INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  CEHIA - TURCIA

Cronică de Alexandru Stanciu Cehia, OUT de la Euro 2024 » Istvan Kovacs, la centru în meciul cu cele mai multe cartonașe din istoria turneelor continentale

Cehia - Turcia, Euro 2024 / FOTO: Imago +8   FOTO
Cehia - Turcia, Euro 2024 / FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 23:58 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 00:22

Cehia a pierdut cu Turcia, scor 1-2, și a fost eliminată de la Euro 2024 într-un meci în care Istvan Kovacs a arătat 18 cartonașe galbene și a scos de două ori „roșul” din buzunar! Turcii au dat lovitura la ultima fază, datorită reușitei lui Tosun din minutul 90+4, și au terminat pe 2 în grupa F, câștigată de Portugalia. Cehia pleacă acasă, iar Georgia se califică pentru prima dată în istorie în optimi după succesul istoric cu Portugalia.

Meciul a început cu Cehia în atac, iar Lukas Provod a avut prima ocazie a meciului în minutul 2. Șutul său puternic din afara careului a fost respins în corner de Mert Gunok.

David Jurasek a avut a doua ocazie importantă a meciului în minutul 15, dar Gunok și-a făcut din nou datoria și a respins șutul puternic expediat de mijlocașul ceh din afara careului. Un minut mai târziu, fundașul Robin Hranac a reluat cu capul peste poarta turcilor din interiorul careului de 6 metri.

Istvan Kovacs, în centrul atenției la Cehia - Turcia

Cehia - Turcia, Euro 2024 / FOTO: Imago
Cehia - Turcia, Euro 2024 / FOTO: Imago
Cehia - Turcia, Euro 2024 / FOTO: Imago
Cehia - Turcia, Euro 2024 / FOTO: Imago
Cehia - Turcia, Euro 2024 / FOTO: Imago
+3 FOTO

În minutul 20 Istvan Kovacs i-a arătat al doilea „galben” lui Antonin Barak pentru un fault neglijent, după ce cehul fusese avertizat prima dată în minutul 11 pentru o intrare dură la mijlocul terenului.

În minutul 31 mijlocașul Borussiei Dortmund, Salih Ozcan, a fost avertizat în urma unui fault, iar trei minute mai târziu cehul Patrick Schik a văzut cartonașul galben de pe banca de rezerve în urma protestelor vehemente la adresa lui Istvan Kovacs.

Atacantul lui Juventus, Kenan Yildiz, a văzut cartonașul galben în minutul 37 în urma unui fault asupra unui fundaș ceh în careul advers, iar un minut mai târziu același Yildiz l-a lovit cu cotul în cap pe Vladimir Coufal, spre disperarea cehilor care au cerut al doilea „galben” pentru atacantul turc, Istvan Kovacs refuzând să-l elimine.

Deși se aflau în inferioritate numerică, cehii au avut ultima ocazie a reprizei în urma unui contraatac, dar Gunok a fost din nou la post și a respins.

Controverse și în repriza a doua

Turcia a început în atac repriza a doua, iar prima ocazie a venit chiar în minutul 47 când lovitura de cap a lui Yilmaz a fost respinsă în corner de către Stanek. Un minut mai târziu Yildiz a avut o nouă ocazie uriașă, dar șutul său a trecut peste poarta cehilor.

După un val de ocazii la poarta Cehiei, Hakan Calhanoglu a reușit să deschidă scorul în minutul 51 cu un șut aproape de perfecțiune din interiorul careului. Portarul Cehiei s-a accidentat în faza precedentă golului marcat de turci și a fost înlocuit Matej Kovar, portarul lui Bayer Leverkusen.

Okay Yokuslu a ratat o ocazie imensă în minutul 65, iar un minut mai târziu Tomas Soucek a reușit să egaleze, trimițând balonul în poartă după un șut respins de un fundaș turc chiar de pe linia porții. Turcii au cerut fault la portar în faza premergătoare, dar golul a fost validat de către Istvan Kovacs în urma consultării cu arbitrii din camera VAR.

Nervii s-au întins la maxim

Meciul a devenit din ce în ce mai tensionat, iar portarul de rezervă Cakir a văzut cartonașul galben alături de un membru al staff-ului Turciei.

După un aut acordat eronat de către Kovacs, centralul român a reacționat la protestele cehilor de pe bancă, acordându-le câte un cartonaș galben lui Jaros și Cerv în minutul 85, iar un minut mai târziu Akaydin a fost și el avertizat în urma unui fault.

Meciul s-a încheiat cu un contraatac al turcilor, finalizat perfect de către Cenk Tosun care a șutat puternic din careu, învingându-l la colțul lung pe Kovar.

Scandal la finalul meciului

Tensiunile au continuat și la finalul partidei, turcul Kocku s-a bucurat intens de victorie în fața lui Tomas Soucek, iar conflictul a degenerat când cehii au văzut gestul adversarului. Istvan Kovacs i-a arătat cartonașul roșu lui Tomas Chory, pe lângă alte „galbene” celor implicați în conflict.

Turcia s-a calificat până la urmă de pe locul al doilea și va juca împotriva Austriei în optimile de finală, dar meciul cu Cehia îi va afecta enorm. Turcii au văzut nu mai puțin de 11 cartonașe galbene în acest meci și nu se vor putea pe vedeta Hakan Calhanoglu, care va fi suspendat la următorul meci, la fel ca și fundașul Samet Akaydin.

A fost partida cu cele mai multe cartonașe din istoria Campionatelor Europene.

FINAL: Cehia - Turcia 1-2

  • Au marcat: Soucek 66 / Calhanoglu 51, Cenk Tosun 90+4

Istvan Kovacs îl elimină pe Antonin Barak în minutul 20, după ce jucătorul ceh primise primul „galben” în minutul 11

Clasamentul din grupa F

Cehia - Turcia, echipele de start

Cehia: Stanek - Holes, Hranac, Krejci - Coufal, Soucek, Provod, Jurasek - Barak - Chytil, Hlozek
Rezerve: Cerny, Cerv, Chory, Doudera, Jaros, Jurasek, Kovar, Kuchta, Lingr, Schick, Sevcik, Sulc, Vitik, Vlcek, Zima
Selecționer: Ivan Hasek

Turcia: Gunok - Muldur, Akaydin, Demiral, Kadioglu - Yuksek, Ozcan - Guler, Calhanoglu, Yildiz - Yilmaz
Rezerve: Akgun, Akturcoglu, Ayhan, Bayindir, Cakir, Celik, Kahveci, Kaplan, Kilicsoy, Kokcu, Tosun, Yazici, Yildirim, Yokuslu
Selecționer: Vincenzo Montella

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (29)
therealreddog33
therealreddog33  •  27 Iunie 2024, 12:04
Postat de contrabas3 pe 27 Iunie 2024, 00:26

Tare l-au mai ocărât comentatorii de pe FOX pe Kovacs, pe nedrept, cu o singură excepție: la golul anulat cehilor, pe motiv de fault în atac, a fost de fapt henț la numărul 20 de la turci, dar Istvan a zis că e fault în atac. Trebuia să fie gol valabil, după reluările de la TV.

Ba chiar pe drept, a făcut meciul praf. Primești respectul jucătorilor arătând respect, nu 20 de cartonase și multă aroganță. Mai avea un pic și imi dădea și mie cartonaș, că am urmărit meciul din poziția necorespunzătoare pe canapea :). Ar trebui retras urgent de la delegări la CE, până nu se face de râs și mai mult. Deși e greu de crezut că se poate mai rău de atât.

securinamo89
securinamo89  •  27 Iunie 2024, 11:45

Dacă se putea dedubla să împartă niște roșii și guzinilor așa s-a descărcat pe cehi și turci.

elgabri
elgabri  •  27 Iunie 2024, 09:46

Kovacs a mers cu toate cartonasele la el si a zis de ce sa ramana cu ele ;)))

Vezi toate comentariile (29)
Comentează