INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - ANGLIA 2-1

Luis de la Fuente știe cine ar trebui să câștige Balonul de Aur: „Trebuie să îl primească. Acum!”

Luis de la Fuente / Foto: Imago Images +25   FOTO
Luis de la Fuente / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2024 08:51 / Actualizat luni, 15 iulie 2024 11:14

Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei, a afirmat că mijlocașul defensiv Rodri (28 de ani) merită să câștige Balonul de Aur, după ce „Furia Roja” a învins Anglia, scor 2-1, și a obținut al 4-lea Campionat European din istorie.

„Închizătorul” lui Manchester City a fost ales cel mai bun jucător la EURO 2024. În finală, după o primă repriză în nota sa obișnuită, Rodri a fost schimbat la pauză de Luis de la Fuente cu Zubimendi. De vină a fost o accidentare.

Rodri, considerat de Luis de la Fuente viitorul Balon de Aur

Selecționerul Spaniei și-a elogiat elevii după un campionat european în care au câștigat toate cele 7 meciuri pe care le-au jucat. În acest context, antrenorul „Furiei Roja” a spus despre Rodri că merită să câștige Balonul de Aur.

„Vreau să continui și nu va fi nicio problemă. Campionatul a fost câștigat cu o forță pe care am văzut-o rar.

Băieții sunt un exemplu pentru societate. Ambiție, dorința de a munci. Totul i-a determinat să câștige ceva atat de important. Suntem împreună de 44 de zile și acești fotbaliști sunt un veritabil exemplu. Tinerii ar trebui să-i vadă pe acești jucători care își dau viața pe teren la fiecare meci.

Mikel (n.r.- Oyarzabal, marcatorul golului de 2-1 pentru Spania) este o valoare certă. Am câștigat totul împreună. Nu eșuează niciodată. A știut să profite la faza golului.

Iar Zubimendi l-a înlocuit pe cel mai bun jucător din lume. Vă rog, Rodri trebuie să primească Balonul de Aur acum!”, a declarat Luis de la Fuente, confom Marca, la conferința de presă de după Spania – Anglia, 2-1, finala EURO 2024.

Luis de la Fuente știe cine ar trebui să câștige Balonul de Aur: „Trebuie să îl primească. Acum!”
Rodri ridicând trofeul EURO 2024 / Foto: Imago Images

Rodri a fost o piesă de bază la Campionatul European adjudecat de Spania. El a fost suspendat la ultima confruntare din grupe, 1-0, cu Albania. A fost singurul meci din care a lipsit. Mijlocașul defensiv a înscris un gol în meciul câștigat de iberici din optimi, 4-1 în fața Georgiei.

GALERIE FOTO. Haz de necaz! Cele mai tari glume apărute după finala pierdută de Anglia în fața Spaniei

Primul pas: inventează un sport
Al doilea: fii praf la el
Jordan Pickford, către restul apărătorilor Angliei: „Bine, voi face eu însumi totul”
Apărarea Angliei în această seară:
Cele mai bune faze ale lui Harry Kane în finală
+11 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gică Hagi a intervenit! Cererea expresă a „Regelui” pentru Ianis după oferta de la Rapid
Stranieri
Gică Hagi a intervenit! Cererea expresă a „Regelui” pentru Ianis după oferta de la Rapid
Ce s-a întâmplat la finalul primului antrenament condus de Marius Șumudică la Rapid » Discurs EPIC în fața suporterilor: „Un singur lucru vă rog”
Superliga
Ce s-a întâmplat la finalul primului antrenament condus de Marius Șumudică la Rapid » Discurs EPIC în fața suporterilor: „Un singur lucru vă rog”
Singurul lucru pe care Șumudică a spus că i l-a cerut lui Șucu la negocieri: „Nu-mi pot cumpăra o asemenea casă”
Superliga
Singurul lucru pe care Șumudică a spus că i l-a cerut lui Șucu la negocieri: „Nu-mi pot cumpăra o asemenea casă”

După iertarea lui Jannik Sinner, fostul lider mondial a reacționat dur: „Spune totul despre lumea în care trăim! Halep a așteptat 2-3 ani”

Clostebolul și Italia – legătura otrăvită între un agent anabolizant la care a testat pozitiv Jannik Sinner și țara unde se comercializează în farmacii


Comentarii (8)
mafa
mafa  •  15 Iulie 2024, 18:34

Eu inclin spre Carvajal !!...a castigat tot anul acesta.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  15 Iulie 2024, 13:00

Balonul de aur e cea mai mare cocalareala din univers, mereu premiaza doar jucatorii de atac in dauna celor din aparare care fac munca mai grea, e discriminare curata, trebuie desfiintat urgent, n-are ce cauta un trofeu individual cind e sport de echipa.

tk2014
tk2014  •  15 Iulie 2024, 11:47

l-am vazut pe olmo mvp, chiar daca nu a inceput turneul ca titular. dar cred ca rodri are argumente suficiente pentru balon de aur. la fel ca bellingham. si de ce nu, carvajal, care a castigat aproape tot, cu gol marcat in finala ligii. nu stiu daca e anul lui messi. james a fost mvp la copa america iar cel mai bun de la argentina cred ca a fost lautaro. oricum, ar trebui sa fie mai echilibrat ca in alti ani.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează