Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  STATISTICI

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Premianții și restanțierii de la Euro » Am tras linie înaintea sferturilor: „ceasul” care a greșit doar 20 de pase + el e Superman!

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2024 09:17 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 09:17

S-au consumat 44 dintre cele 51 de meciuri de la Euro 2024, iar acum suntem în așteptarea sferturilor de finală. Înainte de superduelurile de astăzi, am selectat câteva capitole relevante pentru jucători și vă prezentăm numele care au strălucit la fiecare dintre ele, dar și fotbaliștii care au rămas datori.

Exceptând întrebările care vizează performanțele colective, cum ar fi ce echipe vor ajunge în finala de la Berlin și cine va cuceri trofeul Henri Delaunay, există destule întrebări la care nu avem răspuns și la nivel individual.

De exemplu, cine va fi golgheterul competiției? Dar cel mai bun pasator decisiv și portarul numărul 1?

Evoluțiile din grupe și faza optimilor ne oferă câteva indicii. În rândurile următoare, vă prezentăm ce jucători au strălucit la câteva dintre cele mai relevante capitole pentru fiecare post în parte, folosindu-ne de statisticile furnizate de Wyscout.

Gakpo, Musiala sau alt jucător ca golgheter la Euro 2024?

În ceea ce privește golgheterul, avem paritate între 4 fotbaliști: Ivan Schranz, Georges Mikautadze, Cody Gakpo și Jamal Musiala au înscris fiecare câte 3 goluri.

Primii 2 sunt ieșiți din cursă, echipele lor fiind deja eliminate. Din urmă vine tare Harry Kane, cu două reușite în dreptul lui.

3,57este cel mai mare xG acumulat de un singur jucător la meciurile de la Euro 2024. Este vorba despre neamțul Kai Havertz, care a înscris doar de două ori, deși statisticile spun că ar fi trebuit să aibă mai multe reușite în dreptul lui

Lamine Yamal și Remo Freuler, oamenii cu pasele de gol

Lupta este strânsă și în ceea ce privește statutul de servant ideal. Lamine Yamal (Spania) și Remo Freuler (Elveția) sunt singurii jucători cu două pase decisive în acest punct al competiției.

Raportat la minutele jucate, puștiul de la Barcelona stă mai bine, cu echivalentul a 0,64 pase decisive la fiecare 90 de minute de joc.

+13 FOTO

Cristiano Ronaldo, randament mult sub așteptări

Al doilea sfert de finală, Portugalia - Franța, programat în această seară, ora 22:00, propune și un duel al „rușinii”, pentru că fotbaliștii cu cele mai multe șuturi, dar datori la numărul de goluri, sunt Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe. Portughezul a șutat de 16 ori și nu a înscris, Mbappe are un gol din 14 șuturi, acela din penalty.

Este un capitol la care stă rău și Lamine Yamal, care nu a înscris din cele 11 șuturi expediate până acum.

O altă pată pe evoluțiile lui Cristiano Ronaldo la acest Campionat European o reprezintă locul 1 la numărul situațiilor de ofsaid. CR7 a provocat arbitrii asistenți să ridice fanionul de 7 ori.

Premianții și restanțierii de la Euro » Am tras linie înaintea sferturilor: „ceasul” care a greșit doar 20 de pase + el e Superman!
Cristiano Ronaldo n-a înscris deloc la Euro 2024, nici măcar din penalty. A transformat însă o lovitură de departajare în optimea cu Slovenia / Foto: Imago

Premianții driblingurilor: Doku, Ndoye, Conceicao

În ceea ce privește driblingurile, avem un fruntaș detașat: belgianul Jeremy Doku a încercat 46 de depășiri, 27 dintre ele reușite. Podiumul este completat de talentatele extreme ale Spaniei, Nico Williams (34 încercate, 15 reușite) și Lamine Yamal (32 încercate, 20 reușite).

Cel mai mare procentaj de driblinguri reușite îl are elvețianul Dan Ndoye, 79,17%, 19 reușite din 24 încercate!

Tot la capitolul driblingurilor, cea mai mare frecvență de depășiri încercate o are portughezul Francisco Conceicao, cu 14,03 tentative de dribling la 90 de minute de joc. Jeremy Doku (12,47) și Nico Williams (12,44) îl urmează.

Mamardashvili cel mai activ, Jan Oblak cel mai bun

În privința portarilor, cea mai mare activitate a avut-o georgianul Giorgi Mamardashvili, autorul a 29 de parade în cele 4 meciuri jucate de Georgia înainte de eliminare.

Mamardashvili nu prinde însă top 5 la procentajul reflexelor precise și este doar al patrulea la numărul de goluri prevenite. Cu alte cuvinte, câte goluri „ca făcute” a scos.

În acest clasament, slovenul Jan Oblak ocupă primul loc, având un număr de goluri primite cu 3,61 mai mic decât xG-ul cumulat al adversarilor. Oblak a fost senzațional și în meciul cu Portugalia din optimi, în care l-a exasperat pe Cristiano Ronaldo, apărându-i inclusiv un penalty!

Kroos Control și la Euro 2024: doar 20 de pase greșite din 405!

La capitolul paselor, nicio surpriză. Toni Kroos este singurul cu mai mult de 400 de pase încercate, 405, mult peste al doilea fotbalist din top, stoperul John Stones, cu 356 de pase. Media de pase încercate de către neamț la fiecare 90 de minute de joc este de 97,46.

Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Germania - Danemarca, optime la Euro 2024 / Imagini de fotoreporterul GSP Cristi Preda
+21 FOTO

În ciuda numărului mare de pase încercate, Kroos stă extraordinar și ca acuratețe, cu 95,06% dintre cele 405 pase, adică 385, trimise precis!

Apărătorul georgian Guram Kashia a fost peste tot!

Trecem la faza de apărare. La capitolul interceptărilor, regăsim 2 români în top 10, pe Radu Drăgușin (25) și Andrei Rațiu (23). Georgianul Guram Kashia este primul în acest clasament, cu 33 de interceptări. Dintre jucătorii rămași în competiție, turcul Samet Akaydin este primul, cu 28.

Ca procentaj de dueluri aeriene câștigate, slovacul Denis Vavro este primul, cu 78,57% dintre aceste faze de joc adjudecate. Îl urmează un jucător rămas în competiție, Pepe, cu 75% dintre duelurile aeriene câștigate.

11 șuturia blocat georgianul Guram Kashia, locul 1 la acest capitol, aproape cât jucătorii de pe locurile 2 (Willy Orban, 7) și 3 (Merih Demiral, 6) la un loc

Sferturile Euro 2024:

  • Vineri, 5 iulie, 19:00: Spania - Germania
  • Vineri, 5 iulie, 22:00: Portugalia - Franța
  • Sâmbătă, 6 iulie, 19:00: Anglia - Elveția
  • Sâmbătă, 6 iulie, 22:00: Olanda - Turcia

Citește și:

„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Superliga
„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”
Campionate
Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”
Nationala
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

O echipă de fotbal poartă un nume inspirat de „opera” lui Stalin, unul dintre cei mai mari criminali ai umanității! Clubul e lider în campionatul țării care a făcut istorie la Euro 2024


Comentarii (1)
barghierimihai49
barghierimihai49  •  05 Iulie 2024, 11:32

Ati uitat sa-l includeti in clasament pe eroul national,mult laudatul Ianis Hagi,cu nota de 6,30-locul 12 din echipa nationala si locul 288 dintre 402 fotbalisti ,care au jucat in faza grupelor si in "optimi".Sau nu va convine ca mult hulitul Florinel Coman ocupa locul 2 (dupa Nita) cu nota 6,80 si locul 108 european? Cine nu crede in aceste cifre-consultati siteurile de statistica(WhoScore,Sofa Score s.a).Nu va lasati amagiti de "regele" Hagi care isi promoveaza fiul-viitor "balon de aur"!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează