Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BELGIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN KOLN Cum vede Christoph Daum naționala României, analiză EXCLUSIVĂ pentru GSP: „Căpitanul meu are calități incredibile. El poate regla ritmul jocului, poate pregăti goluri”

Christoph Daum, într-un interviu cu Gazeta Sporturilor
Christoph Daum, într-un interviu cu Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 22 iunie 2024 15:47 / Actualizat sambata, 22 iunie 2024 17:57

Fostul selecționer al României, Christoph Daum, a făcut pentru Gazeta Sporturilor o radiografie a naționalei României, înaintea meciului cu Belgia. El susține că reprezentativa noastră a fost „renovată complet de Răzvan Burleanu și de Edi Iordănescu”.

Printre obiectivele echipei deplasate de Gazeta Sporturilor la Euro 2024 a fost și o discuție cu fostul selecționer al României, Christoph Daum, 70 de ani. Pe banca „tricolorilor” în perioada iulie 2016 - septembrie 2017, Daum locuiește la Koln. A acceptat să trimită un mesaj despre naționala României.

Christoph Daum îl laudă în mod special pe Edi Iordănescu, pentru spiritul de echipă pe care l-a indus jucătorilor

Suferind de cancer, Daum ne-a trimis o veritabilă radiografie a naționalei, din care se poate deduce că, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă, a urmărit-o în ultimii ani și e la curent cu schimbările aduse de actualul selecționer, Edi Iordănescu.

Pe Iordănescu junior, Daum îl laudă în mod special și susține că lui i se datorează comportamentul jucătorilor „în serviciul echipei. Le-a indus un mare spirit de echipă, care a transformat formația într-un colectiv unit. În trecut, ei acţionau mai mult pe cont propriu, dar astăzi acţionează mult mai mult împreună şi unul pentru celălalt”.

Mesajul integral al lui Christoph Daum pentru GSP:

„România joacă în 4-2-3-1, dar în ofensivă și funcție de situație trece într-un flexibil 4-3-3, uneori chiar și la contra-pressing.

Forța principală constă într-o apărare bine organizată, toți cei 10 jucători de câmp participând într-o manieră disciplinată. Acest comportament în serviciul echipei este o mare realizare a antrenorului principal Edi Iordanescu.

În același timp, Edi Iordănescu le-a indus jucătorilor un mare spirit de echipă, care a transformat formația într-un colectiv unit. În trecut, ei acţionau mai mult pe cont propriu, dar astăzi acţionează mult mai mult împreună şi unul pentru celălalt.

În calificările la Euro 2024 a avut norocul să întâlnească o echipă elvețiană care a avut mai multe probleme cu ea însăși (vezi conflictul Yakin vs Xaka) și nu a apărut ca o echipă pe teren. Israelul a trebuit să joace departe de casă și a fost, de asemenea, handicapat de evenimente non-sportive (Gaza, Hezbollah=război). Ceilalți adversari din calificări nu au reușit niciodată să țină pasul cu România. România a încheiat calificarea surprinzător de meritat, cu un pic de noroc, pe primul loc în grupă.

Jucătorii-cheie sunt Dennis Man și Valentin Mihăilă, extremele Parmei în Serie A. Drăgusin, care s-a mutat de la Genoa la Tottenham în pauza de iarnă, oferă stabilitate și e un lider al apărării. Printre jucătorii experimentați și importanți ar trebui să se numere și Andrei Rațiu și Janis Hagi.

Fostul meu căpitan Nicu Stanciu, care s-a mutat acum în liga arabă a banilor, are calități incredibile. El poate regla ritmul jocului, poate pregăti goluri ca și conducător de joc, cu pase periculoase, și poate apărea chiar el periculos, la finalizare.

Per total, o echipă bine echilibrată, care primește tot sprijinul președintelui Burleanu. România ar trebui să ajungă de data aceasta în faza eliminatorie, având și acel dram de noroc, ca în calificări. Naționala a fost renovată complet de Răzvan Burleanu și de Edi Iordănescu și reprezintă încă o dată cu mândrie imaginea României, a unui fotbal de succes și atractiv”
Christoph Daum, fost selecționer al României

Cum vede Christoph Daum naționala României, analiză EXCLUSIVĂ pentru GSP: „Căpitanul meu are calități incredibile. El poate regla ritmul jocului, poate pregăti goluri”
Denis Drăguș, flancat de Nicolae Stanciu și Andrei Rațiu / foto: Imago Images

Christoph Daum crede că Dennis Man, Valentin Mihăilă, Radu Drăgușin și Nicolae Stanciu sunt piesele-cheie din angrenajul „tricolorilor”

Daum crede că fotbaliștii-cheie sunt „Dennis Man și Valentin Mihăilă, extremele Parmei în Serie A. Drăgușin, care s-a mutat de la Genoa la Tottenham în pauza de iarnă, oferă stabilitate și e un lider al apărării. Printre jucătorii experimentați și importanți ar trebui să se numere și Andrei Rațiu și Ianis Hagi”.

Tehnicianul german nu l-a uitat „pe fostul meu căpitan Nicu Stanciu”, despre care afirmă că „are calități incredibile. El poate regla ritmul jocului, poate pregăti goluri ca și conducător de joc, cu pase periculoase, și poate apărea chiar el periculos, la finalizare”.

Concluzia lui Daum: „România ar trebui să ajungă de data aceasta în faza eliminatorie, având și acel dram de noroc, ca în calificări. Naționala a fost renovată complet de Răzvan Burleanu și de Edi Iordănescu”.

VIDEO. Corespondență GSP din Germania » Românii sunt optimiști înainte de meciul Belgia - România: „Daca vrem mai sus, trebuie să gândim din ce în ce mai sus”

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (11)
666piturca
666piturca  •  22 Iunie 2024, 21:43
Postat de Catalynn_21 pe 22 Iunie 2024, 20:55

Da’ “how much is the fish?” a zis!? :-)))

Catalynne, tu chiar crezi cā toatā lumea e Doamna Tăl-Pan. Mai sunt și altfel de fete, da’ ca sā ajungi la ele 3 sā te spurci și sā vii în tribunā la fcsb. Sigur, mai avem o soluție, pe care tu o știi prea bine, îi zice Sankt Petersburg.

666piturca
666piturca  •  22 Iunie 2024, 21:40
Postat de VanBasten2000 pe 22 Iunie 2024, 19:11

Nu stiu altii cum sunt dar baietii astia de la gesepe se plaseaza detasat intre tragic si comic. Vorbesc de radiografii cand omul lupta cu cancerul la plamani. Ca funia in casa spanzuratului.

Păi ce să faci, Basenitos, când unitatea ta de măsurăeste Nea Tiri…??? Începi să crezi că eucaliptul și sequoia cresc la marginea Bucureștiului. Începi să crezi că orice mașină de amărăștean are antemergător și de asemenea girofar cu SPPiști d’ăia privații în spate. Bună și tovarășul Putin ar fi invidios la cum iese Nea Țiri din parcare.

Catalynn_21
Catalynn_21  •  22 Iunie 2024, 20:55
Postat de 666piturca pe 22 Iunie 2024, 17:50

Bastenitos, tu vrei sa faci Taj Mahal dintr-o cărămidā spartā, si aia găsită pe marginea drumului. Ca si cum Doamna ar da cheia de la piscinā unuia, numai cā respectivul e strungar fruntaș. Ne ***.

Da’ “how much is the fish?” a zis!? :-)))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează