Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  OLANDA

Căpitanul Olandei, Virgil Van Dijk, făcut țăndări în prime-time: „Și mătușa mea cu gută s-ar mișca mai bine! Nimeni nu-și va aminti de el”

Virgil van Dijk simte că are o mare povară pe umeri la Euro 2024 / Foto: Guliver/gettyimages +6   FOTO
Virgil van Dijk simte că are o mare povară pe umeri la Euro 2024 / Foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 14:20 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 18:32

Virgil van Dijk (32 de ani), stoperul adversarei României de marți din „optimile” Euro 2024, a fost luat în râs la emisiunea Studio Fussball de pe postul NOS, de un scriitor belgian, Herman Brusselmans.

Naționala Olandei pare, în aceste zile dinaintea confruntării cu România, din penultima „optime" de la Euro 2024, un sac de box, în care foștii internaționali și jurnaliștii batavi lovesc din toate pozițiile și cu toate armele! Țintele predilecte sunt Ronald Koeman și Virgil van Dijk.

Dacă selecționerul Oranje a fost bombardat intens imediat după eșecul (2-3) cu Austria, acum tirul se concentrează pe căpitan.

Fundașul central al lui Liverpool, integralist în toate partidele din grupa D, a ajuns să fie ironizat într-un show de televiziune, la NOS.

+2 FOTO

Sunt contestate calitățile de lider ale lui Van Dijk

Herman Brusselmans, cunoscut scriitor și editorialist belgian, l-a luat peste picior la emisiunea Studio Fussball, dedicată meciurilor de la Euro 2024: „Știți cine altcineva, în afara lui Ronald Koeman, nu ar trebui să vorbească prea mult? Virgil van Dijk! Cu chifla aia pe ceafă, zici că parcă ar avea o cocoașă în cap".

Jurnalistul belgian contestă calitățile de lider ale căpitanului Olandei: „Mătușa mea Sonia ar putea organiza mai bine defensiva. S-ar mișca mai bine, deși săraca suferă de gută și se deplasează greu”.

Este pur și simplu o rușine. Să intri atât de prost în meci și apoi să crezi că ești deja acolo. Asta e aroganța Olandei. Întotdeauna face asta și ați văzut-o din nou acum

- Andy van der Meijde, fost internațional batav

Căpitanul Olandei, Virgil Van Dijk, făcut țăndări în prime-time: „Și mătușa mea cu gută s-ar mișca mai bine! Nimeni nu-și va aminti de el”
Virgil van Dijk a avut destule probleme în meciul pierdut de naționala Țărilor de Jos contra Austriei / Foto: Imago

„Virgil van Dijk nu va lăsa o moștenire importantă"

Același Brusselmans a conchis, la finele episodului de joi difuzat de NOS: „Moștenirea lui Van Dijk nu va fi importantă. Pe tricoul lui scrie Virgil, însă numele acestui tip este, pur și simplu, Van Dijk. Dar nu contează: numele și prenumele lui vor fi date uitării în zece ani!".

Van Dijk, criticat și de Van Basten: „Mă afectează"

Căpitanul batavilor n-a scăpat nici de cuvintele critice din partea lui Marco van Basten, fostul mare golgheter al Oranje („a produs haos, în loc să dirijeze apărarea”), venite în urma prestației contra Austriei. ”Este de la sine înțeles că trebuie să îmi asum responsabilitatea acum.

Am vorbit mult în ultimele 48 de ore și s-au rostit cuvinte dure", spune stoperul de 32 de ani. „Simt însă că m-au ajutat criticile, deși admit că m-au afectat. Dar este cu adevărat timpul să arăt asta".

Pot înțelege criticile aduse jocului meu. Este complet logic. Și eu mă învinovățesc. Nu sunt nebun, știu când trebuie să-mi îmbunătățesc prestația. Acesta e lucrul la care lucrez
Virgil van Dijk, căpitan Țările de Jos

71de selecții și 9 goluri are Virgil van Dijk în naționala Țărilor de Jos, pentru care a debutat în octombrie 2015, contra Kazahstanului (2-1), în preliminariile Euro

Van Dijk promite: „Trebuie să mă revanșez marți"

Van Dijk este încrezător că trupa lui Ronald Koeman va arăta mai bine împotriva României: „Ultimul meci n-a fost sigur cel mai bun al meu, dar asta nu s-a întâmplat des în acest sezon. Simt că trebuie să-mi asum responsabilitatea, una foarte mare, mai ales în tricoul Oranje.

În Anglia se spune să conduci prin exemplul tău, nu atunci când porți banderola de căpitan. Ar fi trebuit să ofer mai mult în ultimul meci. Trebuie să mă revanșez marți!".

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (4)
scandautor
scandautor  •  28 Iunie 2024, 18:42

E bine să aflăm că și occidentalii au, har Domnului, suficient de mulți neica-nimeni care-și spun și se consideră jurnaliști. Mi se pare extrem de hilar că acest „Herman Brusselmans, CUNOSCUT scriitor și editorialist belgian” ne promite el că-n 10 ani numele și prenumele lui Virgil Van Dijk vor fi date uitării... asta în timp ce - oh, the irony! - numele și prenumele lui Herman Brusselmans au fost date uitării încă înainte să fi auzit cineva de el măcar și la 0,75 % din cât e cunoscut în Europa și în lume Van Dijk. Bine, ce-i drept, nici n-ai cum să contezi prea mult în jurnalism când tu-l critici pe un jucător de fotbal cu reproșuri de țață de Obor... ce legătură are jocul lui Van Dijk cu felul în care alege să-și poarte părul?! Oh, și ce mult s-a scremut „cunoscutul” scriitor și editorialist să fie tăios & amuzant, dar reușind abia-abia să ne livreze drept ironie atââât de uzitata & răsmestecata comparație depreciativă cu o babă - de data asta mătușă-sa Sonia... păi dacă tu ești scriitor și editorialist de răsunet beneluxic și nu poți să icnești mai mult de-o glumiță de-asta pentru care Almanahu' Urzica '78 s-a simțit dator să telefoneze și să și-o ceară-ndărăt... păi atunci îmi închipui dintre cei doi - Van Dijk și Brusselmans - de care-anume-și va aminti lumea peste 10 ani (și-aș paria cu scriitorilă ăsta că și peste alți 10 și alți 10 și tot așa). Nimeni-în-drum Herbal Buzerecimans - acest stroflocit cavaler al tristei figurine de pe policioara mătușă-sii Sonilic

armand
armand  •  28 Iunie 2024, 16:26

La salariul lui, a produs greseli grotesti la Liverpool dar acolo dublajul mereu a ffost un cuvant de ordine.Toti gresim, insa Virgil o face cu atata nonsalanta incat ramai pur si simplu fara cuvinte. Daca linia de fund a Olandei va repeta meciul cu Austria, romanii le vor da cateva goluri. Daca!

mattia.montini
mattia.montini  •  28 Iunie 2024, 15:55

Este si un duel stilistic intre noi si nationala oranje: chifla de pe ceafa lui Van Dijk vs cocul lui Dragusin. Va castiga cel care va consuma mai putin timp sa isi aranjeze bigudiurile si unghiile false. Hai, Romania!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează