INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA

Ce se întâmplă cu Gareth Southgate, după finala pierdută de Anglia la Euro 2024 » Selecționerul a dat răspunsul în conferință

Gareth Southgate (53 de ani) încă nu e hotărât dacă va continua pe banca naționalei Angliei. Întrebarea i-a fost pusă la „cald”, imediat după eșecul suferit în fața Spaniei, 1-2, în finala Euro 2024. +15   FOTO
Gareth Southgate (53 de ani) încă nu e hotărât dacă va continua pe banca naționalei Angliei. Întrebarea i-a fost pusă la „cald”, imediat după eșecul suferit în fața Spaniei, 1-2, în finala Euro 2024.

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2024 09:34 / Actualizat luni, 15 iulie 2024 09:36

Gareth Southgate (53 de ani) încă nu e hotărât dacă va continua pe banca naționalei Angliei. Întrebarea i-a fost pusă la „cald”, imediat după eșecul suferit în fața Spaniei, scor 1-2, în finala Euro 2024.

Anglia a venit la Campionatul European din postura de favorită la trofeu. Fără să impresioneze din punct de vedere al jocului, elevii lui Gareth Southgate au ajuns pentru a doua oară la rând în finala continentală. În ultimul act au fost răpuși de „Furia Roja”.

Gareth Southgate a fost numit selecționer al Angliei în septembrie 2016. Contractul îi expiră la finalul acestui an. Viitorul lui este incert.

Rămâne Gareth Southgate la naționala Angliei?

„A fost un privilegiu să ajung într-o nouă finală. E un moment dificil să pierzi în această fază. Meritul este al fotbaliștilor. Când ajungi atât de aproape trebuie să profiți de fiecare șansă avută.

Au purtat cu mândrie tricoul naționalei. Nu s-au dat bătuți până în ultima clipă. E adevărat, cred că Spania a avut controlul jocului. Anglia este într-o poziție foarte bună înaintea următorului Campionat Mondial. Grupul a căpătat și mai multă experiență. Multe lucruri frumoase sunt în față. Nu e o consolare, e o realitate”, a spus Gareth Southgate la ITV.

Întrebat despre viitorul lui pe banca primei reprezentative, Southgate a spus: „Acum nu este momentul ca eu să discut astfel de lucruri. Trebuie să vorbesc cu oamenii care au puterea de decizie. Am nevoie de puțin timp de răgaz. Știu că nimeni n-a mai dus Anglia în două finale, dar am venit în Germania să câștigăm trofeul și nu am reușit asta”.

Părerile sunt împărțite în lumea fotbalului englez. Rio Ferdinand, fostul mare fundaș al lui Manchester United, crede că naționala are nevoie de o schimbare: „Ne uităm la ce bazin de jucători avem și simt că nu sunt folosiți la potențialul maxim, în cele mai bune poziții. Federația de Fotbal din Anglia trebuie să ia o decizie majoră!”.

„Cred că a fost ultimul meci al lui Southgate”, a spus și Alan Shearer.

În schimb, fotbaliștii din lotul de la Euro 2024 i-au luat partea lui Gareth și i-au cerut să rămână și la Mondialul următor.

GALERIE FOTO. Haz de necaz! Cele mai tari glume după finala pierdută de Anglia în fața Spaniei

Primul pas: inventează un sport
Al doilea: fii praf la el
Jordan Pickford, către restul apărătorilor Angliei: „Bine, voi face eu însumi totul”
Apărarea Angliei în această seară:
Cele mai bune faze ale lui Harry Kane în finală
+11 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Începe curățenia la Rapid! Pleacă trei și vin alți trei jucători » Giuleștenii se transformă: informații din culise după venirea lui Șumudică
Superliga
Începe curățenia la Rapid! Pleacă trei și vin alți trei jucători » Giuleștenii se transformă: informații din culise după venirea lui Șumudică
Prima victimă importantă din mandatul lui Marius Șumudică la Rapid: „Nu mai rămâne”
Superliga
Prima victimă importantă din mandatul lui Marius Șumudică la Rapid: „Nu mai rămâne”
Prima reacție a lui Neil Lennon, după ce Rapid l-a înlocuit cu Marius Șumudică
Superliga
Prima reacție a lui Neil Lennon, după ce Rapid l-a înlocuit cu Marius Șumudică

Dan Șucu vrea să-l demită azi pe Neil Lennon » Marius Șumudică, în discuții pentru a prelua Rapidul

Azi a avut loc tragerea la sorți pentru play-off-ul Cupei României Betano: Dinamo o întâlnește pe FC Voluntari, echipa lui Claudiu Niculescu


Comentarii (1)
cineva90
cineva90  •  15 Iulie 2024, 12:31

Degeaba a capatat grupul experiență daca nu are si SUFLET Asta inseamna grup sa ai suflet (vezi alte echipe care si au indeplinit si chiar depasit obiectivul)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează