Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - BELGIA

Alin Stoica, declarații halucinante înainte de România - Belgia: „Hagi să își ia medicamentele, delirează! Cu mine selecționer, băteau Slovacia”

Alin Stoica, foto: Imago +28   FOTO
Alin Stoica, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 21 iunie 2024 18:17 / Actualizat vineri, 21 iunie 2024 19:48

Alin Stoica (44 de ani), fost campion alături de Steaua și bun cunoscător al fotbalului belgian, a oferit declarații incredibile în presa din Bruxelles, cu doar o zi înainte de partida dintre România și Belgia.

Fiul lui Tudorel Stoica vede drept norocoasă calificarea trupei lui Edi Iordănescu la turneul final, susținând că „tricolorii” nu joacă fotbal, ci doar așteaptă greșeala adversarului. Mai mult, acesta îl atacă dur pe Gheorghe Hagi. Un derapaj care se încadrează în intervențiile recente avute de Alin.

Alin Stoica: „Hagi are nevoie de medicamente. Delirează!”

„Gheorghe Hagi a declarat anterior că România va câștiga cu Belgia și va ajunge până în semifinalele Campionatului European. Are nevoie de medicamente, delirează!”, a spus Alin Stoica, conform nieuwsblad, care îi citează pe cei de la „La Dernière Heure”, publicație din capitala Belgiei.

Mai mult, conform fostului internațional, norocul este principalul motiv pentru care România s-a calificat la Europeanul nemțesc: „În calificări, România a fost ajutată de războaie! Belarus și Israel nu și-au putut disputa partidele pe teren propriu. În prima etapă au avut noroc fiindcă Lunin a crezut că este român. România nu joacă fotbal, doar așteaptă greșelile adversarului”.

GALERIE FOTO. Naționala României a ajuns la Koln: imagini exclusive surprinse de reporterii GSP

Naționala României a ajuns la Koln. Imagini surprinse în gară de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Naționala României a ajuns la Koln. Imagini surprinse în gară de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Naționala României a ajuns la Koln. Imagini surprinse în gară de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Naționala României a ajuns la Koln. Imagini surprinse în gară de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Naționala României a ajuns la Koln. Imagini surprinse în gară de fotoreporterul GSP Cristi Preda
+24 FOTO

Alin Stoica: „Cu mine selecționer, Belgia ar fi câștigat cu Slovacia”

Belgia a pierdut în prima etapă a fazei grupelor, 0-1 în fața Slovaciei, rezultat ce îi forțează pe băieții lui Domenico Tedesco să facă un rezultat bun cu România. Alin Stoica nu vede cum „tricolorii” pot pune probleme „diavolilor”.

Dacă Belgia se comportă normal, iar Tedesco nu face greșeli prostești în alcătuirea primului 11, Belgia ar trebui să se impună la pas, nu? Eu, unul, nu am înțeles alegerile tactice din partida cu Slovacia. Fără Tielemans în primul 11, Carrasco a jucat fundaș stânga, Doku în flancul drept... ce a fost asta?! Cu Hazard selecționer, sau chiar cu mine, Belgia ar fi câștigat! Așa ar trebui să se întâmple cu România, diferența de valoare între cele două este uriașă. Belgia nu are voie să ofere cadouri, românii trăiesc din asta
- Alin Stoica

„Ianis a fost selecționat doar pentru că este fiul lui Gică Hagi”

„Stanciu are maturitatea necesară pentru a fi căpitan acum, golul său a fost fantastic, trebuie să recunosc, dar joacă în Arabia Saudită. Dacă mă antrenez puțin, și eu pot juca acolo. Răzvan Marin nu a progresat mult de când a plecat de la Standard. Ianis a fost selecționat doar pentru că este fiul lui Gheorghe.

Rangers l-a împrumutat la Alaves, unde a evoluat foarte puțin. După o înfrângere cu 5-0 în fața celor de la Real Madrid, tatăl său a spus că a fost cel mai bun jucător de pe teren. Asta te face să râzi cu lacrimi. Drăguș a avut un sezon bun în Turcia, el poate face diferența”, a declarat Alin Stoica despre unii dintre cei mai importanți oameni ai lui Edi Iordănescu.

Alin Stoica, declarații halucinante înainte de România - Belgia: „Hagi să își ia medicamentele, delirează! Cu mine selecționer, băteau Slovacia”
Alin Stoica

Alin Stoica va fi suporterul Belgiei, chiar dacă este prieten din copilărie cu Edi Iordănescu

„Am crescut împreună cu Edi Iordănescu. Tatăl său a fost antrenorul tatălui meu la Steaua. Urmăream partidele amândoi și ne jucam cu mingea între reprize. Cu jucătorii pe care îi are la dispoziție, nu te poți aștepta la un fotbal mai bun, este imposibil.

Ar fi trebuit să joc pentru Belgia, însă mi-am ascultat agentul la acel moment. Jurnaliștii au scris că pot juca pentru Belgia și am fost chemat de urgență la echipa națională. Eram văzut ca viitorul fotbalului românesc. Pentru Mondialul din 1998, Ilie Dumitrescu, în Mexic la acea vreme, a fost selecționat în locul meu. Putea să cânte la pian mai bine decât juca fotbal. Și la Euro 2000 am fost sărit din schemă”, a concluzionat Stoica.

Stoica era considerat unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului belgian la sfârșitul anilor '90, în perioada în care evolua pentru Anderlecht. În Belgia, acesta a mai îmbrăcat tricourile celor de la Club Brugge, Gent, Mouscron și Standaard Wetteren.

În Jupiler League, acesta a cucerit trei titluri, două Cupe ale Ligii și patru Supercupe, fiind declarat cel mai bun tânăr jucător al anului în 2001. Pentru prima reprezentativă a României, a bifat 13 apariții.

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (108)
dumitru.serban
dumitru.serban  •  24 Iunie 2024, 18:32
Postat de china pe 24 Iunie 2024, 00:46

Rosu are hattrick cu Real Madrid. :) A jucat si cu Numancia si cu Recreativo in prima liga, are peste 200 de meciuri in Spania in Primera sau la top in Segunda. Si au mai fost cativa ca el, la fel, Catalin Munteanu de exemplu. Pai voi l-ati prins pe Cap-de-Zmeu in versiunea lui de final si multa indepartata. La Dinamo. Catalin Munteanu ca Stelica, la Salamanca, si la multe alte echipe in Spania. N-au existat la turneele finale mari nedreptati in selectii. Acolo chiar nu. Apoi fiecare antrenor are niste preferati, stii bine. Piturca ii lua pe Codrea si altii si juca cu ei titulari, ca sa se autodistruga? Marinescu la Rapid a fost ok, si era si inalt si tanar, sezonul acela a castigat un transfer la Salamanca. Iar Lincar a fost un jucator comparabil cu asta. Dar unde sa joace Stoica daca nici Rosu nu juca? Sa il fi chemat in locul lui Lincar. Sau al cui, mai sus catre atac? Pai Ganea era rezerva, nu? In locul lui Mutu sa joace, sau al cui? Nici de Mutu nu eram siguri ca e titular. Abia s-a impus. Iar Florentin Petre si altii erau din generatia Euro 1998 Tineret...

Ii stiu frate, Rosu imi placea si mie mult dar a dat hat-trickul in noiembrie 2000 deci nu a contat nici la lotul pentru 98 nici la cel pentru 2000. Marinescu a prins un transfer la Salamanca de la Rapid, nu il poti compara cu un jucator care era titular in Champions League pentru Anderlecht si marca vreo 4-5 goluri acolo, inclusiv contra Realului. Are si Alin dreptatea lui, e evident ca merita si ca i s-a luat de tot cand Hagi a facut el lotul si a fost pe prietenii

dumitru.serban
dumitru.serban  •  24 Iunie 2024, 18:28
Postat de china pe 24 Iunie 2024, 00:50

Tu-ti dai seama ca Danciulescu de exemplu nu era in lot si era la cele mai bune sezoane din cariera lui? Venea tare din spate si Niculescu. Sau cel mai bun marcator al campionatului, Savu de la FC National, nici nu era convocat. Constantin Barbu a fost peste Stoica, nici el nu era convocat cred. Nici cand a fost la Rapid si nici mai apoi la Numancia. Dar nu ca era vreo nedreptate, ci pur si simplu nu aveau loc de altii mai buni. Era mare concurenta. UNEORI au mai fost convocati, dar la marele turneu final NU. Si Mihalcea a fost bun, si altii. Deci Alin Stoica juca la Anderlecht, pe cand aveam jucatori fara imaginea lui Dorinel, Lupescu si a altora, care jucau in top 5 campionate. Poate in top 3.

Ai numit o gramada de atacanti. Alin Stoica nu era atacant. Aia erau post pe post cu Viorel Moldovan, Ganea, Adrian Ilie, Craioveanu, Mutu

china
china  •  24 Iunie 2024, 00:50
Postat de dumitru.serban pe 23 Iunie 2024, 12:13

Imi dau seama ca nu era de titular, dar omul spune clar ca trebuia sa fie in loturi pentru CM 1998 si Euro 2000 dar a fost dat la o parte de Hagi. Azi ni s-ar parea normal ca de Bruyne sau Cristiano Ronaldo sa faca loturile in locul antrenorilor? Nu, dar Hagi si Popescu o faceau. Era amatorism. Nu cred ca Marinescu de la Rapid care a prins lotul in 98 era peste Alin Stoica. Nici Lincar sau Laurentiu Rosu din 2000 nu stiu daca erau peste el. Putea sa fie acolo. Oricum, nu e cea mai mare nedreptate, in 2008 a fost penibil sa mergem fara Cernat si Ghioane si chiar si altii (Piturca antrenor). Dar el vorbeste din perspectiva lui, e a ramas cu aceasta nedreptate toata viata

Tu-ti dai seama ca Danciulescu de exemplu nu era in lot si era la cele mai bune sezoane din cariera lui? Venea tare din spate si Niculescu. Sau cel mai bun marcator al campionatului, Savu de la FC National, nici nu era convocat. Constantin Barbu a fost peste Stoica, nici el nu era convocat cred. Nici cand a fost la Rapid si nici mai apoi la Numancia. Dar nu ca era vreo nedreptate, ci pur si simplu nu aveau loc de altii mai buni. Era mare concurenta. UNEORI au mai fost convocati, dar la marele turneu final NU. Si Mihalcea a fost bun, si altii. Deci Alin Stoica juca la Anderlecht, pe cand aveam jucatori fara imaginea lui Dorinel, Lupescu si a altora, care jucau in top 5 campionate. Poate in top 3.

Vezi toate comentariile (108)
Comentează