INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SEMIFINALE

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Semifinalistele Euro, față în față la 14 parametri » Avem un outsider, domină numai doi dintre ei!

Instantaneu din duelul Franța - Olanda din grupele Euro 2024 // foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Instantaneu din duelul Franța - Olanda din grupele Euro 2024 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2024 16:29 / Actualizat duminica, 07 iulie 2024 16:33

Spania, Franța, Anglia și Olanda sunt cele 4 semifinaliste de la Euro 2024. Având în vedere fotbalul prestat de fiecare până acum, care dintre ele are cele mai multe argumente la câștigarea competiției?

Prima semifinală de la Euro 2024, Spania - Franța, va avea loc marți, 9 iulie, la Munchen. O zi mai târziu, la Dortmund, Olanda și Anglia se vor înfrunta pentru celălalt loc în finala de la Berlin.

Casele de pariuri acordă Spaniei prima șansă, în vreme ce Olanda este considerată outsiderul din careul de ași, cu cele mai mari cote pentru un eventual triumf.

Fotbalul prestat de cele 4 reprezentative până acum întărește senzația că Spania pleacă cu prima șansă. Dar argumentele ibericilor nu se opresc aici. Într-o comparație în 4, „Furia Roja” domină mai toate capitolele ofensive.

Semifinalistele Euro 2024, față în față la 14 parametri: Spania stă senzațional în atac!

Dintre semifinaliste, Spania este prima la șuturile pe poarta adversă, 36, mult peste Franța (21), Olanda (20) și Anglia (16). Ibericii au un avans consistent și la numărul de goluri înscrise, 11, mai mult decât Franța (3) și Anglia (5) la un loc și puțin peste Olanda, batavii lăudându-se cu 9 reușite în cele 5 partide de până acum.

Echipa antrenată de Luis de la Fuente conduce și în clasamentul cornerelor obținute, cu 30, la fel de multe precum Olanda. Spaniolii sunt lideri solitari la numărul ocaziilor create, 81, și pe locul 2 la numărul total de driblinguri, 57, dar foarte aproape de Franța (58). Pe deasupra, ei stau excelent și la procentajul de dueluri aeriene câștigate, 62,93%, doar sub Olanda, cu 63,55%.

Olanda, outsider: în comparație cu celelalte semifinaliste de la Euro 2024, domină numai doi parametri

Dintre cele 14 capitole din comparația efectuată de Squawka, pe baza datelor furnizate de Opta, Olanda domină doar două, procentajul duelurilor aeriene câștigate și numărul de cornere avute, unde este egala Spaniei.

În schimb, olandezii sunt ultimii la mai multe aspecte ale jocului, cum ar fi numărul total de driblinguri (43), faulturile obținute (48) și golurile primite, 5 la număr.

+14 FOTO

Franța, redutabilă în defensivă

Francezii domină aspectele defensive ale jocului. Au primit un singur gol, sub Spania (2), Anglia (3) și Olanda (5). Implicit, au scăpat fără gol primit în 4/5 meciuri, singurii cu un astfel de parcurs.

Pe deasupra, au primit cel mai mic număr de cartonașe, doar 7, au cel mai mare procentaj de dueluri la sol câștigate, 55,19%, și cel mai mare număr de tackling-uri reușite, 82, unul în plus față de spanioli.

Anglia stă puțin mai bine decât Olanda

Dintre cei 14 parametri care au intrat în comparație, Anglia domină 3, cu unul în plus față de olandezi.

Numărul total de faulturi comise este cel mai mic, 44, numărul de faulturi împotrivă este cel mai mare, 73, iar nimeni nu a centrat mai mult decât Saka, Bellingham & compania. 99 de centrări au englezii în dreptul lor, peste Olanda (96), Spania (91) și Franța (87).

39 de ocaziia creat Anglia la Euro 2024, de departe cel mai mic număr dintre semifinaliste. Spania a avut de peste două ori mai multe, 81!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Superliga
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”
Superliga
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează