INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - FRANȚA 2-1

„Non-fotbalul lui Deschamps e modelul Angliei, să aibă grijă!” » Editorial devastator în The Guardian: „Francezii sunt ca febra fânului, Anglia e ca fotbalul cu gaură în cap”

Gareth Soutghate și Didier Deschamps
Gareth Soutghate și Didier Deschamps

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 15:54 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 17:09

Eliminarea Franței în semifinalele Euro 2024 a stârnit un val de indignare nu doar în Hexagon, ci și în mass-media internațională. Deși exitul a survenit în penultima fază a competiției, jocul „Cocoșului galic” nu a rămas netaxat.

  • Olanda - Anglia, cea de-a doua semifinală a Campionatului European din Germania, are loc astăzi, de la ora 22:00, și va fi transmisă liveTEXT & foto pe GSP.ro și în direct pe ProTV.

Într-o analiză făcută de cotidianul britanic The Guardian, naționala lui Didier Deschamps a fost pusă la zid în termeni foarte duri pentru prestația din duelul cu Spania.

The Guardian, critici dure pentru Franța

Celebra publicație a făcut și o paralelă între evoluțiile Franței de până acum și cele ale Angliei și a descoperit similitudini.

În materialul intitulat „Înfrângerea Franței blânde ar putea semna sfârșitul pentru non-fotbalul lui Didier Deschamps”, semnat de Barney Ronay, „Les bleus” sunt etichetați ca fiind consumați emoțional, în timp ce jocul lipsit de amprentă, sub comanda actualului selecționer, este comparat cu rinita alergică.

„Deschamps își va pune câteva întrebări acum. Franța a jucat defensiv prin design. Ei au luat o decizie deliberată de a-și stimula propriul talent. Anglia nu este în finală. Dar dacă ajunge acolo, întrebarea rămâne: cum îl învingi pe omul care a învins un om?

Întreaga abordare tactică a Angliei a fost o mimeză a fotbalului mortal al Franței și Portugaliei. Ei bine, Spania nu pare să aibă prea multe probleme cu așa ceva. Cei doi laterali vor traumatiza flancurile Angliei dacă vor juca așa cum au făcut-o.

Spania va merge la Berlin. Pentru Franța, a fost un fel de finală. Aceasta este o echipă care a ajuns în trei din ultimele patru finale majore. Aceasta este încă una dintre marile echipe internaționale prin numere. Așadar, de ce nu au chef? De ce această echipă lasă atât de puțină amprentă? Franța sub Deschamps a fost ca febra fânului (n.r. - rinita alergică), o suferință care trebuie suportată o dată la două veri. Care este conținutul emoțional al succesului lor?
- analiza lui Barney Ronay în The Guardian

Spania - Franța // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Franța // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Franța // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Franța // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Franța // FOTO: Cristi Preda (GSP)
+19 FOTO

Naționala Angliei, pusă la zid și ea: „Fotbal cu gaură în cap”

Nu a fost menajată nici reprezentativa condusă de pe bancă de către Gareth Southgate.

„Chiar și Anglia, această versiune engleză a fotbalului cu gaură în cap, îți va oferi intervenții dramatice, energie prinsă în capcană, lovituri deasupra capului, de ultim moment. Cumva, Franța a intrat în acest joc ca singura echipă de la Euro care nu a înregistrat un assist. Înainte de această semifinală, a jucat cinci meciuri în care niciun jucător nu a marcat din joc deschis”.

Barney Ronay consideră că evoluțiile Angliei și ale Franței au trecut barierele antifotbalului.

Acesta nu este antifotbal. Este nefotbal, non-fotbal. E timpul să fie ucis, din punct de vedere sportiv, talent redus la nivel de mobilă. Să privești Franța este ca și cum ai vedea pe cineva făcându-și conturile, într-un mod genial, ca și cum ai urmări o echipă de animatori de elită preferați care asamblează cu multă sârguință o magazie.
- analiză The Guardian

VIDEO. Sorin Cârțu a pus tunurile pe Mbappe

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (3)
666piturca
666piturca  •  10 Iulie 2024, 17:57

Deci acum, azi, “cel mai important ziar de sport din România”, comentează articolul unui ziarist englez care nici măcar nu lucrează la un ziar de sport. Interesant… Pardon, fascinant.

Hitech
Hitech  •  10 Iulie 2024, 17:32

Englezoiul are multă dreptate doar că uită de adversara din seara asta, Olanda, o echipă la fel de insipidă că Franța sau Anglia care a reușit totuși să batjocorească echipa de suflet rătăcit a României.

MaxiP
MaxiP  •  10 Iulie 2024, 16:21

Anglia a jucat chiar mai urat ca Franta, nemaivorbind ca daca Franta totusi a stat bine dpdv defensiv pana la meciul cu Spania (adica chiar n-au pierdut in teren), Anglia a scapat pur si simplu cu mare noroc mai ales in meciul cu Slovacia, dar si cu Elvetia, in niste partide ce pareau pierdute si in care nu prin vreun mare moment de sclipire sau prin insistenta au reusit calificarea mai departe. Ramane totusi norocul de a juca cu Olanda in semi-finale si nu cu un adversar ca Spania, insa daca nu isi cresc nivelul de joc, pot fi invinsi lejer. Totusi si Olanda e o echipa destul de inchisa, extrem de pragmatica, fara calitati individuale iesite din comun. Nu cred ca ne putem astepta la un meci foarte spectaculos.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează