Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PORTUGALIA

Secretul din spatele miracolului » Cum a reușit Diogo Costa să închidă poarta Portugaliei contra Sloveniei

Diogo Costa, parând penalty-ul lui Ilicic / Foto: Imago Images +36   FOTO
Diogo Costa, parând penalty-ul lui Ilicic / Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 02 iulie 2024 10:18 / Actualizat marti, 02 iulie 2024 10:24

Portarul Diogo Costa (24 de ani) a fost eroul Portugaliei în calificarea reușită de lusitani, în optimile Campionatului European, în fața Sloveniei (0-0 după 120 de minute și d.p.). Costa a apărat 3 lovituri de departajare din tot atâtea posibile și a avut o intervenție miraculoasă în minutul 115, într-o situație de 1 contra 1 cu Sesko, după o greșeală a lui Pepe. Goalkeeper-ul lui FC Porto a spus că a reușit să facă meciul carierei.

În privința loviturilor de departajare, Diogo Costa a dezvăluit că și-a urmat, pur și simplu, instinctul. El și-a exprimat, de asemenea, respectul față de căpitanul său, Cristiano Ronaldo, care a ratat un penalty în minutul 105. Costa a spus că pentru el și coechipierii săi este o onoare să evolueze alături de CR7.

Secretul lui Diogo Costa, eroul Portugaliei cu Slovenia

„M-am gândit: «Trebuie să salvez, nu-i așa?» Am încercat să fac tot posibilul, i-am citit bine intenția după cum s-a mișcat din corp (n.r.- lui Sesko, în minutul 115, când l-a blocat în situație 1 contra 1) și, slavă Domnului, am reușit să ajut echipa.

+32 FOTO

A fost cel mai bun joc din viața mea. A fost jocul în care am reușit să ajut cel mai mult echipa. Ricardo (n.r.- antrenor de portari și fost internațional) și toată lumea mi-a spus cuvinte frumoase. M-au motivat și mai mult.

Mi-am urmat orbește instinctul. Asta am simțit în acest moment. Am respirat adânc de câteva ori și mi-am urmat instinctul. Sunt foarte fericit și foarte încântat să ajut echipa atât de mult.

Înțeleg frustrarea lui Cristiano Ronaldo de a rata un penalty. Pentru noi, el este un exemplu, este o onoare să jucăm cu el. Suntem aici o familie, așa cum spune Pepe”, a declarat eroul Portugaliei, conform site-ului portughez ojogo.pt.

Este un specialist al penalty-urilor

Până la meciul cu Slovenia, de-a lungul carierei sale, Costa a reușit să pareze 10 din cele 34 de lovituri de pedeapsă executate la poarta sa. Luni seara, în optimile EURO 2024, el a devenit primul portar din istoria campionatelor europene care nu încasează vreun gol la loteria loviturilor de departajare.

Potrivit Transfermarkt, el a apărat 10 din cele 24 de penalty-uri care i-au fost executate în 90 de minute de joc, ceea ce înseamnă un procentaj de succes de 41,67 %, mult peste procentajul mediu al portarilor de 18 %.

VIDEO Tabloul lui Raul Rusescu la Euro 2024: „România ajunge până în semifinale. Portugalia va câștiga turneul”

Citește și:

Acuzații GRAVE: „Dinamo a «țepuit» statul român!” » Fostul patron nu-i iartă pe „câini”: „Am așteptat 11 ani” + „Ce club din lume a mai făcut asta?”
Superliga
Acuzații GRAVE: „Dinamo a «țepuit» statul român!” » Fostul patron nu-i iartă pe „câini”: „Am așteptat 11 ani” + „Ce club din lume a mai făcut asta?”
Mesajul celor de la UEFA, după ce fotbaliștii României au lăsat vestiarul din Munchen în condiții impecabile » Cum i-au numit pe „tricolori”
Nationala
Mesajul celor de la UEFA, după ce fotbaliștii României au lăsat vestiarul din Munchen în condiții impecabile » Cum i-au numit pe „tricolori”
Nicolae Stanciu, mesaj clar pentru Răzvan Burleanu după eliminarea de la Euro: „D-aia Federația are un președinte!”
Nationala
Nicolae Stanciu, mesaj clar pentru Răzvan Burleanu după eliminarea de la Euro: „D-aia Federația are un președinte!”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (2)
prodanka
prodanka  •  02 Iulie 2024, 13:15

Portarii sunt făcuți mari de executanții 11m :) Slovenia a arătat la acest capitol că nu l-a practicat niciodată :)

unurtr
unurtr  •  02 Iulie 2024, 12:02

Adevărul adevărat e că și slovenii au bătut prost de tot toate cele 3 penalty-uri. Parcă le-a fost frică de succes, de norocul de a ajunge în sferturi. În fazele eliminatorii de obicei trec echipele cu experiență care fac față presiunii.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close