Tavita nu aee atatia bani.....

La tzara merge si un porc, o vaca. Sau cateva...oi.

futhienzbang22
futhienzbang22  •  13 Iulie 2024, 06:49

și cum ar „rezolva problema avocații jucătorului”?

cineva90
cineva90  •  12 Iulie 2024, 22:08
Postat de VanBasten2000 pe 12 Iulie 2024, 21:38

Tavita nu ar putea sa-si cumpere diploma de bac?!

Tavita nu aee atatia bani.....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează