Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  CROAȚIA

FOTO Naționala lui Modric a fost în vizită la Vatican. Ce mesaj le-a transmis Papa Francisc înaintea startului Euro

Luka Modric i-a strâns mâna Papei Francisc la Vatican / Foto: X HNS +5   FOTO
Luka Modric i-a strâns mâna Papei Francisc la Vatican / Foto: X HNS

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2024 16:34 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2024 19:58

Selecționata Croației, adversara Italiei din grupa B la Euro 2024, a fost primită oficial de Papa Francisc, un mare iubitor al fotbalului. Căpitanul Luka Modric (38 de ani) și președintele federației (HNS), Marijan Kustić, i-au făcut cadou tricoul naționalei „Vatreni”, cu numărul 1 pe spate și numele Suveranului Pontif, și s-au pozat cu acesta.

Cu 11 zile înaintea startului în grupa B de la Euro 2024, reprezentativa Croației s-a deplasat în Italia pentru a se întâlni cu Papa Francisc. Întreaga delegație a „Vatreni” a fost primită în vizită oficială la Vatican de Suveranul Pontif, un microbist înfocat și suporter al lui San Lorenzo.

Papa le-a adresat complimente croaților pentru locul 3 de la CM 2022

Papa Francisc s-a întreținut cu vicecampionii lumii din 2018 și le-a transmis urările sale de succes la turneul final din Germania și un mesaj special. „La ultima ediție a Mondialului ați terminat competiția pe locul al treilea. Complimente pentru performanța reușită”, și-a început scurtul discurs.

+1 FOTO

„Acel eveniment, care în anumite privințe a primit și multe critici, a confirmat, totuși, că fotbalul rămâne un fenomen global, capabil să implice un număr mare de oameni, să stârnească emoții și sentimente colective. Pot mărturisi bine acest lucru, venind dintr-o țară în care fotbalul și tot ceea ce este legat de el sunt trăite la maximum”, a continuat Papa Francisc.

Argentinianul de 87 de ani i-a impresionat pe croați prin cuvintele rostite la Vatican: „Dar voi jucați fotbal, formați o echipă și aveți onoarea de a vă reprezenta țara. Iar acest fapt al lucrului în echipă este un aspect al sportului pe care îmi place să îl subliniez, pentru că reprezintă o metaforă a vieții sociale, în diferitele medii în care se trăiește și se lucrează împreună cu alții”.

Acțiunile individuale sunt importante, imaginația, creativitatea... Dar dacă individualismul prevalează, atunci întreaga dinamică este distrusă și obiectivul nu e atins. Vă mulțumesc că ne-ați dat un exemplu de muncă în echipă!
Papa Francisc

Papa Francisc: „Nu uitați niciodată de fani, ei se oglindesc în voi”

Sanctitatea Sa le-a dat și câteva sfaturi elevilor lui Zlatko Dalic: „Gândiți-vă la simțul onoarei, la prietenia dintre voi și la fraternitate, la loialitate și autocontrol. În acest sens, nu uitați niciodată că fanii, în special cei tineri, se oglindesc în voi.

Rolul vostru depășește sfera sportivă și devine un model pentru o viață de succes. Prin urmare, este important să vă cultivați calitățile spirituale și umane, astfel încât să puteți da un bun exemplu”.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează