INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA

Ofertă oficială pentru Gareth Southgate, la câteva ore după despărțirea de naționala Angliei

Anglia s-a calificat în finala Euro 2024 cu Gareth Southgate pe bancă. Foto: Imago +25   FOTO
Anglia s-a calificat în finala Euro 2024 cu Gareth Southgate pe bancă. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 18:06 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 23:01

Gareth Southgate (53 de ani), care a renunțat după opt ani la postul de selecționer al Angliei, și-ar putea găsi rapid alt contract. Daily Mail dezvăluie că antrenorul ar fi în discuții pentru a lucra ca analist: „ITV caută un expert și cei de acolo sunt mari fani ai lui Southgate”. Gareth își va lua o pauză și ar debuta în septembrie la meciurile cu Irlanda și Finlanda din Nations League.

Gareth Southgate și-ar putea găsi o slujbă mai repede decât vor reuși cei de la federația engleză, pe care i-a refuzat și n-a vrut să-și prelungească până după CM 2026 acordul valabil până la finele acestui an, să-i găsească un înlocuitor.

Antrenorul de 53 de ani, care a plecat, ținându-și practic promisiunea făcut înaintea Euro 2024 („dacă nu iau titlul probabil că nu voi mai continua, este ultima mea șansă"), are deja, la puține ceasuri după mesajul oficial de 331 de cuvinte postat pe Instagram, prima ofertă. Daily Mail a dezvăluit azi de unde vine și de când intră în vigoare!

Southgate ar putea analiza următoarele jocuri ale Angliei!

+21 FOTO

Nu este vorba despre o echipă de club sau despre o altă reprezentativă, cum ar fi fost de așteptat, având în vedere rezultatele obținute pe banca tehnică a Albionului, ci de o altă perspectivă a fotbalului. Tabloidul britanic scrie că Southgate este curtat de un cunoscut post de televiziune pentru a fi analist.

„ITV caută un expert și cel ce se ocupă de găsirea tehnicianului potrivit este un mare fan al lui Gareth". Acesta nu va intra în pâine însă prea curând, dacă va accepta ideea și dacă îi vor conveni condițiile financiare (la națională primea 5,8 milioane de euro net anual).

Southgate i-a anunțat că are nevoie de vacanță și apoi de o perioadă de pauză, dar este posibil să înceapă din toamnă, chiar cu meciurile din Nations League, cu Irlanda și Finlanda, programate pentru naționala Angliei pe 7 și 10 septembrie.

Am avut privilegiul să conduc un grup de jucători mari în 102 meciuri. Fiecare dintre ei a fost mândru să poarte cei trei lei pe tricou și au fost o mândrie pentru țara lor în multe feluri. Echipa pe care am dus-o în Germania este plină de tinere talente interesante și poate câștiga trofeul la care visăm cu toții
- Gareth Southgate, fost selecționer Anglia

Director executiv FA: „Aportul lui Southgate, de neegalat"

Directorul executiv al FA, Mark Bullingham, regretă despărțirea de Southgate: „Ne uităm înapoi cu mândrie la perioada în care Gareth a fost în funcție. Contribuția la fotbalul englez, inclusiv un rol semnificativ în dezvoltarea jucătorilor și schimbarea culturală, a fost de neegalat.

Am fost atât de aproape să câștigăm Euro 2020 la Londra și să oferim primul trofeu pentru echipa noastră masculină în peste 50 de ani. Și am fost iar atât de aproape duminică, la Berlin". Oficialul federației i-a oferit încă doi ani de contract, însă Gareth a spus pas.

Sunt mândru să fiu englez și a fost onoarea vieții mele să joc pentru Anglia și apoi să conduc Anglia de pe bancă. A însemnat totul pentru mine, am dat totul din mine. Dar este timpul pentru schimbare și pentru un nou capitol. Finala de duminică de la Berlin, contra Spaniei, a fost ultimul meu meci ca manager al Angliei
- Gareth Southgate, fost selecționer Anglia

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dennis Man, la fel ca Gareth Bale. Ce a făcut românul după ce a marcat în poarta Milanului
Campionate
Dennis Man, la fel ca Gareth Bale. Ce a făcut românul după ce a marcat în poarta Milanului
Marius Șumudică nu se joacă! Al doilea titular care este pe lista de plecări de la Rapid
Superliga
Marius Șumudică nu se joacă! Al doilea titular care este pe lista de plecări de la Rapid
Secretele dietei-minune a lui Mihai Stoica la 59 de ani » Alimentele pe care le-a eliminat de ani buni din meniu, deși sunt preferatele românilor: „Înfiorător de scump”
Superliga
Secretele dietei-minune a lui Mihai Stoica la 59 de ani » Alimentele pe care le-a eliminat de ani buni din meniu, deși sunt preferatele românilor: „Înfiorător de scump”

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (2)
monika.
monika.  •  16 Iulie 2024, 19:00

Alt antrenor cu fumuri, dar cu atitudine de loser.

rav410wrc
rav410wrc  •  16 Iulie 2024, 18:45

Gigi Southgate e expert la ANTIfotbal !! Da' nici macar acolo NU exceleaza ... Loser !! ;)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează